Tim Knol komt naar Hedon

Zwolle – Met een pak geweldige songs onder z’n arm staat Tim Knol klaar om de harten van de muziekliefhebbers te veroveren. De Hoornse singer-songwriter wist in zeer korte tijd uit te groeien van supportact tot een van dé hoogtepunten van Lowlands 2010 en werd genomineerd voor een Edison-award als “beste nieuwkomer 2010”. Vrijdag 8 oktober doet Tim Knol het Zwolse poppodium Hedon aan voor een optreden. Voorprogramma is er van Lea.

Z’n naam gonst al een poosje rond als zijnde een bijzondere jongen gezegend met een gouden stem: Tim Knol. Een jongen waar grote namen uit de Nederlandse popmuziek mee weglopen. Zo werd hij reeds op sleeptouw genomen als voorprogramma tijdens de afscheidstournee van Johan en schreef Neerlands meestergitarist Anne Soldaat een liedje voor het debuutalbum. Op het album spelen behalve Soldaat ook Jacob de Greeuw (Johan) en Jeroen Kleijn (Spinvis, Johan, El Pino & The Volunteers) mee. Gelouterde namen, die allemaal erkennen met een bijzondere debuut-cd bezig te zijn geweest. Tim: “Om op je twintigste al je eigen plaat te mogen opnemen met zulke mensen is natuurlijk uniek en iets waar ik enorm trots op ben.”

Tim Knol is opgegroeid met de platencollectie van zijn vader en dat is te horen. Of je zijn muziek nu omschrijft als roots, nedericana, sixties- of seventiesrock, in alles hoor je zijn liefde voor oude helden. Tijdloze liedjes met een rauw randje en die ongelofelijke stem van een jongen uit Hoorn die muziek maakt waarin het beste uit heden en verleden samenkomt. Zoals Wilco dat doet bijvoorbeeld.

Eind januari 2010 verscheen het album bij Excelsior Recordings. Namens Excelsior zegt Ferry Roseboom dat hun hele team ook heel fier is dat Tim Knol zich aan het label verbonden heeft. “Maar wat wil je, die jongen is zo goed, daar wil je echt graag mooie dingen mee maken. En die plaat, dat is echt een droomdebuut.” Voorspellingen zijn gevaarlijk in de popmuziek, maar dat de 20-jarige singer/songwriter een mooie toekomst tegemoet gaat, lijkt te zijn voorbestemd.

TIM KNOL  

support: LEA

  
Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                    : Vrijdag 8 oktober
Open                          : 20:00 uur
Aanvang                     : 21:00 uur
Entree                         : € 12,50  

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle en indien niet uitverkocht op de avond aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer