CDA blij met voordracht Commissaris van de Koningin

Zwolle – Woensdagmiddag is tijdens een extra vergadering van de Provinciale Staten van Overijssel bekend geworden dat Ank Bijleveld zal worden voorgedragen als nieuwe Commissaris van de Koningin van Overijssel.

Ank Bijleveld-Schouten (1962) is staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het Kabinet Balkenende IV en Tweede Kamerlid voor het CDA. Hiervoor is ze 6 jaar burgemeester van Hof van Twente geweest. In 1989 verruilde ze het oosten voor Den Haag, maar het feit dat ze het Haagse weer inruilt voor Overijssel, geeft wel aan hoeveel ze voor de provincie over heeft. Martin Reesink, fractievoorzitter CDA-Statenfractie Overijssel: “Ank is door haar warme persoonlijkheid en spontaniteit goed benaderbaar. Ze is erg bekend met de cultuur in de provincie, waardoor ze Overijssel op de kaart kan zetten. Overijssel kan voordeel halen uit het feit dat Ank een breed netwerk heeft en dat ze ruime bestuurlijke ervaring heeft. Tot slot is Ank iemand die boven de partijen staat”. De CDA Statenfractie Overijssel is zeer verheugd over de voordracht van Ank Bijleveld en hoopt van harte dat de koningin deze voordracht zal goedkeuren.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Vergeven baantje. Trouwens; waardoor ze Overijssel op de kaart kan zetten. Zijn ze maar druk mee, iemand al die bal die rond zou gaan door overijssel al gezien? Koste wel wat maar wat was/is het resultaat?


  ⚠️ Meld

 2. Inderdaad Derk, OVERIJSSEL staat al lange tijd op de kaart, zou ze het aandruven de provincie tot kerntaken te dwingen?
  En wat zou Ank gaan stemmen aanstaande zaterdag ?;D


  ⚠️ Meld

 3. Hiervoor is ze 6 jaar burgemeester van Hof van Twente geweest. In 1989 verruilde ze het oosten voor Den Haag Ah Twente natuurlijk. hallo we hebben het hier over Overijssel! Of is de hoofdstad van Overijssel te ver weg van Twente?


  ⚠️ Meld

 4. Burgers van Overijssel
  Hier zijn we dan mooi klaar mee. Als beloning voor haar visionair beleid in het Antillen en stemmachine dossier mag ze de boel in Zwollenaar een hoger plan trekken.Voor de lieve som van 2 miljard euro hebben we er toch fijn 3 gemeenten en 2 landen bij. En voor het verwaarloosbaar bedrag van 40 miljoen euro stemmen we weer zoals in de meeste blote voeten landen, en heeft ze Nederland met stip vanuit het niets in de top 10 van de bananenrepublieken gebracht.
  Met haar doortastendheid kost het altijd een beetje maar dan heb je ook wat.:(


  ⚠️ Meld

 5. Ze moet maar eens bellen met onze Zwolse wethouder Berkhout, woonachtig in het UTRECHTSE Zeist. Ook zo’n luchtfietser en gebakken lucht verkopende marketing man. Overijssel op de kaart zetten, gaaaaaaap……………….Overijssel staat al eeuwen op de kaart, de kaart van Nederland welteverstaan. Excuses Nederland is sinds afgelopen donderdag NEEderland geworden, met die populisten in ons nieuwe kabinet en buiten dat nieuwe kabinet.


  ⚠️ Meld

 6. Ze moet maar eens bellen met onze Zwolse wethouder Berkhout, woonachtig in het UTRECHTSE Zeist. Ook zo’n luchtfietser en gebakken lucht verkopende marketing man. Overijssel op de kaart zetten, gaaaaaaap……………….Overijssel staat al eeuwen op de kaart, de kaart van Nederland welteverstaan. Excuses Nederland is sinds afgelopen donderdag NEEderland geworden, met die populisten in ons nieuwe kabinet en buiten dat nieuwe kabinet.


  ⚠️ Meld

Reageer