Politiek Log 10

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 11 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 256
 1. @ 1stcobra

  Bericht door 1stcobra, op 29 september 2010 om 21:01
  op een bepaald niveau doet dat er ook steeds minder toe:
  beter een goede generalist dan een uitstekende specialist

  Eens.


  Maak melding

 2. @ Dame, helaas veel te vaak

  Bericht door Dame, op 29 september 2010 om 21:14
  @Dick Volgens mij maak jij ook weleens mee wat ik gisteren om 18:31 uur zag nav mijn reactie van 18:30 uur. Is dat vanwege de vier daarin geciteerde woorden?

  Helaas wil met ook geen lijst geven van spamfilter-fahige woorden….kost veel tijd en soms ergernis.


  Maak melding

 3. @ Derk 22:23 gister meen je dat echt? :o:o:o Hahaha

  Dit klopt

  Bericht door Dame, op 29 september 2010 om 22:16
  Ja Derk, maar dat zal niet stoppen als er ambtenaren worden ontslagen zonder dat er taken verdwijnen. Iemand moet het werk doen. Gevolg, meer inhuur en stijgende kosten. Ik schat dat de kosten met een factor 3 stijgen en dan zeg ik niets over de kwaliteit.  Maak melding

 4. En dit

  Wil je weten hoe het gaat bij een gemeente/provincie als ondernemer? Mag je mee maken maar neem pyjama mee, ik zorg wel voor de overnachting.

  Tuurlijk Derk, de overheid is de schuld van alles en de ondernemerT is heilig. 😮


  Maak melding

 5. Het jammerlijke is gelijk al de kreet “overheidsmedewerkers” lieve mensen ik herken me voor geen mm in het geschetste beeld gisteravond. O.a. over IT-medewerkers. Heeft de rechtervingersaflikkende beeldvormingsmachine toch uitstekend werk verricht.


  Maak melding

 6. Bericht door dick, op 30 september 2010 om 08:47
  Tuurlijk Derk, de overheid is de schuld van alles en de ondernemerT is heilig.

  Dat zeg jij, dat zeg ik niet er zijn zat grote bedrijven en of instellingen die hetzelfde cultuur hebben.


  Maak melding

 7. Gezien de tijdstippen lijkt het wel jammer dat met de discussie gister P&W is gemist :o:o:o Ach je kunt niet alles hebben.

  Dit is wel een punt Derk

  Maar waarom alles over zoveel schijven/protecolen?

  Heb al vaak verteld dat bij ons de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in een transparante organisatie liggen. Een platte organisatie, nagenoeg zonder overhead. Teveel managers werken
  – spraakverwarrend
  – bevorderend de vergadercultuur
  – veel te duur
  – frustrerend
  – inefficiënt

  Maar krijg ze maar eens weg! Of op een andere functie?
  Dat gaat zeker niet lukken met een CDA-VVD minderheidskabinet >:(>:(>:(

  Overhead-klacht geldt overigens ook voor Zorg-instellingen (waardoor onze zorg veel te duur wordt)….gister las ik daar nog weer een bevestiging over. Lijkt me ultra-frustrerend om in zo’n organisatie te werken! het zal me ook niet verbazen als er daardoor (frustratie) gewoon extra mensen thuis zitten met frustratie-klachten.

  Helaas, in de situatie lijkt geen verbetering te komen. Het was niet eens een verkiezingsitem >:(>:(>:(


  Maak melding

 8. Zonde van de tijd om naar Giel’s begin de dag te luisteren. De Heer ontwaakt is veel beter. Begin dagelijks in gedachten al met een lach en een dansje.

  Maar ik vind het slap dat je willens en wetens veel te generaliserende teksten hier neerzet terwijl je weet hoe het in de praktijk zit (bijvoorbeeld bij mij).


  Maak melding

 9. Dick je moet niet alles wat met overheid/gemeente heeft op je eigen betrekken dan val ik jou wel rechtstreeks aan 😉 Ik moet nu gaan tot vanavond!


  Maak melding

 10. @ Derk, je leest toch hopelijk zelf ook wel het gevaar van generaliseren? je denkt toch ook niet dat CDA/VVD per ongeluk het beeld van ambtenaren zo scheppen? Wat zou het mooi zijn als mensen eens individueel in hun waarde werden gelaten! Volgens mij waren we het daar over eens?
  Problemen als door mij in 8:59 genoemd zijn “de echt grote problemen” en die worden zo niet opgelost!


  Maak melding

 11. Slag bij Arnhem: na de speech van Verhagen zorgt de leiding voor een staande ovatie

  Normaal gesproken zijn CDA-congressen altijd een soort familiefeestjes, zegt CDA-oudgediende Jan Schinkelshoek in het Financieele Dagblad. ??Maar deze keer zullen er familievetes uitgevochten worden. ??Om het kabinet-Rutte mogelijk te maken moet CDA-voorman Maxime Verhagen zaterdag de beste speech van zijn carri?re geven, zegt communicatieadviseur Charles Huijskens. Verhagen moet zich daarbij van een andere kant laten zien, omdat hij te veel bekend staat als r?cksichtslos en arrogant. Huijskens: ??Hij moet zich nederig en empathisch opstellen.’
  Schinkelshoek: ??Hij moet de twijfelaars voor zich innemen en wijzen op de noodzaak van eenheid.?? Vervolgens moet de CDA-onderhandelaar duidelijk maken dat regeren voor de partij beter is dan oppositie voeren, zegt Huijskens.Na de speech van Verhagen moet de leiding ervoor zorgen dat enkele ingeseinde deelnemers applaus inzetten, aldus communicatiestrateeg Ton Planken. ??Misschien zelfs een staande ovatie.??
  ??Helemaal mooi zou het zijn als een bekeerling het woord krijgt, een CDA??er die zich eerder tegen samenwerking met de PVV heeft gekeerd, maar op het congres zegt dat hij zo onder de indruk is van de akkoorden dat hij van gedachten is veranderd.?? De congresleiding moet er ondertussen wel voor zorgen dat elke zweem van manipulatie wordt vermeden.

  Het stemmen gaat bij voorkeur met de hand. Planken: ??Zodat de omvang van het verzet niet kan worden vastgelegd.??  Maak melding

 12. Verhagen geeft na 15 uren op: CDA-dissidenten houden stand, fractie wacht oordeel congres af

  Verhagen om 04:15 uur in de nacht: ‘Overgrote meerderheid positief over regeerakkoord, bij enkele nog principiële bezwaren’ … CDA-dissidenten houden voet bij stuk na marathonvergadering van 15 uur
  De CDA-fractie is het eens geworden dat het concept regeerakkoord en het bijbehorende gedoogakkoord aan het congres moeten worden voorgelegd. Hiertoe heeft de fractie “unaniem” besloten, zei fractievoorzitter Maxime Verhagen donderagochtend vroeg. Verhagen zei dat “een overgrote meerderheid positief is over het akkoord”, maar dat er bij enkele fractieleden nog “principiële bezwaren bestaan”. Dit betekent dus dat dissidenten Kathleen Ferrier en Ad Koppejan voet bij stuk hebben gehouden, maar bereid zijn het oordeel van het partijcongres af te wachten.

  Door redactie Joop

  De fractie was sinds woensdagmiddag 12.00 uur bijeen in het Hilton hotel in Den Haag om het concept-regeerakkoord en het bijbehorende gedoogakkoord te bespreken.

  Eerder op de dag lieten VVD en PVV na kort beraad weten dat hun fracties volledig achter de bereikte akkoorden staan. Het CDA bleek iets minder eensgezind, ten minste twee fractieleden, Kathleen Ferrier en Ad Koppejan, zagen een samenwerking met Geert Wilders nog steeds niet zitten.

  Bij het marathonoverleg werden de twee CDA’ers apart genomen door Verhagen’s secondant in de onderhandelingen Ank Bijleveld, maar ook dit mocht niet baten. Het is Verhagen niet gelukt de dissidenten weer in het gareel te krijgen.

  Wel heeft hij blijkbaar voor elkaar gekregen dat de akkoorden aan het partijcongres van aanstaande zaterdag kunnen worden voorgelegd. Daarna zal de fractie opnieuw bijeen komen en een definitief besluit nemen.

  Wat er precies in de akkoorden staat, wordt donderdag pas bekend gemaakt. Een aantal plannen is echter al uitgelekt. Zo zou het rookverbod weer worden teruggedraaid, wordt, zoals verwacht, de immigratiewetgeving nog strenger, wordt er hard gesneden in het ambtenarenapparaat en dik geïnvesteerd in meer asfalt.

  Het CDA-congres op zaterdag zal live door de NOS worden gevolgd.

  (sterkte met je frustraties als je gaat kijken!!!!)  Maak melding

 13. Dehaene: ‘Regering met Wilders is gevaar voor de democratie’

  Belgische oud-premier vindt dat EU Nederland goed in de gaten moet houden
  De Belgische oud-premier christen democraat Jean-Luc Dehaene heeft hard uitgehaald naar de aanstaande PVC-coalitie in Nederland.

  In een interview met de Belgische krant De Morgen waarschuwt Dehaene zijn christen democratische collega’s:

  Wat in Nederland gebeurt, is een situatie die we in verschillende landen zien, ook in Zweden. Het is het resultaat van de versnippering van het verkiezingskorps en de angst bij de bevolking rond globalisering. Dat is een open speelveld voor populisten. Dit houdt gevaren in voor de werking van de democratie. We mogen nooit vergeten dat een democratie zichzelf kan vernietigen.

  Dehaene zit momenteel in het Europarlement en is daar lid van dezelfde fractie (EVP) als de CDA-ers. Hij vindt dat de Europese Unie een Nederlands kabinet dat steunt op de PVV nauwlettend in de gaten zal moeten houden.

  ===========================================

  Regel het dan met je CDA-partijgenoten Dehaene en loop niet en-public te janken
  >:(>:(>:(

  Berelusconi zit toch ook in die EVP 😮


  Maak melding

 14. WNL: Nieuwe omroep gebruikt zendtijd publieke omroep voor Telegraaf-reclame ?? ‘Goeie promo’ aldus hoofdredacteur Bicker Caarten

  *Dit nieuwe kabinet zal niet ingrijpen! Huichelaars…..


