Juf Marie-Jose 25 jaar in het onderwijs

Zwolle – Marie-Jose Rietjens-Candel is 25 jaar geleden aan haar onderwijsloopbaan begonnen. Samen met Gert, haar man, is ze direct na het behalen van het diploma aan de kweekschool naar Bonaire gevlogen om daar een aantal jaren te blijven. Samen met Gert, ook onderwijsman in hart en nieren, heeft Marie-Jose daar lesgegeven. Op Bonaire zijn ook Sander en Christiaan geboren.

juf_mj.jpg

Na een verblijf van ongeveer 3 jaar zijn ze teruggegaan naar Nederland en in Zwolle gaan wonen. Marie-Jose blijft in eerste instantie thuis en begint aan een studie pedagogiek. Toen de kinderen weer wat groter waren is Marie-Jose gaan invallen bij de Theodoor Heerkensstichting, wat uiteindelijk resulteerde in een baan op de katholieke jenaplanschool de Phoenix, eerst ressorterend onder Stichting Katholiek Onderwijs IJssel-Vechtstreek, nu bekend als Catent. Marie-Jose heeft in vele groepen gestaan, maar op de Phoenix is zij een vertrouwd gezicht in de bovenbouw. Menig kind heeft zij begeleid in de stap naar het middelbaar onderwijs.

Inmiddels is ze oma van 3 prachtige kleinkinderen, Tijmen, Simon en Eva, maar aan stoppen met werken denkt Marie-Jose nog lang niet. Deze sportieve juf gaat nog graag nieuwe uitdagingen aan. De juf is op gepaste wijze op vrijdag 1 oktober jl. in de bloemetjes gezet!

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Gefeliciteerd !!
  maar waar is meester Geert van de Wendakker met een waarachtig nieuwswaardig jubileum?

  Jubileum meester Geert
  Op 1 oktober 1970 is meester Geert Ensing begonnen als leerkracht. Hij reed toen wekelijks met zijn “eend” van Gees (dorp in Drenthe) naar een basisschool in Nunspeet. Aanstaande vrijdag, 1 oktober, is dat precies 40 jaar geleden. Onvoorstelbaar dat hij al zolang, op zo’n fantastische manier, in het onderwijs werkzaam is. Nog dagelijks doet hij zijn werk met enthousiasme. Dit 40-jarig jubileum willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Aanstaande vrijdagochtend willen we
  hem op een speciale manier welkom heten op De Wendakker.
  We nodigen u van harte uit om hem vrijdagochtend te feliciteren met dit heuglijke feit.  ⚠️ Meld

Reageer