Vragen over de Zwolse bomenkap

Zwolle – GroenLinks heeft kennis genomen van de beantwoording van de aanvullende vragen over bomenkap in Park de Wezenlanden. 

Het goede nieuws, volgens GL, is dat de gemeente bereid is om de grote bomen in de omgeving van het park niet te kappen/vervangen als de boom niet dood is. Ook is de fractie blij dat er een vergelijkbare biotoop teruggeplaats wordt en de gemeente in gesprek blijft met bezwaarmakers.  Het is wel wonderlijk dat hier niet gerept wordt over natuurorganisaties. De gemeente moet juist ook gebruik maken van hun deskundigheid.  Wat de fractie erg jammer vindt is dat er in de schriftelijke beantwoording niets staat over de vraag om  op andere plekken in het park ook onderbegroeiing terug te plaatsen. Dit is mondeling wel toegezegd door de wethouder en GL zal hem hier aan helpen herinneren.

"Het is ronduit teleurstellend dat de gemeente  niet de ambitie toont om gebruikspark hand in hand te laten gaan met natuurontwikkeling en zo hardnekkig vasthoudt aan een betonnen pad over de dijk." Naar de mening van GroenLinks zijn er in het park voldoende paden en als deze fatsoenlijk onderhouden zouden worden, bieden die genoeg comfort en gebruiksgemak. De fractie zal dit aan de orde gaan stellen in de gemeenteraad. 

 Namens de fractie van GroenLinks, Rana Berends

Artikel delen:

Reageer