  Maak melding

 15. Merkel teleurgesteld in Nederlands rechts kabinet
  De Duitse socialistische partij SPD wil dat Merkel meer afstand neemt van rechtse politieke bewegingen in EU-landen
  Bondskanselier Angela Merkel betreurt de totstandkoming van een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV. Ondanks de teleurstelling wil ze er wel alles aan doen om de verstandhouding tussen Nederland en andere EU-landen goed te houden. Dat zei ze woensdag in de commissie Europese Zaken van de Bondsdag, meldt Trouw.

  “Wij moeten binnen Europa gewoon accepteren dat de kabinetsformatie van soevereine landen niet mag leiden tot het opzeggen van de samenwerking in Europa”, aldus Merkel. Zij herinnerde aan de EU-boycot van Oostenrijk toen de partij van Jörg Haider in 2000 tot het kabinet in Wenen toetrad. “Hoe men toen met Oostenrijk is omgegaan, is niet erg nuttig geweest voor het Europese idee”, aldus de bondskanselier.
  ??Eerder had de socialistische oppositiepartij SPD Merkel gevraagd om afstand te nemen van rechtse bewegingen in andere EU-landen.

  Trouw: Merkel betreurt gedoogakkoord Nederland

  ==================

  Zie 9:39


  Maak melding

 16. Klink en andere CDA-dissidenten bedreigd met royement

  Oud-onderhandelaar noemt machtsmiddelen die werden ingezet ‘behoorlijk confronterend en verbazingwekkend’

  Tegenover EenVandaag deed Ab Klink voor het eerst zijn relaas over de druk die op hem en andere CDA-fractieleden is uitgeoefend om akkoord te gaan met de PVC-coalitie. Zij werden onder meer bedreigd met royement. Klink gaat komende zaterdag spreken op het CDA-congres.

  EenVandaag – Klink over de pressie van Verhagen cs


  Maak melding

 17. Verschil tussen (relatief) arm en (puisant) rijk …… gestegen:

  Ondanks crisis stijgt Nederlands vermogen

  Het vermogen van Nederlanders is in de afgelopen drie jaar met ruim 200 miljard euro toegenomen
  De Nederlandsche Bank (DNB) meldt woensdag dat Nederlandse huishoudens dit jaar in totaal ruim 1.300 miljard euro aan financiële activa hebben. Het netto financieel vermogen van de huishoudens bijna 700 miljard euro. Dit betekent een bedrag van 53.000 voor iedere Nederlander boven de 18 jaar.

  Het totale financiële vermogen van Nederlandse huishoudens is met zijn 1.300 miljard euro ruim tweemaal het bruto nationaal product. In 2007 lag het vermogen nog op 1.100 miljard euro.

  Alle schulden zijn al in mindering gebracht om op het nettobedrag uit te komen.
  Ondanks de financiële crisis zijn ook het aantal investeringen van buitenlandse bedrijven in Nederland op peil gebleven. Ten opzichte van 2008 bleef het aantal (ruim 250) investeringsprojecten en nieuwe arbeidsplaatsen (6500) vrijwel gelijk. Het aantal investeringen in het buitenland is wel afgenomen, maar blijft groot. In 2008 creëerden Nederlandse bedrijven ruim 21.000 banen in het buitenland, tegenover ruim 19.000 in 2009. Desalniettemin is Nederland tiende op de lijst van investerende economie wereldwijd.

  De Volkskrant: Nettovermogen Nederlanders is 700 miljard euro

  BNR: Nederland investeert flink  Maak melding

 18. Vrijheid & Verantwoordelijkheid = motto Kabinet

  HET GORE LEF OM HET WOORD “VRIJHEID” ZO TE MISBRUIKEN!
  Vrijheid voor iedereen?

  Nu heeft dit heel belangrijke woord evenveel betekenis als de “Normen en waarden van Balk”.


  Maak melding

 19. Driewerf hulde voor de heer Koppejan en mevrouw Ferrier! Zij blijven op hun principiële standpunt staan dat samenwerking met de PVV voor hen geen optie is. Schandalig dat het CDA is verworden tot een ordinaire dictatuur waar andersdenkenden de mond wordt gesnoerd met dreigementen en intimidatie. Behalve de C, kan nu ook de D uit de partijnaam geschrapt worden. Want NIET CHRISTELIJK en NIET DEMOCRATISCH. Het is een wanvertoning van de ergste soort, wie verwijdert Maxime Verhagen uit die partij? Met de interim-voorzitter en onze aanstaande CvdK erbij!


  Maak melding

 20. @ Stadshagenees: gehoord over de vele extra gecharterde bussen uit Limburg voor het congres zaterdag?

  De tegenstellingen tussen mensen onderling zullen onbarmhartig (waar heb ik dat woord eerder gehoord?) aangescherpt worden!

  Vond ‘Barricade’ vroeger ook altijd al een mooi spel….


  Maak melding

 21. Vrijheid en Verantwoordelijkheid?

  Dan is het te hopen dat het CDA deze woorden dan letterlijk zullen nastreven en dit rampenkabinet met Verhagen voorop net voor de finalestreep zal gaan teckelen.:o


  Maak melding

 22. Vrijheid en verantwoordelijkheid schijnt het nieuwe motto van het gedoogkabinet te zijn. Ikzelf had gekozen voor Onverdraagzaamheid en Tweedeling, maar daar zal het Cocktail Trio in Den Haag wel anders over denken.


  Maak melding

 23. Een dag de PvdA niet gehaat, is een dag niet geleefd

  Geplaatst op: donderdag 30 september 2010
  Door: Gerard Driehuis
  Categorie: Politiek
  Bron: De Pers

  Nu de Linkse Kerk is verslagen komt een andere groep met zijn eigen oogkleppen aan de macht, de Rechtse Kerk, met eigen regels en taboes.
  Wat worden de rechtse dogma??s, vraagt De Pers? Tokkies ontwikkelen zich in rap tempo tot de nieuwe allochtonen. Wie er ook maar een kritische opmerking over durft te maken, krijgt het zwaar te verduren. Nog even en rechts haalt een linkse klassieker uit de kast om het zielige white trash te beschermen. ??Laten we vooral niet een hele bevolkingsgroep over één kam scheren.??
  En de PvdA? Maxime Verhagen kon opgelucht verklaren dat hij alleen in ??uiterste noodzaak?? met die vreselijke partij wil regeren. VVD-leider Mark Rutte doopte het PvdA-programma al om tot de langste zelfmoordbrief uit de geschiedenis. En bij de PVV doen ze iedere dag kop of munt. Wie zullen we vandaag gaan bashen? De islam of de PvdA? Een dag de PvdA niet gehaat, is een dag niet geleefd. Dat is het levensmotto dat Rechtse Kerkgangers bindt. Wat zou GeenStijl zijn zonder de PvdA? Het wordt langzamerhand een code: hoor je erbij of niet? Even de PvdA een sneer geven en je zit goed. Wanneer gaat iemand vertellen dat dit een ongezonde obsessie is? (Hé TeleTroepToeTerT vergeten????) En hoe moet het als we over een paar jaar broodnodig immigratie nodig hebben vanwege de vergrijzing? En als de aarde toch steeds warmer wordt, omdat die opwarming geen links complot blijkt, maar een bedreiging van ons voortbestaan?  Maak melding

 24. @ Drama, Geert zou ook kunnen (hoeft immers nixxx aan niemand te verantwoorden en krijgt alle macht van zowel achterban als regeringsgenoten) op 11:30 maar ik denk dat het “nep-heer Verhagen” is in Arnhem na het klapkudde congres.


  Maak melding

 25. Frits Spits:

  * Ank Blijleveld verlaat het mijnenveld….en gaat naar Overijssel
  * Motto Kabinet…Vrijheid & Verantwoordelijkheid: Heeft de VVD nu de D laten vallen?
  :D:D:D


  Maak melding

 26. Eigenlijk zijn de overige CDA-ers (de met een roodhoofd wegkijkers) als de local hero’s en Ed van Huym, mooie Sabine etc….ook nog hartstikke laf. Dat ze Ferrier en Koppejan schijnbaar zonder enige blijk van sympatie……de kolen uit het vuur laten halen.

  Knap dat ze niet bezweken na 15 uur “bewerken door Verhagen en maatjes”. Nu maandag nog voet bij stuk houden! Gelukkig zijn er nog dappere mensen.


  Maak melding

 27. CDA bestaat behalve, de 2 “dissidenten”, uit klapvee en nauwelijks serius te nemen fraactieleden. Hoe gaat mw. Bijleveld trouwens zorgen voor zaken als samenhang en verbinding in onze mooie provincie? Iemand die aan de wieg heeft gestaan van dit polariserende regeerakkoord en dito samenstelling van het komende minderheidskabinet, is wat mij betreft “Persona non grata” in Overijssel en niet meer serieus te nemen als het om deze thema’s gaat.


  Maak melding

 28. Goeie vraag

  Hoe gaat mw. Bijleveld trouwens zorgen voor zaken als samenhang en verbinding in onze mooie provincie? (Iemand die aan de wieg heeft gestaan van dit polariserende regeerakkoord en dito samenstelling van het komende minderheidskabinet, is wat mij betreft “Persona non grata” in Overijssel en niet meer serieus te nemen als het om deze thema’s gaat.)

  Maar Ed van H. gaat straks Zwolle ook weer gebruiken in Den Haag…..je hoort em niet. Dalfsense Sabine U. muisstil…..De man die zich hier (dit jaar nog) duidelijk afzette tegen samenwerking met Geert….Martijn van V. kijkt schijnbaar even een paar de andere kant op…..onze CDA-wethouders: durft dan NIEMAND voor zijn/haar mening uit te komen? Is die carriere dan zo heilig?

