Genomineerden scriptieprijs Windesheim bekend

Zwolle – Wie leverde de beste ‘proeve van bekwaamdheid’? De jury van de Annette Roetersprijs, de jaarlijkse scriptieprijs van Windesheim, heeft de afstudeerwerken van vier inzendingen genomineerd. De winnaar krijgt 11 oktober een geldbedrag, een kunstwerk en publicatie van het afstudeerwerk.

Deze week koos de jury vier genomineerden. Vanuit de School of Business & Economics dingen er maar liefst drie inzendingen mee naar de prijs: Dennis Hop en Mark van Veen (opleiding Bedrijfseconomie), Denise Adema (opleiding Commerciële Economie) en Pierre Bruens en Bas Hadders (opleiding Accountancy). Ook een inzending uit de School of Engineering & Design werd genomineerd: Sander van Vliet en Harm Jan Dekker (opleiding Technische Bedrijfskunde).

De komende week maakt de jury haar uiteindelijke keuze. Voorzitter van de jury is Annette Roeters, inspecteur-generaal voor het Onderwijs. De jury telt verder prominente leden uit Zwolle en de regio: onderwijswethouder Filip van As, hoofdredacteur Alex Engbers van dagblad De Stentor, Henk Meuleman van GIBO Accountants en Adviseurs, Sam Terpstra van CSG Reggesteyn en Bert Arkema van Capgemini Outsourcing.

Op 11 oktober reikt Roeters de prijs uit aan de winnaar, tijdens een feestelijke bijeenkomst met genomineerden en gasten. De uitreiking start om 14.30 uur in de Gert Veenhovenzaal op de Campus van Windesheim in Zwolle.

De beste scriptieJaarlijks studeren bij Windesheim zo’n 2500 studenten af. Doorgaans doen ze dat met een scriptie. Het beste en meest innovatieve afstudeerwerk wordt beloond met een kunstwerk, 1.250 euro en publicatie van de scriptie. De Annette Roetersprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging VU-Windesheim.Studenten van Windesheim komen in aanmerking voor nominatie als hun scriptie uit het lopende collegejaar dateert, origineel en innovatief is en beoordeeld is met minstens het cijfer 9. Bovendien moet de scriptie, op basis van goed onderzoek, resultaten en aanbevelingen opleveren voor de beroepspraktijk.

Artikel delen: