Drie locaties voor opvoedvragen in stadsdeel Oost open

Zwolle – Wethouder Filip van As opende woensdagmiddag het Centrum voor Jeugd en Gezin in Brede School het Wonderwoud. De opening werd omlijst door een feestelijk programma met ouders en kinderen. Er was een informatiemarkt over allerlei zaken die aan opvoeden en opgroeien gerelateerd waren en voor kinderen was er een spelletjesinstuif.

Groter groeien, iedereen doet het. Vaak lijkt het vanzelf te gaan, maar dat is lang niet altijd het geval. Elke levensfase brengt nieuwe vragen mee en de antwoorden zijn niet altijd even eenvoudig te vinden. Voor antwoorden op alle vragen die met opvoeden en opgroeien te maken hebben, kunnen ouders, maar ook jongeren en kinderen terecht bij het CJG. Met de opening van het CJG in het Wonderwoud is het tweede inlooppunt voor Zwolle voor publiek toegankelijk. De spreekuren voor stadsdeel Oost worden op drie locaties gehouden: in Brede School het Wonderwoud, wijkcentra de Vlasakkers en De Enk. Hier kunnen bewoners van de wijken Assendorp, Diezerpoort, Wipstrik en Berkum terecht met vragen of voor advies over grote of kleine problemen. In Zwolle Zuid is het CJG gevestigd in het voormalige consultatiebureau aan de Democratenlaan. De hulp is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

CJG-krant

Ter gelegenheid van de opening is een CJG-krant uitgegeven met informatie over het CJG en verschillende opvoed- en opgroeivragen. De krant is huis aan huis in stadsdeel Oost verspreid. De krant is ook te downloaden op www.cjgzwolle.nl of af te halen bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor aan het Lübeckplein 2.

Meer informatie

Op de website www.cjgzwolle.nl vind je alle informatie over opvoeden en opgroeien, de adressen en openingstijden van de Zwolse Inlooppunten CJG en het openingsprogramma.

Artikel delen:

Reageer