  Tuurlijk maandag willen ze de media allemaal weer GRAAG te woord staan: Ik heb écht tegen Samenwerking gestemd heur.

  Zucht, de basis van de partij is onder hun voeten verdampt. Denk dat CU dit allemaal niet heul erg vindt….als vanzelf lopen de kiezers naar hun over.


  Maak melding

 29. Dick ik kan me nog een tijd herinneren dat je hoog op gaf over Eddy .Het was Eddy voor en Eddy na,nu kun je je niet voorstellen dat hij even stil is .Dat betekend gewoon dat hij niet tegen een samenwerking is met PVV.Immers er waren er maar drie tegen,waarvan 1 de moed had op te stappen.Wat Martijn betreft vind ik een ander verhaal,dit is een gedreven ZWOLSE politicus al ben ik het niet altijd met hem eens,maar kan wel begrijpen dat hij over deze kwestie zijn mond houd.Hij heeft al helemaal geen invloed in Den Haag.


  Maak melding

 30. Ferrier en Koppejan willen spreken op congres.

  De CDA-Tweede Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier willen zaterdag het partijcongres toespreken en daarvoor langer dan 1 minuut de tijd krijgen. Dat heeft een ingewijde donderdag gemeld.

  De CDA-fractie vergaderde woensdag bijna vijftien uur lang over de concept-akkoorden van het beoogde minderheidskabinet van VVD en CDA met steun van de PVV. Het tweetal heeft nog steeds bezwaren tegen samenwerking met de PVV.

  Na het CDA-congres zullen zij hun definitieve oordeel bepalen. Op het congres krijgen de leden die willen spreken, daarvoor maximaal 1 minuut de tijd.  Maak melding

 31. Kan me van geen enkele CDA-er voorstellen dat ze heel laf wachten tot maandag en ondertussen Koppejan en Ferier 14 uur laten zweten…..Heb lafheid sowieso nooit begrepen.


  Maak melding

 32. Vind bovendien dat de laffe zwijgers met hun zwijgen de founders van de partij, de oudere wijze mannen in hun hemd zetten en Verhagen alle credits geven. SKandalig zou Geert roeptoeteren….als hij er geen baat bij had.


  Maak melding

 33. Sta gisteren te pinnen ,staan er een paar CDA ers te praten.Zegt de 1 zijn hier nog VVD ers en tegen mij: nou de VVD heeft zijn zin he.Dacht zeker mij te jennen,want die andere zei :Hij is van Swollwacht.Ik keek om en sprak heren ik wens U zaterdag een fijne dag en veel wijsheid.3000 mensen ik hoop dat ze allemaal 1 minuut willen praten.Dat is 50 uur zonder plaspauze.


  Maak melding

 34. Wat ik wel interessant vind is dat dit hele CDA spektakel live op televisie te aanschouwen is. Ik voorspel aardig wat pijnlijke momenten voor het CDA tijdens deze uitzending en een uitzending die de geloofwaardigheid van het CDA en de nieuwe regering gaat ondermijnen….Boeit mij niets, maar voor het aanzien van onze samenleving is het dramatisch. Lees en hoor de commentaren van Jean Luc D’Haene en Agela Merkel. We zijn in in klap de risée van Europa….En dat alleen maar doordat 3 machtsgeile politici zo graag de macht willen. Ego-tripperij in optima forma!


  Maak melding

 35. @Dick….jij schijnt er vanuti te gaan dat de andere CDA”ers niets durven zeggen. Misschien willen ze helemaal niets zeggen en zijn ze gewoon voorstander van dit kabinet. Lijkt me vrij plausibel. Ik ben het er niet mee eens overigens, maar het lijkt me wel een realistisch scenario.

  En …jij hebt dus op drie gemeentehuizen welgeteld 1 mevrouw met een hoofdbedekking aangetroffen? Dan gaat die vergelijking inderdaad heel erg op….geen wantrouwen hoor, maar wordt nog wel eens net gedaan alsof urk, genemuiden, staphorst totaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal andere werelden zijn dan Zwole. Valt nog wel mee hoor 😉


  Maak melding

 36. Zal je wel ff helpen Wichert….in de tijd dat Arie Slob, Co Verdaas en Huym samen reisden naar Den Haag….kwam het ook in de media over als Zwolle promotie. Tuurlijk zullen ze dat wel eens gedaan hebben. Daarom en om verhalen die ik over Co gehoord heb, kreeg hij eens mij stem. Nam dus eigenlijk maar aan dat een interview wat ik in De Sensator las, waar was over Zwolle-pormotie. Verder ken ik Ed niet, behalve via WLZ. Wat populistisch gedrag rond de GEMEENTERAADSverkiezingen in een wijkboerderij in Holtenbroek geloof ik. Maar het is nooit mijn man geweest. Vond de Zwolse samenwerking wel interessant genoeg overkomen om te promoten.


  Maak melding

 37. Overigens vind ik de GRISTENUNIE ook enge standpunten hebben over zaken als abortus, homo-sexualiteit etc. etc. etc. Die hoeven wat mij betreft niet groter te worden dan ze zijn.


  Maak melding

 38. @ Stadshagenees, 13:37; Ben niet van plan te gaan kijken; te voorspelbare uitslag….

  Heb destijds wel genoten bij de VVD -congres (waar is de verantwoording aan de leden nu????) over het duel Mark-Rita…..Wat ging Wiegel toen af tegen De Bolk 😮


  Maak melding

 39. Wichert.

  Denk dat deze andere CDAer hier dus anders over denkt.
  ————————————————————————————
  Het middenkader vindt dat de prominenten zich niet met de onderhandelingen moeten bemoeien. “Het zijn net kleine kinderen die denken dat ze nog steeds de dienst uitmaken”, verwoordt CDA raadslid in Zwolle Martien van Gurp.

  ————————————————————————————
  Een steekproef uit diezelfde krant toont echter aan dat het middenkader wel achter de gesprekken met de PVV staat. De ondervraagden vragen zich af waarom er niet met Wilders onderhandeld kan worden. “Het zijn net kleine kinderen die denken dat ze nog steeds de dienst uitmaken”, aldus raadslid in Zwolle Martien van Gurp over de oud-politici . Een ander ziet Wilders als een frisse wind en een teken van verjonging. Tot een breuk binnen de partij zal het volgens het middenkader niet komen. ⤽Maar misschien zijn we wel toe aan een opschoning van CDA-leden. Dat moet dan maar⤝, aldus Mieke Hummelink, CDA-lid uit Dongen.  Maak melding

 40. @ Droko: Denk ook dat de zwijgers toestemmen. Maar dat is juist mijn punt….ik vind (volgens mij samen met Martijn) samenwerking met Geert indruisen tegen de Christelijke grondslag.

  Beste Droko moet wel lachen om

  En …jij hebt dus op drie gemeentehuizen welgeteld 1 mevrouw met een hoofdbedekking aangetroffen?

  Ben slechts in 1 van de 3 ….1x geweest voor een bespreking en daar zag ik niet veel vrouwen maar wel 1 als beschreven. Bedankt dat ik het nog even mag nuanceren. Zoals je leest is een misverstand zo geboren 😉


  Maak melding

 41. @ Droko, kennen wij elkaar? Heb hier toch regelmatig aangegeven dat ik “nogal” op de hoogte ben van het reilen en zeilen in zeg maar SGP-gemeenten. heb je gister ook gelezen over mijn mailwisseling met de SGP? Ok, nou mijn mail was de laatste; nixxx weer gehoord, terwijl er toch een aantal “?” in stonden. Ging over gedoogsteun aan een partij die…..Wel lachen want de voorlichter was van “Voorlichting, opleiding en (uit mijn hoofd) ‘vorming’…..dat laatste vond ik vreemd en deed me enkel glimlachen. Die opmerkzaamheid kan geen reden zijn van het niet terugmailen.

  Vind het overigens uiterst merkwaardig dat ik bij velen (ook de SGP dus) angst en/of wantrouwen tegenkom.


  Maak melding

 42. @dick….ik vind een samenwerking met geert ook indruisen tegen…maar ik denk dat het merendeel van de CDA’ers dat blijkbaar niet vindt. Kom op, maxime verhagen si toch niet de koning aldaar, zon fractie heeft zelf besloten dat hij mag gaan praten. Verstandig is het niet, dit gaat een scheuring in de partij opleveren, dat kan niet anders. Dat nemen ze blijkbaar voor lief, dat vind ik pas tragisch.


  Maak melding

 43. Martien van Gurp is wat mij betreft een onbetrouwbaar raadslid van het CDA afd Zwolle,die zijn hoofd ook afwend als er kritiek geuit wordt over het betreffende item.

  Na deze berichten heb ik meerdere mails gestuurd naar dit raadslid en tot op heden geen enkele reactie mogen ontvangen.


  Maak melding

 44. Martien van Gurp wie kent hem niet? Wat denkt ie wel, de snotneus wil de heren van Agt, Lubbers, Klink, Hirsch-Ballin etc. de les lezen? Ik geef toe, hij heeft lef, maar voor iemand die in de Zwolse Gemeenteraad zit heeft hij wel een heel erg grote bek. Ik ga die meneer eens googlen, benieuwd wat voor palmares hij heeft. Wat een gek!


  Maak melding

 45. Beste meneer van Gurp,

  U vindt dus dat mensen met zeer veel verdiensten voor het CDA, meer verdiensten dan u in ieder geval, hun mond moeten houden over het op handen zijnde minderheidskabinet? Wonderlijk, waar staat de ⤽D⤝ in de partijnaam CDA ook alweer voor? Volgens mij betekent die D democratie en in een democratie is vrijheid van meningsuiting een groot goed.

  U heeft in ieder geval uw ⤽15 minutes of fame⤝, van harte gefeliciteerd daarmee, maar voor een volstrekt onbekend en onzichtbaar raadslid heeft u wel heel erg veel pretenties.

  Ik wens u veel wijsheid toe.

