Ouders in actie tegen hondenpoep bij school

Zwolle – Ouders van kinderen in actie tegen een overmaat aan hondepoep bij basisschool De Wilgenburg aan de Waallaan. Dat gebeurd woensdag in de wijk Aa-landen.

29-09-2010_actie_hondenpoep_school_de_wilgenburg_5.jpg

Door ouders werden kleurrijke zelfgemaakte borden geplaatst bij De Wilgenburg. Deze borden waren bedoeld tegen de enorme hoeveelheid hondenpoep die direct bij de school ligt. Volgens de ouders reageren de eigenaren van de honden overwegend agressief als zij worden verzocht hun hond elders uit te laten. De ouders vinden verder dat de hygiene binnen school ver te zoeken is. "Om nog niet te spreken van al die vieze poep-schoenen , die ouders ook thuis schoon te maken krijgen". Door de actie wilden met deze actie hun stem en ongenoegen laten blijken aan de buurt van de basisschool.

29-09-2010_actie_hondenpoep_school_de_wilgenburg_1.jpg

29-09-2010_actie_hondenpoep_school_de_wilgenburg_2.jpg

29-09-2010_actie_hondenpoep_school_de_wilgenburg_3.jpg

29-09-2010_actie_hondenpoep_school_de_wilgenburg_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 15
 1. moet verdeurie niet gekker worden, worden de baasjes aangesproken de hond elders uit te laten gaan ze agressief reageren. Dan de baasjes maar muilkorfen


  ⚠️ Meld

 2. Laat de gemeente er een stuk omheinen met een toegangshekje is het probleem voor de kinderen opgelost.Er zijn veel te weinig hondenuitlaatplekken in de buurt van de woonwijken.ik heb een klein hondje en van jongs af aan ook geleerd thuis op de kattenbak te doen dat scheeld een hoop ellende buiten.


  ⚠️ Meld

 3. Ken de omgeving van deze school niet. Maar wat is er mis met opruimen van de hondepoep door de eigenaren. Neem even een zakje of een schepje mee.


  ⚠️ Meld

 4. Er is bij die school om de hoek nota bene een honderuitlaatplek, richting wijde aa. Luie hondeneigenaren kunnen er kruipend naar toe. Als men zich niet weet te gedragen zouden ze eigenlijk hun hond niet mee naar school moeten mogen nemen. Slecht voorbeeld voor kinderen ook.


  ⚠️ Meld

 5. Er zijn veel te weinig hondenuitlaatplekken in de buurt van de woonwijken

  Soms krijg ik het idee dat er veel te veel honden zijn.

  Laat de gemeente er een stuk omheinen met een toegangshekje is het probleem voor de kinderen opgelost.

  De is dus belastinggeld, ik wil niet meebetalen aan het feit dat de gemeente een hek moet plaatsen omdat een eigenaar te beroerd is zijn hond elders te laten schijten! 😮


  ⚠️ Meld

 6. Wist ik niet. Bij nader inzien wordt dat dus per gemeente bepaald.
  Maar bij de weg, hoeveel honden zijn er in Zwolle? Gemiddeld ?? 60 per hond per jaar.


  ⚠️ Meld

 7. Volgens zit er hier in zwolle iets verkapts in de gemeentelijke belastingen, had ik het eerder al eens over met Zwolse en die was hier ook nieuwsgierig naar, ik ook eigenlijk.


  ⚠️ Meld

 8. Is trouwens verplicht de hondenpoep op te ruimen en terecht, dus een kleine moeite voor de politie om daar te controleren.
  Er wordt nog veel te weinig opgeruimd, a sociaal gedrag is dat.Ruim het zelf altijd op.
  Wat heeft hondenbelasting er mee te maken, gewoon opruimen.


  ⚠️ Meld

 9. Dus 500 dieren agenten is eigenlijk nog niet genoeg,of is het agent dieren.Dat is toch weer een staaltje van sociale controle.Niemand durft er een ander meer over aan te spreken.1 keer gedaan maar nooit meer.


  ⚠️ Meld

 10. nog even voor de duidelijkheid: ik heb al 6 jaar kinderen op deze school en de school zelf is prima schoon, hoor ! dus laten we daar geen misverstanden over hebben, want anders zou dat niet fair zijn voor de school.


  ⚠️ Meld

Reageer