Landstede Zwolle de uitdager in strijd om Supercup

Zwolle – Komende zondag wordt de eerste prijs vergeven in de hoogste afdeling van het Nederlandse mannenvolleybal. Bekerwinnaar en landskampioen Draisma Dynamo neemt het op tegen Landstede Volleybal, de verliezend bekerfinalist van het afgelopen seizoen. De strijd om de Supercup begint om 15.00 uur in het Apeldoornse Omnisport.

De Apeldoorners, die vorig seizoen dus ‘de dubbel’ wonnen, lijken op het eerste oog favoriet. Maar omdat in beide ploegen veel is veranderd, is het doen van een voorspelling een hachelijke zaak. De ploeg van trainer Redbad Strikwerda zag vijf spelers vertrekken, waaronder topaanvaller Mathijs Mast die zijn heil is gaan zoeken in de Italiaanse A-2. Meest opvallende transfer was de overstap van Nimir Abdelaziz van Draisma Dynamo naar Landstede Zwolle. Maar de jonge spelverdeler brak onlangs een vinger tijdens het EK met Jong Oranje en het is maar zeer de vraag of hij zondag voor de Zwollenaren in actie kan komen. Ook Arno van Solkema, de trainer van Landstede Volleybal, kreeg te maken met veel veranderingen binnen zijn formatie. In het oog springt vooral het vertrek van spelverdeler Bert Sturkenboom naar de Duitse Bundesliga. ,,Ik heb te maken met zes nieuwe spelers en in mijn vierde jaar bij deze club maak ik dus een soort van nieuwe start’’, zegt Van Solkema.

,,Met de komst van de passer-lopers Wouter Stoltz en Thijs van Noorden hebben we er twee echte karakterjongens bij, maar ze hebben ook nog een recent verleden met blessures en dat speelt ze af en toe parten. Over het algemeen is er sprake van een flinke verjonging en is het aantal trainingsuren per week uitgebreid van 15 naar 23. Dat gegeven gaat zich op den duur uitbetalen. Zondag is er sprake van een mooi meetmoment. Dan zullen we zien hoe we er momenteel precies voor staan. Maar duidelijk is dat we vol voor de wist gaan, want er is hier een echte prijs te verdienen. Toen we de Bekerfinale speelden, stonden veel jongens van onze ploeg voor het eerst in een echte eindstrijd. En vaak moet je eerst een finale verliezen voordat je er één kan winnen. Was dat ook niet het geval bij de onze gouden nationale ploeg in de jaren negentig?’’

Artikel delen:

Reageer