Deltion Rallyteam naar East Belgian Rally

Zwole – Het Deltion Rallyteam treedt het weekend van 8 en 9 oktober met de Nissan 350Z en de Skoda Fabia WRC aan, in het Waalse St. Vith tijdens de East Belgian Rally. Equipes Bolhaar/ Kamphuis en Bloemendaal/Wissink zijn helemaal klaar voor het Belgische avontuur.

16-03-2010_minister_devries_bij_onthulling_nieuwe_rally_auto_deltion_4.jpg

De jaarlijkse Veenhuizen Groep Nederland Rally is dit jaar afgelast, omdat de organisatie bepaalde vergunningen niet op tijd rond kon krijgen. De Nationale Autosport Federatie week dit seizoen al eerder uit naar België voor de Rally van Wallonië. Deltion verschijnt voor het eerst aan de start van de East Belgian Rally.Het Deltion Rallyteam bestaat naast rijders en navigatoren uit een serviceploeg van studenten en leraren van de afdeling Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek. Het team beschikt over twee rallyauto’s: een Nissan 350Z en de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car (WRC). Met deze auto’s doet het team jaarlijks mee aan de grootste en bekendste rally’s van de Benelux. De auto’s hebben tijdens de vorige rally in Hellendoorn en omstreken weinig schade opgelopen. “Een normale onderhoudsbeurt en het standaard prepareren van de auto’s is voldoende”, aldus Imo Hundertmark, leraar Motorvoertuigen bij het Deltion College.

De East Belgian Rally vormt voor rijder Dick Bloemendaal het eerste Belgische avontuur. “Het zal even omschakelen zijn, na de onlangs verreden Hellendoorn Rally, maar als we dezelfde lijn weten voort te zetten ben ik tevreden”, aldus Bloemendaal. Skoda rijder Eric Bolhaar, wil beter starten dan in Hellendoorn. In Hellendoorn gaf de motor van de WRC al op weg naar het starpodium problemen. Samen met zijn vaste navigator Gert Kamphuis, wist Eric alsnog als tiende te eindigen. “ De start in Hellendoorn heeft ons wel de nodige concentratieproblemen opgeleverd. In St. Vith willen we er helemaal voor gaan en proberen we nog aanvallender te rijden”, aldus Bolhaar.

De East Belgian Rally vindt plaats op 8 en 9 oktober a.s. in en nabij de Belgische plaats St. Vith. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast is het Deltion Rallyteam sinds kort te volgen via Twitter.

Artikel delen:

Reageer