Zevende Bartjens Rekendictee…reken uit je win(s)t!

Zwolle – Met de deelname van veertien grote regionale dagbladen, Dagblad de Pers, het Financieel Dagblad en RTV Oost is het Zwols Bartjens Rekendictee uitgegroeid tot een nationaal evenement. De kranten, met een gezamenlijke oplage van ruim twee miljoen abonnees en de stichting (www.bartjensrekendictee.nl ), zetten het dictee vanaf donderdag 1 oktober gedurende een maand op hun internetsites.

Ook scholieren en aankomende (reken)meesters en -juffen strijden tijdens de voorrondes tegen elkaar. Het Bartjens Nationale Rekendictee brengt het rekenonderwijs positief onder de aandacht door aantrekkelijke spelelementen te combineren met lastige hersenkrakers.

Vrijdag 1 oktober tot maandag 1 november 2010 kan iedereen zich kwalificeren voor een felbegeerde plek in de finale op vrijdag 19 november. Tientallen scholen en duizenden rekenwonders doen mee aan het internetdictee op de sites van veertien regionale dagbladen, dagblad de Pers, het Financieel Dagblad, RTV Oost en Bartjensrekendictee.nl. Iedereen kan meedoen en de uitdaging aangaan om de beste te worden en zo een finaleplaats te bemachtigen.

Deelnemers kunnen alvast oefenen met de rekensommen van vorig jaar. Iedereen kan op de website meedoen aan het online dictee. Ook hebben docenten de mogelijkheid om hun school in te schrijven. Bij inschrijving krijgen scholen een pakket toegestuurd waarmee ze klassikaal het dictee af kunnen nemen tussen woensdag 3 en woensdag 10 november. De beste leerling wordt afgevaardigd naar de finale. Dit geldt overigens alleen voor PABO studenten en derdejaars scholieren HAVO / VWO van het Voortgezet onderwijs.

Hogeschool Windesheim in Zwolle is de locatie waar op vrijdagavond 19 november de scholieren, pabo studenten, internetfinalisten en enkele prominenten het tegen elkaar opnemen om Nederlands beste hoofdrekenaar 2010 te worden. In 2009 ging het felbegeerde Bartjens Telraam naar Allard Veldman uit Amsterdam (volwassenen). Bij de scholieren won Lawko van der Weiden van het Leidsche Rijn College. Schrijver, oud-politicus en ambassadeur van het Bartjens Rekendictee, Jan Terlouw vindt het een geweldig initiatief en verleent opnieuw zijn medewerking als juryvoorzitter. Marjolein Kool, wiskundige en voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Volgens Bartjens…’ presenteert dit jaar opnieuw de finale op een leuke en speelse manier, waardoor het dictee levendig en spannend wordt.

Kijk voor meer informatie op www.bartjensrekendictee.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. @Admin:

    zetten het dictee vanaf donderdag 1 oktober gedurende een maand op hun internetsites.

    Wanneer wordt het nou op de site gezet? Donderdag of vrijdag? (vandaag is het nog 30 september, morgen is het vrijdag 1 oktober)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.