  Groet,

  Stadshagenees

  Benieuwd of ik op bovenstaand mailtje een antwoord krijg. Zullen we wedden 😀


  Maak melding

 46. Ferrier en Koppejan krijgen extra spreektijd .

  De CDA-Tweede Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier krijgen zaterdag op het partijcongres meer spreektijd dan de gebruikelijke 1 minuut. ⤸Kamerleden die iets willen zeggen, kunnen dat doen en er zal op gepaste wijze de ruimte worden geboden⤝, aldus een partijwoordvoerder donderdag in een reactie.
  ————————————————————————————
  Dit zal bijzonder zuur zijn voor Piet Hein Donner en Maxime Verhagen.:o


  Maak melding

 47. Tjonge, de zwolse politiek…veel kleurrijker vind je ze niet meer tegenwoordig.Een vvd burgemeester, dhr. van Gurp, w,lucht…

  de enigste die nog ontbreken aan deze bonte stoet zijn ene R. verdonk en J. vlemminx lol lol lol 😛


  Maak melding

 48. QM; Vergeet ook M. Herben, W. de Jong en G. van As niet…..Om over H. Wijnschenk nog maar te zwijgen. Misschien een leuk idee dat die wannabe-politici een cabaret-act gaan vormen?


  Maak melding

 49. Duitse activisten willen Wilders blokkeren.

  Geert Wilders wacht zaterdag bij zijn bezoek aan Berlijn protest. Een brede coalitie van linkse partijen en vakbonden roept op tot burgerlijke ongehoorzaamheid tegen de PVV-leider.

  ‘Protesteren, gaan zitten en blokkeren – geen Wilders-optreden in Berlijn!’, is het motto van het samenwerkingsverband ‘Rechtspopulisme stoppen’. ⤸Wilders is een racist, en wij zijn ervoor dat ook heel duidelijk te benoemen⤝, zei een woordvoerder donderdagochtend in een toelichting op de plannen.

  Wilders zal zaterdagmiddag in Berlijn een toespraak houden voor zijn Duitse aanhangers. Ook wordt zijn film Fitna vertoond. De bijeenkomst staat extra in de schijnwerpers omdat op dezelfde dag het CDA-congres plaatsvindt, waar de partij de knoop moet doorhakken over deelname aan een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV.  Maak melding

 50. PVV’er in cel om kopstoot.

  PVV-Kamerlid Marcial Hernandez is in opspraak geraakt. Hij zou betrokken zijn bij een vechtpartij en zou afgelopen nacht in de cel hebben doorgebracht.

  De PVV??er heeft naar verluidt een iemand een kopstoot uitgedeeld. De PVV komt vanmiddag met een verklaring, zegt PVV-Kamerlid Agema. Voor zijn aantreden als Kamerlid voor de PVV, was hij majoor bij de Koninklijke Landmacht.

  ————————————————————————————
  Het CDA en VVD zullen wel even met rode oortjes de andere kant opkijken.:o


  Maak melding

 51. @ QM, 😉 Wilde refereren aan de film/musicall van Rita aan de heldendaden van Johan aan alle LPF- en Leefbare prutsers aan het zoere bettie van de PVV maar een opsomming moet wel compleet zijn. Dus heb je gelijk

  vrees dat dick hier dan helemáál niet meer uitgeschreven raakt.  Maak melding

 52. >:( Idd Zwolse

  Het CDA en VVD zullen wel even met rode oortjes de andere kant opkijken

  Daar waar bij Drinkman nog ongestraft de schuld aan het linkse etablissement kon worden gegeven, daar waar Dionneke (de vrouwenmepper) elke keer op mirakuleuze wijze ontsnapte.(zie ook http://www.wikipedia.nl) is deze Marcial Hernandez dus aan de beurt. Misschien Geert ook nog?


  Maak melding

 53. QM zie 14:39

  De PVV??er heeft naar verluidt een iemand een kopstoot uitgedeeld. De PVV komt vanmiddag met een verklaring, zegt PVV-Kamerlid Agema. Voor zijn aantreden als Kamerlid voor de PVV, was hij majoor bij de Koninklijke Landmacht.  Maak melding

 54. oh, nee…ik zie het al…doe wel ff navraag en gooi ‘m even door de google…wonderlijke definitie van ‘eenheid’ houd de pvv er op na zeg, gaat lekker.

  kwestie van tijd, dan hebben we het over premier Cohen, ik zei het toch al.


  Maak melding

 55. PVV Kamerlid in cel om geweldpleging tegen ambtenaar
  Ex-militair zou medewerker Economische Zaken in elkaar hebben geslagen
  PVV-Kamerlid Marcial Hernandez (36) heeft woensdagnacht in een Haagse politiecel doorgebracht. Hij wordt verdacht van geweldpleging tegen een 30-jarige medewerker van het ministerie van Economische Zaken. Dat meldt de Volkskrant.

  Toen de politie woensdagavond arriveerde op het Plein, een uitgaansplein bij de Tweede Kamer wezen omstander Hernandez aan als schuldige. Geen andere mensen zijn gearresteerd.

  Hernandez is oud militair en is PVV??s eerste defensiewoordvoerder. Hij begon zijn carriere bij de Luchtmobiele Brigade en eindigde zijn loopbaan zestien jaar later als majoor bij de Koninklijke Landmacht. De PVV’er wil dat Nederland meer respect heeft voor haar militairen. Zo wil hij Nederlandse militairen bij terugkeer naar hun missie op grotere schaal worden geëerd op publieke locatie, zo is te lezen op de PVV website.
  Volkskrant: PVV-Kamerlid nacht in cel om mishandeling  Maak melding

 56. Was ist los mit den Niederlanden?

  Bert Wagendorp VK-Opinie

  Klaar, beeld duidelijk: in Holland zijn ze totaal de weg kwijt
  Op de internetsite van de gerespecteerde Duitse ??weekkrant?? Die Zeit stond gisteren een groot artikel over Nederland. Het ging over het gedoogakkoord dat CDA en VVD bereikten met Geert Wilders.
  Centrale vraag: ??Was ist los mit den Niederlanden???
  Dat gaan we de komende tijd vaker horen, in diverse talen.
  Wij hebben volgens Die Zeit een ??extremist?? tot ??derde man van het land?? gekozen en ??het mensgeworden ressentiment?? op het schild gehesen. Hoe kan het, vraagt de krant zich af, dat in een ??vermeend bezonnen en liberaal land?? een ??obsessieve heethoofd?? tot zulke hoogten kan klimmen?
  Eén Duitser kan tegenwoordig meer vragen dan honderd Nederlanders kunnen beantwoorden.
  Maar goed, laten we er maar vast aan wennen. We liggen de komende tijd onder een internationaal vergrootglas. Toen Pim Fortuyn in 2002 de LPF oprichtte, de islam een ??achterlijke cultuur?? noemde en pleitte voor afschaffing van artikel 1 van de Grondwet ?? het anti-discriminatiebeginsel ?? zorgde dat vooral voor binnenlandse beroering.
  Die beroering was er merkwaardig genoeg amper toen CDA en VVD een regering gingen vormen met Fortuyns LPF ?? geen protesterende oud-politici, geen dissidente fractieleden, geen live uitgezonden CDA-congres in de Rijnhal.
  Maar dat kwam omdat iedereen nog verdoofd was door de schok van de moord op Fortuyn. Toen tweeënhalf jaar later Theo van Gogh werd vermoord, werd het ze ook voorbij Wuustwezel duidelijk dat er iets aan de hand was. Het beeld van de gezapige moerasdelta vol relaxt blowende Hansjes Brinkers was toe aan actualisering.
  En nu krijgen we dus ?? fractie en congres van het CDA dienende ?? een regering die wordt gedoogd door de PVV. Dat schept duidelijkheid, ook in het buitenland. Misschien begrijpen ze niet overal wat ??gedogen?? is, ze hebben heel goed in de gaten dat Geert Wilders een dikke vinger in de pap krijgt en ook hoe ze dat moeten interpreteren.
  Wij kunnen hier wel discussiëren over de vraag of Wilders nu extreem-rechts, radicaal-rechts, óf knetterrechts is, we kunnen erop wijzen dat de man op sommige punten línks is ?? daar hebben ze in het buitenland allemaal geen boodschap aan. Ze houden net als wij de zaken graag overzichtelijk, en dus wordt Geert kort en bondig geportretteerd als een rabiaatrechtse maverick die de bouw van moskeeën wil verbieden, de Koran vergelijkt met Mein Kampf en belasting wil op hoofddoekjes.
  Klaar, beeld duidelijk: in Holland zijn ze totaal de weg kwijt, tussen de tulpenbollen en Goudse kazen heeft een klompenpopulist liberalen en christen-democraten aan een touwtje.
  Kort door de bocht, maar je kunt er niks van zeggen, want zo hebben wij het zelf ook altijd gedaan met Jörg Haider, Flip de Winter en Jean-Marie le Pen.
  In februari 2000 kwam de FP? van Haider in Oostenrijk in de regering. In de Tweede Kamer vroeg Paul Rosenmöller aan premier Kok of we de koningin niet moesten verbieden te gaan skiën in Lech. Het waren daar immers ??bruinhemden en halve fascisten??, aldus Jan Marijnissen van de SP. De Volkskrant vroeg zich af of een Wiener schnitzel nog wel kon.
  Of de EU ons de komende tijd extra goed in de gaten wil houden, vroeg schrijver Geert Mak gisteren in Die Zeit.
  Nooit meer het geliefde Hollandse moralistische vingertje.
  Misschien sturen de Duitsers die 1.2 miljoen oude briefkaarten met ??Ik ben woedend?? erop wel retour.
  Vaarwel, gidsland.  Maak melding

 57. Teveel eer voor vree.Nee als je googled word je niet veel wijzer, behalve dat die meneer een klasje pvv- ers heeft opgeleid 😮 maar een hp- de tijd artikel toont wel aan dat het een bont allergaartje is, maar dat zie je wel bij meer partijen.;D


  Maak melding

 58. Geelen, treffend als altijd:

  Drie Dwaze DagenJean-Pierre Geelen, 30-09-2010 15:33 reageer 0 reacties
  Wachten, wachten, wachten bij het Haagse Hilton, ‘Laten we eens kijken hoe dat wachten eruitziet.’

  De Drie Dwaze Dagen zijn begonnen. In EenVandaag voorspelde politiek commentator Kees Boonman een ‘publiciteitsoorlog’ tot zaterdag, gevoerd door CDA’ers. De voorstanders van het nieuwe kabinet zullen ‘uitleggen dat het komende kabinet goed is voor het land, de relatie met de kiezer verbeteren, en uitleggen dat de waarden gegarandeerd zijn.’

  Maar op het congres, zaterdag, was ook nog iemand als Hirsch Ballin, wist Boonman. En: ‘Piet de Jong – 95 nu – wordt op het podium getild.’

  Even daarvoor had Ab Klink een offensief geopend in Boonmans rubriek. Ab sprak, voor het eerst na ‘de brief’. Het dreigement om hem uit de fractie te zetten, noemde Klink ‘behoorlijk confronterend’ en ‘ver gaan’. Veel meer zei hij niet, maar presentator Bas van Werven zag ‘een aangeslagen man, als ik het zo mag zeggen’. Ja, dat zag Kees Boonman ook.

  Ab zat er een beetje groggy (beschonken, aldus de woordenboeken) bij, vond Matthijs van Nieuwkerk even later in DWDD. Het programma was grotendeels gewijd aan het akkoord en het CDA-beraad. Felix Rottenberg haalde inspiratie uit The Godfather voor een nieuwe versie van het CDA-drama. Hoofdrol was weggelegd voor maffiabaas Il Pedro (Piet Hein Donner), aanstichter van ‘smerige methodes’ als het lekken van Klinks brief, en intimidatie door partijgenoten.

  In Uitgesproken DWDD kregen Frans Andriessen en Doekle Terpstra aanzienlijk meer spreektijd dan de ene minuut die hen zaterdag vergund is.
  Verder toonde de journalistiek zijn lege handen. In RTL Nieuws stond een verslaggever al sinds twaalf uur ’s middags voor het Haagse Hilton hotel, de ‘geheime locatie’. ‘Het is wachten, wachten en nog eens wachten’, wist hij live te melden. ‘Laten we even kijken hoe dat wachten eruitzag.’

  Dominique van der Heyde (NOS Journaal): ‘Opvallend: tientallen mensen hebben de akkoorden gelezen, toch lekt er vrij weinig over uit.’

  Uitgesproken WNL deed niet eens meer moeite feiten te achterhalen. Liever ging presentator Michiel Bicker Caarten op audiëntie bij Hans Wiegel in een wegrestaurantachtige locatie. ‘Helemaal niemand weet nog wat er in het akkoord staat’, mokte Wiegel. Maar hij wist al wel dat hij het een goed akkoord vond. ‘Iedereen staat maar aan de kant te roepen dat het niks wordt. Waaróm?’

  Omdat het toch de Dwaze Dagen waren, kon er nog wel een prijspakkertje vanaf in Uitgesproken WNL. Daar zat Telegraaf-verslaggever Paul Jansen. Ook hij had geen nieuwe feiten. ‘Maar ik zou morgen toch maar De Telegraaf kopen’, zei Jansen.

  Bicker Caarten: ‘Goeie promo.’

  Zo bleek De Telegraaf ineens warm voorstander van reclame op de publieke omroep.

  Zaterdag de grote finale van de uitverkoop. Het CDA in Arnhem, Wilders spreekt in Berlijn.

  Gekkenhuis.  Maak melding

 59. Owww, dit pikt Geert natuurlijk niet:

  Pakistan leest NAVO de les

  Geplaatst op: donderdag 30 september 2010
  Door: Henk Steenhuis
  Categorie: Politiek
  Bron: The New York Times

  Pakistan heeft de grens met Afghanistan gesloten voor NAVO-voertuigen die via de weg hun bevoorrading voor troepen in Afghanistan op peil houden. Dit als sanctie voor een eerdere helicopteraanval op een Pakistaanse veiligheidspost.
  Recentelijk voerde Amerika aanvallen uit op Pakistaans grondgebied – op locaties waar vermoed wordt dat Taliban-handlangers zich schuilhouden.
  Trucks met olievoorraden worden nu aangehouden aan de grenspost Torkham, ten noorden van Peshawar. Het is bijzonder dat Pakistan tot een dergelijke maatregel besluit en volgens The New York Times tekent dit de slechte verhouding met de Verenigde Staten.

  Bron: The New York Times  Maak melding

 60. Wat worden de rechtse dogma??s, vraagt De Pers? Tokkies ontwikkelen zich in rap tempo tot de nieuwe allochtonen. Wie er ook maar een kritische opmerking over durft te maken, krijgt het zwaar te verduren. Nog even en rechts haalt een linkse klassieker uit de kast om het zielige white trash te beschermen. ??Laten we vooral niet een hele bevolkingsgroep over één kam scheren.??

  “Tokkies, white trash”. Behoren die niet tot de traditionele achterban van de PvdA. Is die club niet juist in het leven geroepen om de belangen van die groepen te beschermen? Raar dan om zulke denigrerende termen te gebruiken.


  Maak melding

 61. Het milieu is in ieder geval de grootste verliezer.

  Het aantal keren dat het woord klimaat voorkomt in het regeerakkoord is 0. O nee, toch, 6x nog wel: ondernemingsklimaat, topsportklimaat, vestigingsklimaat (2x) en 2x klimaat als econ. kans.

  Doodzwijgen is natuurlijk ook een oplossing!


  Maak melding

 62. Allen,

  Ben ik nu één van de weinige mensen die denkt: Héhé, eindelijk eens waar het om draait:
  – Meer agenten op straat ipv achter het bureau
  – 12000 (!) meer verpleegkundigen
  – Minder bureaucratie
  – Geen onzekerheid of ik mijn hypotheek nog kan betalen of dat half Nederland failliet gaat
  – Mensen die meerdere keren in de fout gaan krijgen een minimale straf
  – Straatterreur (maar ik neem aan ook hooligans e.d.) worden strenger aangepakt
  – Mensen die niet wíllen integreren krijgen het lastiger
  – TBS wordt soberder

  En zo kan ik nog wel een paar andere zaken aanhalen die op alle verjaardagen ter sprake komen, maar waar de laatste jaren niets aan gedaan is, omdat we dan wellicht andere mensen/groepen “discrimeneren”.

  Daarnaast zit ik ook niet te wachten op hogere kosten in de zorg, het plakken van etiketten op bevolkingsgroepen en daarmee het stigmatiseren van deze groepen.

  Concreet zal Wilders dan ook niets met zijn paradepaardjes kunnen, daar is geen draagvlak voor in dit kabinet, dus zal ook niet gebeuren.

  Mijn conclusie:
  Ik als inwoner van Nederland, ben blij dat er bepaalde problemen eindelijk opgepakt worden. Dat daarbij het beestje bij de naam genoemd wordt, vind ik terecht, mits gebaseerd op statistieken en feiten. Ik werk voor mijn geld en vind dat minder bedeelde mensen ondersteund moeten worden. Maar ik heb een hekel aan afgestudeerden die een uitkering krijgen omdat ze niet “onder hun niveau” willen werken.
  Iedereen zal gestimuleerd en ondersteund moeten worden in het vinden van werk. Daarbij vind ik het wel jammer dat het Wajong project teruggeschroefd wordt overigens.
  En laat tenslotte duidelijk zijn dat ik momenteel moeiteloos samenwerk met goed geïntegreerde buitenlanders, die ik liever Nederlanders noem. Ook al hebben ze een ander geloof of gewoontes, binnen de grenzen van de wet is dat toch geen probleem?!? Volgens mij zelfs voor Wilders niet……


  Maak melding

 63. Ben ik nu één van de weinige mensen die denkt: Héhé, eindelijk eens waar het om draait:

  Ik begreep juist steeds dat er véél Nederlanders zijn die hierachter staan.


  Maak melding

 64. Bericht door Roberto, op 30 september 2010 om 18:58

  Op papier staat het mooi maar er zijn al vele kabinetten gesneuveld omdat het niet uitvoerbaar/ te realiseren was.


  Maak melding

 65. Vrijheid en Verantwoordelijkheid: ieder voor zich, en daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Ikke , ikke, likt z’n vingers af, en de rest likt z’n wonden.


  Maak melding

 66. @Drama:
  Ben jij niet verantwoordelijk voor jezelf dan?!? Men hoeft toch niet iedereen bij de hand te nemen?!?
  De minderen (naar woord eigenlijk, kan ff geen andere vinden, maar vooral niet denigrerend bedoeld) uit de samenleving hebben zeker hulp en ondersteuning nodig, maar ik ben van mening dat ze geprikkeld moeten worden.
  Is Wilders wellicht ook zo groot geworden omdat men ontevreden is over het huidge pluche dat elkaar de hand boven de hoofd houdt?!?  Maak melding

 67. @Roberto:
  “de minder bedeelden onder ons”
  “zij die het minder getroffen hebben”
  “zullie die bij voorbaat geen kans hadden”
  “hullie die het wel best vinden”
  maak een keuze..;)


  Maak melding

 68. @Roberto ; ik mis een brede visie waarop een gedegen beleid gestoeld zou moeten zijn.
  Wat gaan we doen met betrekking tot bijv. milieu, (over)consumptie, toekomst middel en lange termijn, etc.?

  Bijna 50 pagina’s, voornamelijk gevuld met idd reactie’s op de door jou genoemde “verjaardagsonderwerpen”.

  En Wilders is nu zelf pluche geworden; behoort nu tot de rechtse elite.


  Maak melding

 69. Van de letters VVD-CDA zijn alleen de letters V(rijheid) en V(erantwoordelijkheid) overgebleven. De twee D’s, de C en de A zijn kennelijk door Wilders weg onderhandeld.

  @Roberto Je bent niet de enige. Al met al zien de akkoorden er best goed redelijk uit. Voor al de linkse punten van Wilders zijn goed terug te vinden. Maar het verbaast mij dan wel weer dat Rutte zo triomfantelijk uitroept dat Rekeningrijden er niet komt. We blijven deze kabinetsperiode lekker in de file staan. Dat zou hij toch niet moeten willen? Het alarmnummer voor dieren (114 – red een mier:( ) vind ik belachelijk met deze bezuinigingen.


  Maak melding

 70. @Drama, Wilders was natuurlijk al pluche, alleen speelt hij het wel bijzonder handig. Ik denk dat hij zelf prima zicht heeft op wat hij wil bereiken. Ik denk echter dat de instabiele vulkaantjes onder hem (zoals een primadonna, een meppende ex-militair etc) de zaak vanzelf doen instorten.


  Maak melding

 71. @1stcobra ; Wilders was idd oppositiepluche, maar is nu wel degelijk medeverantwoordelijk voor de plannen van het volgende kabinet. Daar kan die niet meer onderuit, en zal de volledige rit uit gaan zitten. D.m.v. de kadaverdiscipline zal hij de opstootjes in z’n partij wel weten te sussen.


  Maak melding

 72. Ja je mag nog steeds je gouden kruisje aan je ketting hebben, een visje in je zool krabben mag ook nog steeds want naar zulke dingen is nooit gekeken ect ect
  maare dan vind ik dat die domme bef bij de gerechtelijke macht ook weg mag slaat nergens op ze hebben toch een zakdoek?


  Maak melding

 73. 1-1-1 Red een Deen
  1-1-2 Daar red je een leven mee
  1-1-3 Red een bi
  1-1-4 red een dier
  1-1-5 Red een wijf
  1-1-6 Red een bes
  1-1-7 Red een leven
  1-1-8 Red een vacht
  1-1-9 Red ede wegen
  1-1-10 Red een trien  Maak melding

 74. Vond Paul de Leeuw ook erg lachen met zijn b*tches….nadat het 2-0 tegen AZ was.

  Owww Frits Wester (ex-spindoctor van CDA) verdedigt daar nu het regeringsbeleid….al zegt ie van niet 😉


  Maak melding

 75. Goeie ambtenarenhumor net bij P&W 😀 Grappen van Job (de meeste en de beste), Rouvoet en Pechtold, mooi Koefnoenetje……Maar nu ook een heerlijke nuancering!

  :D:D:D


  Maak melding

 76. @ bernard 22:49 EENS heb ik het vanmiddag ook over gehad….Werd me gevraagd wat ik wist wat er speelde op een gemeentehuis in bijv. Zwartewaterland, Urk, Genemuiden….Laat ik toevallig op 1 gemeentehuis geweest zijn voor een bespreking en….juist in klederdracht!


  Maak melding

 77. Dick de presentatie op ned 1 gezien vanmiddag? Ik dacht dat Balkenende een Harry Potter was maar nu zag ik dus echt 3 jongetjes die net hun fietsbewijs gehaald hebben. Blamage was het in mijn ogen echt, detail; jongen Rutte ging water halen voor hem en Verhagen dat beeld terwijl Wilders aan het praten was heerlijk! en dan hebben we het nog niet eens over de twee regeerakkoorden die er nu zijn. 🙁


  Maak melding

 78. Pechtold zegt terecht….omdat het CDA erbij zit nixxx over de grote dierenziekten en intensieve veehouderij. Dit (ook rentmeesterschap!!!!) blokkeerde CDA jarenlang! Natuurlijk omdat hun achterban daar groot mee is geworden.


  Maak melding

 79. Bericht door Blauwtje, op 30 september 2010 om 23:46
  @dick, ben jij misschien de spindoctor van de PvdA?

  Jij kent Dick echt niet he die is van 1984 tot 202 altijd een progressief lid geweest van de SGP! ;):D:D:D


  Maak melding

 80. @ Derk…gemist

  jongen Rutte ging water halen voor hem en Verhagen dat beeld terwijl Wilders aan het praten was heerlijk!

  . Vrees dat ik het ook niet wil zien: 1 tv-blamage: Jaap de Hoop en Balk Potter op visite bij Bush is echt genoeg in een mensenleven.


  Maak melding

 81. Ambtenarenmop:
  Op de afdeling financiën is een vacature. Er komen drie sollicitanten, een postode, een astronaut en een ambtenaar. Een van de selectievragen is of ze tot 10 kunnen tellen.
  De postbode: “ja zeker, 2-4-6-8-10, 1-3-5-7-9”. Hmm in de richting, maar niet echt overtuigend.
  De astronaut: “Tuurlijk, 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1”. Hmm, stuk beter, maar toch net niet helemaal.
  De ambtenaar: “Vanzelfsprekend, 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10”. Geweldig, geweldig, kunt u ook verder tellen?
  Dick, jij kent het antwoord, neem ik aan?


  Maak melding

 82. Oww MoskoMosko is nu al pissed-off hoe moet dat maandag nu 😮 Moet Evaatje J. em van ’t weekend nog maar eens goed onder handen nemen. En Geert zelf? Zal toch wel aan zijn trekken komen, volgens de geruchtenmachine tenminste 😮


  Maak melding

 83. Voeg ik em voor je samen:

  Ambtenarenmop:
  Op de afdeling financiën is een vacature. Er komen drie sollicitanten, een postode, een astronaut en een ambtenaar. Een van de selectievragen is of ze tot 10 kunnen tellen.
  De postbode: “ja zeker, 2-4-6-8-10, 1-3-5-7-9”. Hmm in de richting, maar niet echt overtuigend.
  De astronaut: “Tuurlijk, 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1”. Hmm, stuk beter, maar toch net niet helemaal.
  De ambtenaar: “Vanzelfsprekend, 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10”. Geweldig, geweldig, kunt u ook verder tellen?
  “Natuurlijk kan ik dat”, roept de ambtenaar: “boer, vrouw, heer, aas”.
  =====

  Waarom kunnen maar zo weinig mensen zichzelf af en toe ook in de maling nemen 😉


  Maak melding

 84. Had tot gister een vloeiende mailwisseling met de SGP-voorlichter. Begon zelf over hun gedoogrol, volgens mij reageerden ze 3 keer snel achter elkaar. Daarna niet weer. Vandaag ook niet….Zou Kees zelf ingegrepen hebben?


  Maak melding

 85. Om deze reden

  En zo krijgen we dan een nieuwe regering: gebouwd op woede en weerzin. Geen wonder dat Wilders en Verhagen het samen w?l goed kunnen vinden.

  Kan ik me eigenlijk toch niet voorstellen dat Sybe Schaap (VVD) minister V&W wordt. De, o.a. fylosoof, hamerde voortdurend op het feit dat veel op ressentiment (=wrok) is gebasseerd. Heb hem er zelf niet op kunnen betrappen en vond altijd dat hem dat erg sierde.

  Deze regering lijkt er weldegelijk op gebasseerd


  Maak melding

 86. Halsema bood CDA in het geheim alternatief

  ‘Bewering CDA-top dat er geen alternatief voorhanden is, onjuist’ ?? GroenLinks-leider deed in stilte aanbod voor alternatieve coalitie die wensen CDA honoreert ?? ‘Bereid zeer ver te gaan om coalitie met PVV te voorkomen’

  GroenLinks heeft vanaf begin augustus in het geheim voorstellen gedaan aan de CDA-top om tot een andere coalitie te komen. De partij was daarbij bereid tot zware concessies. Dat onthulde Femke Halsema in De Wereld Draait Door.

  We waren bereid met ongelofelijk veel pijn tegemoet te komen aan de wensen van het CDA om een alternatief mogelijk te maken, vertelde Halsema. Ze maakte met stille diplomatie aan het CDA duidelijk dat ze bereid waren daarover ‘faire onderhandelingen’ te voeren. Zo was ze bijvoorbeeld bereid een extraparlementair kabinet te steunen, oftewel een kabinet waar GroenLinks zelf geen del van uit zou maken. Ze koos bij het voorleggen van alternatieven voor de geheime weg omdat ze weet dat bij een deel van het CDA een enorme weerzin tegen links bestaat.

  De onthulling weerspreekt de beweringen van de CDA-top dat er geen alternatief is voor een coalitie met gedoogsteun van de PVV.

  We hebben beeld:
  Zou ze daarom ook niet bij P&W hebben gezeten…zelfs niet in de herhaling?


  Maak melding

 87. P&W was ERG goed, idd, mag genoteerd, de 1e keer helemaal uitgezien dit seizoen.
  Dus wat voor soepzooitje er strakjes ook op het bordes staat, na deze uitzending valt het altijd weer mee.

  vanavond maar weer skippen; maffiamaatje mosko hoef ik niet te zien,

  en nee, dick…het recyclen bij P&W is dit jaar helaas niet meer bij te houden, ik geef het op8)


  Maak melding

 88. Lichaamstaal sprak trouwens boekdelen, tijdens de zapservice, geloof ik.Iemand ook opgevallen dat gekke geert helemaal in het hoekje stond en de twee anderen in gedoogstand? Alles , alles, alles om maar de handen in onschuld te wassen mocht geert het tijdelijke voor het eeuwige wisselen ofzo.
  En dan dat bestialiteitsfilmpje van graus….:P:P:P:P;D


  Maak melding

 89. Iets meer respect voor Pechtold graag, de enige die Wilders de afgelopen jaren op INHOUD heeft bestreden. Job REAGEERT nu pas en komt nu met veel schepere teksten dan voorheen, had ie veel eerder moeten doen, dan was het wellicht niet zover gekomen. Te zeer gehecht aan het Haagse pluche, net als Femke H. die in het geniep is gaan praten met het CDA. Zie wat ervan gekomen is, het kabinet Wilders staat in de steigers en krijgt het voor het zeggen. Sabine Uitslag bevestigt het vooroordeel dat blonde vrouwen dom zijn, dit door Maxime Verhagen te bejubelen. Hoe machtsgeil moet je zijn????


  Maak melding

 90. @ QM; linkje?

  Bericht door QuestionMaster, op 1 oktober 2010 om 08:46
  MAARTEN op z’n best op YouTube;

  maarten van rossem volgt het CDA tijdens campagne

  Maarten rulezzzzzzz :D:D:D


  Maak melding

 91. Trouwens dit kabinet is er enkel gekomen omdat M&M al tijdens onderhandelingen over Paars-plus met elkaar over samenwerking zaten te communiceren. Heeft nixxx met het gesprek tussen Femke en CDA te maken….


  Maak melding

 92. Job had de samenwerking met alles wat links moeten omarmen, heeft ie niet gedaan, naar nu blijkt een strategische fout. Dagelijks reageren hoeft voor mij nu ook weer niet, maar meer “over mijn lijk-gedrag” had geen kwaad gekund. Overigens deel ik voor 100% de kritiek die hij nu op het Cocktail trio heeft en dan met name op de 2 akkoorden, regeren en gedogen, troelalala!


  Maak melding

 93. Als hij dat van jou had gemoeten….had ie een gat in het centrum voor Pechtold gelaten. Natuurlijk had dat nixxx uitgemaken voor de opzichtige en jarenlange liefkozing tussen CDA en VVD.

  Ook “over mijn lijk-gedrag” had enkel lachwekkend overgekomen. Job heeft uitstekend, duidelijk en sympatiek zijn heel andere visie op NL uiteengezet op belangrijke momenten. Vind ik.


  Maak melding

 94. Hirsch-Ballin’s zorgen zijn niet weggenomen maar juist VERSTERKT. Geen vreemde keuzes: Brinkman voor, HB en Dries van A. tegen.

  Blijft zonde van de tijd en de ergernis om te kijken.


  Maak melding

 95. Toneelstukjes Jean-Pierre Geelen,

  Fascinerend politiek theater, met heldere verwijzingen naar de hedensdaagse actualiteit.
  De locatie was met zorg gekozen. De Noenzaal verschafte het toneel de statigheid die deze vertoning vereist. Het decor bestond uit een beige en groen wandtapijt, waarop een klassiek tafereel te zien was: de valkenjacht. Ook op die wijze onderstreepten de scriptschrijvers de symboliek van dit stuk: de jacht is geopend.
  De drie acteurs droegen vrijwel identieke maatpakken, hun kleur was die van uniformiteit. De enige accentverschillen zaten in hun dassen: aan de flanken Maxime en Geert met twee verschillende varianten blauw, in hun midden de grote Mark, met een kleur die je kon uitleggen als bruin. Lichtbruin, maar bruin; een duidelijke verwijzing naar de titel van deze eenmalige voorstelling in het Haags theater.
  In deze entourage speelden de drie acteurs vertegenwoordigers van een kabinet dat aan het volk getoond zou worden. Terwijl de toeschouwer in de zaal al weet hoeveel bloed op de achtergrond vergoten was, trachtten de drie hoofdrolspelers die pijnlijke waarheid zoveel mogelijk te verbloemen, wat soms tot komische situaties leidde.
  Het spel was wisselend. Vooral Mark Rutte zette zijn rol neer met een verrassende, opgewekte energie, die hij consequent wist vol te houden.
  Soepeltjes speelde hij met zijn teksten. Op ontspannen, haast alledaagse toon: ??Mocht u nog toevallig nog geconfronteerd worden met een inbreker in huis, en u slaagt er in de inbreker tegen te houden met een paar ferme tikken, dan wordt de inbreker nog ingerekend ook, en niet u, zoals nu.??
  Verhagen speelde zijn rol vrij, maar verantwoord, op het degelijke af. Hij sprak van ??een heel mooi regeerakkoord??. ??Ik ben trots, en ben ervan overtuigd dat elke christen-democraat zich erin kan herkennen.?? Bij die laatste zin klonk gegniffel in de zaal: in het woordje ??elke?? weerklonk de roep van de valk op de achtergrond. Mooi was ook zijn kerntekst: ??We schrijven niemand af, maar spreken wel iedereen aan.??
  Debutant Wilders had de ondankbare taak de rol van onbehouwen bullebak neer te zetten ?? moeilijk om zo sympathie te winnen bij een zaal vol kritisch theaterpubliek.
  Zijn spel toonde een klassieke beginnersfout. ??Dames en heren, we leven in historische tijden??, opende hij ?? pathetisch en te veel bombast. Hij leek satanisch genoegen te scheppen in het sarren van de publieke omroep en ??cultuurbobo??s??. Zoals hij sprak: ??Ik heb niet zoveel met termen als binden en bruggen bouwen.??
  Riskant: de toneelgeschiedenis kent het voorbeeld van Rijk de Gooijer, die zijn rollen als SS-officier zo geloofwaardig speelde dat hij er nooit meer los van zou komen.
  Komisch was Rutte met zijn nadrukkelijk tevreden geknik bij de verhalen van zijn buurmannen. De acteurs sloegen elkaar veelvuldig op de schouders, het publiek bleef achter in vertwijfeling: was dit menens, of werd hier een spelletje gespeeld? Fascinerend politiek theater, kortom, met heldere verwijzingen naar de hedendaagse actualiteit. Een aanklacht tegen de voorgenomen bezuinigingen op kunst en cultuur.
  Pijnlijker kon het contrast niet zijn met de vertoning in Uitgesproken EO. Presentator Tijs van den Brink opende: ??Er wordt bezuinigd op de publieke omroep, er gaat geld naar de ouderenzorg. Dames en heren, het was me een genoegen: ik word zuster.??
  Met zulk amateurtoneel doe je de zaak geen goed.


  Maak melding

 96. gewoon ‘maarten van rossem volgt cda tijdens campagne’ intikken…meesterlijk en NOG actueel.

  Recyclen…alwéér zien we tig keer dezelfde gezichten bij p&w… ik hou het inmiddels niet meer bij:)


  Maak melding

 97. Ank Bijleveld is per 1 januari de nieuwe Commissaris van de Koningin in Overijssel.

  De ministerraad is vrijdag akkoord gegaan met haar voordracht. Bijleveld volgt Geert Jansen op, die met pensioen gaat. Eerder deze week werd Bijleveld voorgedragen als nieuwe commissaris. Bijleveld is momenteel staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in het demissionaire kabinet. Ze onderhandelde samen met fractieleider Maxime Verhagen namens haar partij met VVD en PVV over de vorming van een kabinet.

  Bron: rtv oost.


  Maak melding

 98. Lol ingrid kan het beste paard zelfs overkomen 😉

  Ach gut hij mag niet meedoen dan maar brullen;

  Rouvoet ziet reputatieschade in buitenland
  DEN HAAG – Vicepremier en ChristenUnie-leider André Rouvoet ziet dat Nederland reputatieschade oploopt in het buitenland door de gedoogsteun die de PVV wil leveren aan een minderheidskabinet van VVD en CDA.

  Rouvoet verwijst vrijdag naar opmerkingen van de secretaris-generaal van de Raad van Europa, de Noor Thorbjorn Jagland, in Trouw. Die zegt daarin zeer bezorgd te zijn. ⤸Het is nodig hier een duidelijk standpunt over in te nemen: dit is niet goed⤝, zei Jagland. Volgens hem moeten de mensenrechten van iedereen gerespecteerd worden, ook die van een minderheid.

  Volgens Rouvoet gebeurt nu precies waar minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) voor vreesde toen PVV-leider Geert Wilders twee jaar geleden zijn anti-Koranfilm Fitna publiceerde. ⤸Wat minister Verhagen van Buitenlandse Zaken destijds vreesde ten tijde van Fitna wordt nu werkelijkheid: reputatieschade Nederland in het buitenland⤝, twitterde Rouvoet vrijdagmiddag.  Maak melding

 99. Hallo Meneer van Gurp, is u daar nog? Nooit meer wat van dat CDA’ertje gehoord natuurlijk. Samen maken wij de stad, jajajaja, maar alleen als het U uitkomt. Wel even goed een minuutje lang roeptoeteren h? op dat gezellige theekransje morgen in Arnhem! Wie weet komt u wel op televisie!


  Maak melding

 100. Vluchtelingenwerk Nederland heeft een Brandbrief aan de CDA-leden geschreven.

  Hij begint met:

  VluchtelingenWerk Nederland is geschrokken van wat er in het regeerakkoord staat over
  de toelating en integratie van vluchtelingen. Nederland toont zich hierin een land waar vluchtelingen in de praktijk niet meer welkom zijn. Een land waar migranten en vluchtelingen de boodschap krijgen dat we ze liever kwijt dat rijk zijn. Dit terwijl uit een recent TNS-Nipo onderzoek blijkt dat 82 procent van de CDA achterban voor ruimhartige toelating van vluchtelingen is.

  Over toelating:

  Deze hele paragraaf over asielzoekers ademt wantrouwen uit. Het gaat helemaal niet meer over de noodzaak om bescherming te bieden aan vluchtelingen, maar over zeer vergaande methoden om ??de toestroom?? in te dammen.

  Over gezinshereniging:

  De huidige voorstellen impliceren dat gezinnen die alles hebben moeten achterlaten voor hun veiligheid, zich in de praktijk niet meer met elkaar kunnen herenigen. Is dat wat het CDA voorstaat?

  Over inburgering:

  VluchtelingenWerk is van mening dat vluchtelingen zo snel mogelijk moeten inburgeren en onze ervaring is ook dat ze dat willen en zich daarvoor inzetten. Wij zijn verheugd dat in het regeerakkoord VluchtelingenWerk expliciet wordt erkend in haar taak bij integratie. In de voorstellen van het kabinet wordt het vluchtelingen echter nodeloos moeilijk gemaakt. De start van een vluchteling in onze samenleving is niet te vergelijken met die van andere migranten. Vluchtelingen hebben bijvoorbeeld veel minder financiële reserves en ondervinden een achterstand bij het vinden van een baan.

  en

  Concreet: eisen stellen aan inburgering en aanspreken op eigen verantwoordelijkheid, oké; maar maak het dan niet in de praktijk onmogelijk. Dit regeerakkoord gaat over het ontnemen van kansen. Wij geloven in het bieden van kansen.

  Het is mij uit het hart gegrepen. Ik hoop dat de leden dit meenemen bij naar het congres.


  Maak melding

 101. Het congres gaat helaas braaf opzitten en pootjes geven. Heb respect voor mannen als Hirsch Ballin, van Agt en oud-premier de Jong, de rest van de Maxime-lovers kan me gestolen worden incl. ons domme blondje uit Dalfsen. Het kabinet van de onverdraagzaamheid gaat zijn intrede doen, dat het maar gauw op zijn bek mag gaan….


  Maak melding

 102. Even hardop denkend:
  Vluchtlingenwerk Nederland zal natuurlijk nooit meer zo’n grote organisatie worden als in de begin jaren 90. Toen werden ism de regering, ipv de oorzaak aan te pakken, onbeperkt (ja) vluchtelingen uit de voorm. Yugoslavië regio in Nederland binnen gehaald en daarna ook uit de andere brandhaarden (je bent er toch als organisatie) waardoor de situatie niet meer was te overzien. Dit heeft heeeeel veel geld gekost maar ook heel veel credits gekost voor het draagvlak en de essentie van opvang van vluchtelingen. Daarom zal het ook moeilijk zijn om bij de bevolking nog mensen op de barricades te krijgen om een brandbrief als deze te ondersteunen. Btw: is vluchtelingenwerk eigenlijk afhankelijk van staatssteun ?


  Maak melding

 103. Btw: is vluchtelingenwerk eigenlijk afhankelijk van staatssteun ?

  Geen idee. Nog nooit van gehoord in ieder geval. Wel zijn donaties aan goede doelen natuurlijk aftrekbaar van de belasting. Is eigenlijk ook staatssteun.


  Maak melding

 104. Die Bleker is bijna net zo eng als Verhagen, dissidente kamerleden fors onder druk zetten en dat als partijvoorzitter ad-interim. In die hoedanigheid zou je toch boven de partijen moeten staan, maar nee hoor Henkie Bleker geniet van alle stardom nu hij ineens landelijke bekendheid geniet. Het CDA wordt weggevaagd bij de eerstkomende verkiezingen en het leuke is dat ze dat helemaal zelf hebben gedaan! Eigen schuld dikke bult!


  Maak melding

 105. Een meerderheid van de CDA-leden in Overijssel zijn voor het regeerakkoord.

  Dat bleek vrijdagavond tijdens een CDA-bijeenkomst in Nijverdal. Er waren zo’n 300 CDA’ers op de avond afgekomen. Ank Bijleveld, Eddy van Hijum en Sabine Uitslag voerden het woord. Voorzitter Maij van het CDA Overijssel zegt dat zij de leden hebben kunnen overtuigen dat er een goed regeerakkoord ligt. Wel waren er een aantal kritische vragen over Wilders. Bijvoorbeeld of hij te vertrouwen is en of hij netjes blijft in de discussies. De onderwerpen integratie en veiligheid zijn volgens de sprekers zo dicht getimmerd dat er weinig ruimte is tot discussie. Zaterdag spreekt de landelijke CDA zich uit over het regeerakkoord.

  Bron: rtv oost.

  Volgens mij zal de uitslag van het CDA congres geen verassing zijn.


  Maak melding

 106. Denk het ook niet. We beleven wel gekke tijden. Maar een CDA-congres dat tegen stemt… is de wereld op zijn kop. Maar eigenlijk snap ik het niet echt. Dat congres heeft er toch eigenlijk helemaal niets over te zeggen?
  Het gaat toch alleen maar om wat Ferrier en Koppejan doen?


  Maak melding

 107. Volgens mij heb je gelijk v.w.b. het congres. Maar inderdaad de wereld staat op zijn kop. Ben benieuwd hoelang dit kabinet blijft zitten.
  Want dat het er van komt is wat mij betreft wel zeker.


  Maak melding

 108. De VVD is niet van plan de resultaten van de coalitieonderhandelingen ter instemming voor te leggen aan de leden.(…)Het CDA heeft de leden wel toegezegd dat er een congres zal komen als de onderhandelingen leiden tot een regeerakkoord en een gedoogakkoord.

  Van nu.nl
  Het is idd niet verplicht, maar een partij mag het wel doen. Bij de PvdA is heteen vast ritueel. Dat het congres macht heeft blijkt wel uit het afstemmen in 1977 van het Regeerakkoord PvdA/CDA (JdU: “Het tweede kabinet-Den Uyl komt er toch!”)


  Maak melding

 109. @ Zwolse, ik hoop dat het tegen word op het CDA congres, maar gisteravond hoorde ik dat de meeste provinciale regio’s men toch in meerderheid voor was. Het pluche is echt belangrijker dan je eigen principe’s.


  Maak melding

 110. Ja ,maar dit zal wel voor een enorm dilemma voor de fractie zijn om al die leden die tegen zijn te negeren.
  Je ziet dat er enorm veel emoties bij gemoeid zijn.


  Maak melding

 111. Het loopt ook dwars door de partij heen: van Limburg tot Friesland tot Zeeland; van katholiek tot gereformeerd. Deze coalitie drijft een diep wig in de partij.


  Maak melding

 112. Persoonlijk vind ik de wig in de samenleving ernstiger. Niet alleen tussen moslim-nietmoslim, maar ook rijk-arm. Naar mijn overtuiging is er een strijd om de welvaart aan de gang.


  Maak melding

 113. CDA: Partijbestuur is vóór “samenwerking met Wilders”; 2eK-fractie is vóór; Regionale kader is vóór; groot aantal leden is vóór.

  Voor ’t CDA is er slechts One Way: regeren met de PVV. En daarna de zondvloed, of niet. Aantal leden is minder belangrijk dan het aantal stemmers bij de volgende 2eK-verkiezingen.


  Maak melding

 114. @Dame ;’t is idd dramatisch. Door samen te werken met de PVV geven zowel CDA als VVD een groter platform (namens 50% van de stemmers) aan Wilders om z’n extremistische kreten te verspreiden.


  Maak melding

 115. Bericht door drama, op 2 oktober 2010 om 12:32
  Voor ’t CDA is er slechts One Way: regeren met de PVV. En daarna de zondvloed, of niet.

  Kreeg net de opdracht, van hogerhand, om naar een oceaan tanker om te kijken die omgebouwd moest worden. Ohja ook nog de opdracht om van zoveel mogelijk diersoorten beide geslachten te gaan verzamelen. :D:D:D


  Maak melding

 116. Het wachten is op de uitslag van de stemming over de eerste resoluties als de bokken zich van de schapen scheiden. Is trouwens wel een aardige beeldspraak in dit verband.


  Maak melding

 117. Wel mooi om Van Agt en Aantjes zo broederlijk naast elkaar te zien. De grote verzoening van enkele jaren geleden heeft kennelijk geleid tot een blijvend contact.


  Maak melding

 118. Ja, vind je dat raar? Hij is altijd open en geeft zijn mening, ook al deze niet populair is. Vroeger werd hij gezien als een benepen ‘normen en waarden’-mannetje die in die tijd tegendraadse opvattingen had over ethische vraagstukken.
  Ik was het vaker niet dan wel inhoudelijk met hem eens, maar vond hem een goed en integer politicus en ook nog grappig. Daarom een fan.


  Maak melding

 119. Nee vind ik niet raar maar kijk er wel een beetje an op.

  Dönner(kebab) net: Donner: Niet wat mond ingaat maakt mens onrein, maar wat de mond uitgaat. Dwz: Probleem is niet halal eten, maar haat spreken Heeft die wel gelijk in. Benieuwd hoe dit gaat aflopen maar volgens mij zijn de kaarten al geschud.


  Maak melding

 120. Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen, het begint een Poolse landdag te worden en die dagvoorzitter doet me aan wethouder Hekking van Juinen denken. Wat een puinhoop…


  Maak melding

 121. Nou, met die reactie op Coruz (applaus), weet je wel hoe laat het is… Ik hoef de stemming niet meer af te wachten. Voorstanders mogen kennelijk meer tijd hebben om te spreken.


  Maak melding

 122. Tweet van de dag!
  Dit is overigens wel de leukste re?nie van de EO-jongerendag 1954 ooit

  Wat een ongeregeld zooitje zeg net een brugklas, wie hadden het ook altijd over normen en waarden?


  Maak melding

 123. Nu stemmen lachen hoe dat gaat, bij deze dan; Het gaat er niet om wie er stemt, het gaat erom wie de stemmen telt. Was getekend, Josef Stalin


  Maak melding

 124. @Bernard Wanneer je de kwestie getalsmatig bekijkt, zou je verwachten dat Ferrier en Koppeman steun krijgen van 4 á 5 fractiegenoten.:)


  Maak melding

 125. @Dame, ik denk dat Koppejan en Ferrier voet bij stuk gaan houden. En dat de twee zetels die er dan te weinig zijn door de SGP opgevuld gaan.
  Rutte heeft vanmorgen op de VVD-partij raad al toegegeven dat er in het regeerakkoord rekening is gehouden met de SGP bij het onderwerp Koopzondagen.


  Maak melding

 126. Geachte Emiel, Job, Alexander, Femke, André, Marianne, nu het bruine kabinet zijn intrede gaat doen, verzoek ik u dringend keihard oppositie te gaan voeren tegen dit minderheidsgedrocht. Zeer veel Nederlanders maken zich hele grote zorgen over wat komen gaat. Laat zien dat het anders en ook beter kan en maak dit kabinet helemaal gek op basis van goede argumenten!

  Ik wens u veel wijsheid, moed en vertrouwen toe!

  Nederland verdient dit minderheidskabinet niet!

  Was getekend,

  Stadshagenees


  Maak melding

 127. Bericht door bernard, op 2 oktober 2010 om 20:06
  Tja, dat ‘at your service’-gebaar had Eurlings nou net niet moeten maken.
  Ach hoorde bij het toneel gelijk de natte ogen van Verhagen.


  Maak melding

Reageer