IJsselshow Zwolle viert 10 jarig jubileum

Zwolle – Op 9 en 10 oktober 2010 vindt in de IJsselhallen te Zwolle de internationale hondententoonstelling van de Stichting Organisatie Hondententoonstelling Zwolle (SOHZ), de IJsselshow, plaats. Dit evenement is niet alleen een topper op het gebied van de kynologie, maar ook een show voor iedereen die de hond een warm hart toedraagt. De IJsselshow wordt voor de tiende achtereenvolgende keer in Zwolle georganiseerd.

In korte tijd is dit evenement uitgegroeid tot één van de grootste hondenshows in Nederland; het aantal ingeschreven honden ligt rond 2300 honden waarvan ongeveer 250 verschillende hondenrassen uit diverse landen. Er zijn dit jaar enkele heel bijzondere rassen ingeschreven zoals de Lapinporokoira, een Finse herdershond die afstamt van de oeroude rendierherdershonderassen. Een record aantal inschrijvingen voor de Engelse Bulldog (63) en voor de Shi Tzu (52), maar ook voor de Labrador (66) en de Golden retriever (64).

De IJsselshow staat bekend als de gezelligste en best georganiseerde hondententoonstelling van Nederland. De rust in de ‘schone’ hallen en het uitgebreide showprogramma in de Erering worden steeds weer genoemd als opvallende kenmerken van deze Zwolse show.

De jubilerende IJsselshow trakteert deze keer op tal van extra activiteiten, demonstraties en een wervelend showprogramma. Het zal de vaste bezoekers en exposanten opvallen dat dit jubileumjaar de inrichting van de erering nog sfeervoller en feestelijker is dan voorgaande jaren. Het geheel oogt professioneler dan ooit.

De exclusiviteit van de raskeuringen wordt mede gevormd door 50 gekwalificeerde keurmeesters van wie ongeveer de helft uit het buitenland komt. Naast nationale worden ook internationale kampioenschapsprijzen toegekend (CAC en CACIB).

De hondenrassen zijn verdeeld in 10 rasgroepen die verdeeld over twee dagen gekeurd worden. Uit de beste honden van elke klas worden de beste reu en beste teef gekozen. Hierna wordt de beste hond van elk ras gekozen. Na de raskeuringen vinden de groepskeuringen plaats in de erering. Deze worden vanaf 15.00 uur  opgeluisterd door live muziek.

Op zondag worden na de groepskeuringen de tien mooiste honden gekozen en tot slot is er de verkiezing van de allermooiste hond van het evenement: “BEST IN SHOW”! De IJsselshow is een èchte SHOW – er worden niet alleen rashonden gekeurd – er is een non stop, zeer gevarieerd showprogramma in de feestelijk ingerichte Erering met demonstraties van verschillende hondensporten zoals Dogfrisbee, Dogdancing, Eenden drijven met Border Collies, een Demonstratie met politiehonden en Para-Agility. Uniek is de wedstrijd Beste Kynologenclub van Nederland, een spectaculair “Natte Neuzen” festijn, om de titel Beste Kynologenclub van Nederland. Als extra attractie is er dit jaar een adembenemende demonstratie met roofvogels door een bekende valkenier. Het geheel wordt gepresenteerd door Martin Gaus!

Stands

In een speciaal ingericht strodorp is een keur aan stands waar allerlei hondenattributen, kleding, geschenken, boeken, tijdschriften en nog veel meer aangeschaft kan worden. Er zijn een aantal fabrikanten van diervoeding aanwezig die graag advies willen geven over de juiste voeding. Met name Proplan schenkt dit jaar extra aandacht aan de senior hond. Voorts is er een hondenfotograaf waar u uw hond tegen een aantrekkelijk tarief kunt laten fotograferen. Ook aan de inwendige mens is gedacht; er zijn diverse terrasjes in de verschillende hallen.

Openingstijden:

Op beide dagen zijn de IJsselhallen open vanaf 8.00 uur. De keuringen beginnen om 10.00 uur en duren tot ongeveer 15.00 uur; hierna volgen de eindkeuringen tot ongeveer 17.30 uur.

Entree: volwassenen € 8,00  Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding en 65+  € 5,00 Bezoekhond  € 5,00

Kijk voor meer informatie op www.ijsselshow.nl   

KEURINGEN

Op zaterdag :  

groep  1  Herdershonden en Veedrijversgroep  2  Pinchers en Schnauzers, Molossers, Zwitserse Sennenhondengroep  9  Gezelschapshondengroep 10 Windhonden 

Op zondag :

groep 3 Terriërsgroep 4 Dashondengroep 5 Spitzen en Oertypengroep 6 Lopende honden en Zweethondengroep 7 Voorstaande hondengroep 8 Retrievers en Waterhonden

Artikel delen:

Reageer