Aanrijding bij kruising Hortensiastraat – Marsweg

Zwolle – Donderdagochtend 30 september even na 07.00 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Hortensiastraat-Marsweg.

Een 32-jarige automobilist uit Wapenveld reed vanaf de Marsweg in de richting van de Weezenlanden. Hij verleende geen voorrang aan een 39-jarige autobestuurder uit Zwolle die op de Hortensiastraat reed in de richting van de Ceintuurbaan. De verkeerslichten op de kruising waren op het moment van aanrijding buiten werking en knipperden aan beide zijden oranje. De 32-jarige bestuurder werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Door de aanrijding sneuvelde een lichtmast. De voertuigen van beide bestuurders werden afgesleept. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Vervelend is dat! Als je het wegbeeld ziet daar moet je ook echt even goed op de borden letten! De Marsweg richting Weezenlanden lijkt een grotere weg te zijn. Vaak is dat dan de voorrangsweg. Maar in dit geval is dat juist niet zo.
  Verbaast me eigenlijk nog, dat ik nooit eerder over een dergelijk ongeval heb gelezen.

  Het lijkt er gelukkig wel op, dat niemand gewond is geraakt.


  ⚠️ Meld

 2. Hoorde van mijn zoon hoe de auto’s er uit zagen na de aanrijding.De voorkant van de auto die van de marsweg kwam was ongeveer verdwenen. Dus er werd vast met een behoorlijke vaart gereden.  ⚠️ Meld

 3. Vanochtend 00.30 uur scheurde er ook een auto voorbij, Marsweg richting W Alferinkweg. Ik kwam vanaf de brug Zuidbroeklaan en zou voorrang moeten krijgen. De hiërarchie van die kruising is inderdaad verraderlijk in combinatie met onoplettendheid. Een betuttelende rotonde is daar niet meteen nodig, opletten wel!!!! Ook als de verkeerslichten werken.


  ⚠️ Meld

 4. Zou het goed zijn om deze ervaring te delen, met de gemeente. Misschien is er ergens een meldpunt. Want zeker als de stoplichten buiten werking zijn is het een punt waar ik altijd defensief rijdt. Zou goed zijn als dat meer gebeurt, maar helaas.


  ⚠️ Meld

Reageer