Najaarsconcert Musica Michaelis

Zwolle – Op zaterdag 9 oktober verzorgt Musica Michaelis een concert met werken van Johann Sebastian Bach en Carl Philip Emmanuel Bach. Het orkest staat die avond onder leiding van Kees Koelmans. Het concert vindt plaats in de Grote Kerk in Zwolle en het aanvangstijdstip is 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 12.50, voor studenten / kinderen < 12 jaar is dat € 5.00.

Musica Michaelis legt de komende jaren het accent op het opbouwen van een eigen repertoire. Met het concert op 9 oktober zet het orkest een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling naar een kamerorkest met een eigen geluid en repertoire.

Het Najaarsconcert is het eerste concert van Musica Michaelis dat niet onder leiding staat van mede oprichter en dirigent van het eerste uur Toon Hagen. Hagen gaf in juni aan zich volledig te willen toeleggen op zijn praktijk als organist. Musica Michaelis heeft er voor gekozen de komende concerten met wisselende dirigenten te werken. Voor het eerste concert is in de persoon van Kees Koelmans meteen een aansprekende naam gevonden. Koelmans is lid van het gerenommeerde Orkest van de 18e Eeuw en één van de oprichters van het barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging. Hij is hoofddocent aan de conservatoria van Amsterdam en Antwerpen.

Van J.S. Bach speelt Musica Michaelis drie sinfonia’s, de vijfde suite in g-mol en vier fuga’s uit Das Wohltemperierte Klavier. Het laatste stuk wordt uitgevoerd in een bewerking voor strijkorkest van W. ten Have. Daarnaast voert Musica Michaelis de Symfonie voor strijkers van C.Ph.E. Bach uit.

Hoewel Zwolle al sinds jaar en dag een Conservatorium binnen de stadsmuren heeft, bestond er tot 2008 geen professioneel Zwols klassiek orkest. Musica Michaelis voorziet in dit gemis. Het orkest is ontstaan vanuit het orkest dat de begeleiding verzorgde bij de uitvoering van Bachcantates. Inmiddels wordt er ook veel andere muziek uitgevoerd. Om het orkest een structurele en professionele basis te bieden is er een zakelijk leider en is er een stichtingsbestuur gevormd.

Meer informatie over dit en komende concerten van Musica Michaelis is te vinden op de website (www.musica-michaelis.nl ) die geheel vernieuwd is.

Artikel delen:

Reageer