DELA Trophy 2010: 40ste Nederland-Cuba in Zwolle

Zwolle – Het Nederlands Dames Volleybalteam is volop in voorbereiding voor het WK, dat op 29 oktober in Japan begint. Belangrijk onderdeel van die voorbereiding is de DELA Trophy, een viertal wedstrijden in eigen land tegen de nummer 6 van de wereld, Cuba. Oranje staat op dinsdag 12 oktober in Zwolle voor de 40ste keer in de geschiedenis tegenover de Cubaanse dames. De vier ontmoetingen zullen een goed beeld geven over waar de Oranje volleybaldames nu staan.

De laatste keer dat de teams de degens kruisten, was tijdens de Montreux Volley Masters in juni dit jaar. Het team van bondscoach Avital Selinger verloor toen met 1-3, niet in de laatste plaats omdat vaste spelverdeelster Kim Staelens daar in verband met haar zwangerschap ontbrak. Staelens beviel onlangs, maar hoopt op het WK weer in actie te komen. Haar piepjonge vervangster Laura Dijkema nam het afgelopen seizoen de honneurs waar. In 2009 was Staelens er nog wel bij en won Oranje twee keer met 3-0 en één maal met 3-1.

In 1994 ontmoetten de nationale selecties elkaar voor het eerst, tijdens de Goodwill Games in Rusland en het WK in Brazilië. Beide wedstrijden gingen toen met overmacht naar Cuba. In totaal speelden Nederland en Cuba 39 keer eerder tegen elkaar. Oranje won elf van die duels, de eerste keer was in 2000.

De DELA Trophy 2010 start dus in Zwolle, op dinsdag 12 oktober om 19.30 uur begint de eerste interland. De tribunes in Zwolle zitten inmiddels vol! Maar, liefhebbers kunnen nog terecht Rotterdam, Eindhoven of Almere, de thuisstad van Selinger en zijn vrouwen. Met dank aan hoofdsponsor DELA is de toegang tot al deze topvolleybalwedstrijden gratis. Kaarten zijn te reserveren op http://www.delatrophy.nl/ .

 

Programma DELA Trophy 2010

Datum

Tijd

Wedstrijd

Locatie

Di. 12 oktober
VOL!

19.30 uur

Nederland-Cuba

Landstede Sportcentrum Zwolle VOL!

Wo. 13 oktober

19.30 uur

Nederland-Cuba

Topsportcentrum Rotterdam

Vr. 15 oktober

19.30 uur

Nederland-Cuba

Indoor Sportcentrum Eindhoven

Za. 16 oktober

16.30 uur

Nederland-Cuba

Topsportcentrum Almere

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer