Mondovino ‘Wijnspeciaalzaak van het jaar’

Zwolle – Op basis van ruim 40 eervolle vermeldingen in de Wijnalmanak 2011 is Wijnkoperij Mondovino voor de tweede achtereenvolgende keer gehuldigd als ‘wijnspeciaalzaak van het jaar’. Zij voeren het beste assortiment van Nederland in de prijscategorie tussen € 5 en € 10. Dit is op 30 september jl. bekend geworden tijdens de presentatie van deze bekende koopgids in Amsterdam.   

De Wijnalmanak geldt als de belangrijkste referentie voor betaalbare kwaliteitswijnen in Nederland. In de prijscategorie tussen € 5 en € 10 wordt een onderscheid gemaakt tussen wijnen uit de supermarkt, slijterij en wijnspeciaalzaak. Mondovino is mede-eigenaar van een groep van samenwerkende wijninkopers onder de naam Les Généreux. Dit jaar heeft auteur Cuno van ’t Hoff met een team van professionele wijnproevers het stokje overgenomen van Harold Hamersma. In totaal zijn meer dan 6000 wijnen geproefd, waarvan slechts 1800 in aanmerking zijn gekomen voor een eervolle vermelding.

Bert van Beek: ‘Wij zijn bijzonder verheugd dat het nieuwe proefteam van de Wijnalmanak ons assortiment eveneens als beste van Nederland bestempelt. Al onze wijnen komen uit eigen import, rechtstreeks van de wijnboer. Wij selecteren zorgvuldig op wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het is geweldig als je daarvoor deze bijzondere waardering krijgt.’

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Waarom onzin zusenzo omdat het in de Stentor zo staat moet iedereen alles ook zo plaatsen? Hmm waarom dan een Ad, Telegraaf Nederlands dagblad, volkskrant met ieder zijn verslaggeving ect? Raar hoor!


  ⚠️ Meld

 2. @ zusenzo, onzin dat mag je vinden. Maar ik vind dat het niet nodig dat er in een item waarover het over het winnen van een prijs gaat adresgegevens geplaatst hoeven te worden. Nu weet ik waar deze zaak zit, er woont vrij veel familie van mij in assendorp.
  Maar lees ik een item iets wat mijn interesse heeft, dan ga ik zelf op zoek naar verdere gegevens.


  ⚠️ Meld

 3. @Drama, van dat merk heb ik er ook nog een stuk of 5 in mijn wijnrek liggen maar die zijn van 2008. Tegenwoordig met draaidop.


  ⚠️ Meld

 4. De prijs van een fles wijn is alleen van belang bij het betalen.;)

  Verdieping, is er een minimumbedrag, waarboven je geen hoofdpijn krijgt? en zo ja, hoe moet dat dan als iemand je een glas wijn aanbiedt; vraag je dan eerst wat de fles gekost heeft?


  ⚠️ Meld

Reageer