Zwolle Gezonde Stad presenteert toekomstplannen

Zwolle – In wijkcentrum Holtenbroek heeft wethouder Dannenberg op 29 september de aftrap gegeven voor het nieuwe programma Zwolle Gezonde Stad. Dit is het vervolg op het programma Samen Gezond, dat sinds 2007 loopt in de wijken Holtenbroek en Diezerpoort.

zwolle_gezonde_stad_470.jpg

In de afgelopen jaren hebben Travers Welzijn, Sport Service Zwolle en GGD IJsselland zich samen met scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ingezet om een gezonde leefstijl te stimuleren. De ‘gezonde boodschap’ gezond eten en voldoende bewegen zal ook de komende jaren door alle partijen weer worden uitgedragen. “Verder wordt extra ingezet om verenigingen, organisaties en ondernemers zoals bijv. supermarkten en sportscholen actief bij het programma te betrekken. Daarnaast wordt er gekeken hoe de omgeving van kinderen en jongeren zo kan worden ingericht, dat zij worden uitgedaagd tot een gezonde leefstijl. En we gaan werken aan de verbetering van de zorg voor kinderen met overgewicht. Eerder signaleren, bespreekbaar maken en een goede verwijzing naar begeleiding of behandeling, zijn hierbij van groot belang”, aldus wethouder Dannenberg. De aanwezigen hebben onder het genot van een (natuurlijk) gezonde lunch met elkaar van gedachten gewisseld over de plannen. Ze benadrukten dat het belangrijk is om activiteiten goed op elkaar af te stemmen en om van elkaar te weten wat men doet. Ook de supermarkt, woningcorporatie, wijkboerderij en natuurlijk de gemeente kunnen wat doen. Als je elkaar kent en weet wat de ander doet, kun je een gezonde leefstijl echt samen aanpakken.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Geen probleem, moet toch wat delen van het wereldbeeld voordat we aan de borrel gaan h? 😛

    (Ik zou alleen willen dat ideeën eerst eens getoetst zouden worden op regionaal/landelijk en evt mondiaal niveau voordat er -als eerste reactie- naar het budget wordt gegrepen)    ⚠️ Meld

Reageer