Aftrap campagne Fair Play scoort!

Zwolle – Vrijdagmiddag vond in het clubhuis van de Harley Davidson Club uit Zwolle de aftrap plaats van de campagne Fair Play scoort! De jongeren openden de nieuwe campagne en gedeputeerde Gert Ranter gaf zijn visie op Fair Play. Verder waren er veel sportieve activiteiten rond het clubgebouw.

fair_1-4340.jpg
Nick en Nina openden de campagne voor Overijssel

Deze week werd bekend dat elf landelijke sportbonden samenwerken om wangedrag van ouders aan te pakken op het sportveld. Sportservice Overijssel lanceerde vrijdag de Fair Play scoort! campagne waarin jonge sporters zélf een signaal afgeven. Onder het motto ‘Fanatiek mag, maar houd ’t ff bij normaal gedrag’ pakken zij scheldende ouders aan, maar ook opzettelijk lompe tegenstanders en opstandig publiek. De achterliggende gedachte van de campagne is dat sporters met een duidelijk statement laten zien dat zij een Fair Player zijn en schelden, spreekkoren, vals spelen of lomp gedrag niet langer tolereren. De campagne gaat niet uit van sancties, maar juist van een groeiende groep sporters die zich nadrukkelijk uitspreekt voor Fair Play.

fair_2-4336.jpg
Een motorrijder op een harley opent met een jongere van Fair Play de campagne…

fair_3-4317.jpg

fair_4-4321.jpg

Deze campagne heeft power omdat het concept is ontwikkeld door de sporters zelf. Deze zomer hebben acht jongeren hard gewerkt aan een nieuwe verrassende Fair Play aanpak. Het statement van Fair Play dragen zij op hun lichaam en zij figureren zelf in de commercials en op de campagneposters. Sinds enkele weken prikkelen zij hun leeftijdsgenoten al via social media als Twitter en Hyves.

fair_5-4333.jpg

Fair Play party
Het jongerenteam staat te popelen om hun harde werk te showen voor een groot publiek. Dat deden zij vrijdag met een Fair Play Party. Op ludieke wijze presenteerden zij een nieuwe website (www.fairplayscoort.nl). Meteen na de lancering worden 50.000 krantjes, 75.000 gimmicks en 10.000 posters verspreid onder scholen, sportverenigingen en buurthuizen.

Voor de lancering kregen de Fair Players hulp uit onverwachte hoek. De jongeren vonden Harley Davidson rijders bereid om het Fair Play principe te ondersteunen.

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer