Creaties modestudenten Deltion op landelijke catwalk

Zwolle – Volgende week is het ‘de 6-daagse van het beroepsonderwijs’. Dit jaarlijkse zesdaagse evenement zit vol activiteiten die de veelzijdigheid van mbo-studenten laten zien. Modestudenten van Deltion zijn door de MBO Raad gevraagd om tijdens het landelijke afsluitende gala een fashionshow voor hun rekening te nemen.

logo_deltion.jpg

Studenten ontwikkelden een complete show met zestien creaties: ‘Veelzijdig mbo in beeld en kleur’. Leraar Mode José Makor: ‘Ze vinden het ontzettend leuk en heel spannend. We bieden ze ook graag zo’n praktijkervaring. We zijn er trots op dit te mogen doen!’ Tijdens het afsluitende gala wordt de ‘Uitblinker van het jaar’ gekozen, de meest talentvolle mbo’er. Marieke (19) is student Mode & Design bij Deltion en is genomineerd voor deze titel: ‘Ik vind het wel spannend, en hoop natuurlijk dat ik win. Mijn ouders en vrienden helpen en op school wordt ook gestemd!’. Marieke deed met ongeveer duizend andere studenten mee aan de jubileumwedstrijd van de bekende ontwerper Alexander van Slobbe. Marieke behaalde met haar jurk de finale.

6-Daagse Beroepsonderwijs
De 6-Daagse Beroepsonderwijs is een initiatief van de MBO Raad. Met evenementen als CompetentCity, Dag van de stage en Ontmoet het mbo wil de MBO Raad duidelijk maken hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn voor onze samenleving. Zwolse mbo-instellingen, waaronder Deltion, gaan tijdens deze week in gesprek met verschillende vertegenwoordigers van de gemeentelijke politiek.

Meer informatie over de 6daagse Beroepsonderwijs op www.6dbo.nl

Artikel delen:

Reageer