Lancering Fair Play campagne

Zwolle – Deze week werd bekend dat elf landelijke sportbonden samenwerken om wangedrag van ouders aan te pakken op het sportveld. Sportservice Overijssel lanceert vrijdag 1 oktober de Fair Play scoort! campagne waarin jonge sporters zélf een signaal afgeven. Onder het motto ‘Fanatiek mag, maar houd ’t ff bij normaal gedrag’ pakken zij scheldende ouders aan, maar ook opzettelijk lompe tegenstanders en opstandig publiek. De achterliggende gedachte van de campagne is dat sporters met een duidelijk statement laten zien dat zij een Fair Player zijn en schelden, spreekkoren, vals spelen of lomp gedrag niet langer tolereren. De campagne gaat niet uit van sancties, maar juist van een groeiende groep sporters die zich nadrukkelijk uitspreekt voor Fair Play.

Deze campagne heeft power omdat het concept is ontwikkeld door de sporters zelf. Deze zomer hebben acht jongeren hard gewerkt aan een nieuwe verrassende Fair Play aanpak. Het statement van Fair Play dragen zij op hun lichaam en zij figureren zelf in de commercials en op de campagneposters. Sinds enkele weken prikkelen zij hun leeftijdsgenoten al via social media als Twitter en Hyves. Het jongerenteam staat te popelen om hun harde werk te showen voor een groot publiek. Dat doen zij op vrijdag 1 oktober met een Fair Play Party. Op ludieke wijze presenteren zij een nieuwe website (www.fairplayscoort.nl). Meteen na de lancering worden 50.000 krantjes, 75.000 gimmicks en 10.000 posters verspreid onder scholen, sportverenigingen en buurthuizen.


Voor de lancering krijgen de Fair Players hulp uit onverwachte hoek. De jongeren vonden Harley Davidson rijders bereid om het Fair Play principe te ondersteunen. Benieuwd wat een stoere biker, een pittig hockeymeisje en een gespierde waterheld met Fair Play hebben? Kom op 1 oktober naar het Harley Davidson Clubgebouw in Zwolle. Wij verwelkomende u graag op vrijdag 1 oktober, tussen 15.30 en 18.00 uur in het Harley Davidson Clubgebouw aan de Peterskamp 4  in Zwolle (naast De Zwolse Atletiek vereniging P.E.C). De jongeren openen de nieuwe campagne en gedeputeerde Gert Ranter geeft zijn visie op Fair Play. Verder zijn er veel sportieve activiteiten, muziek en een hapje en een drankje. Om 16.00 uur vindt een spectaculaire aftrap van de campagne plaats.

Artikel delen: