Reeks autoinbraken in Assendorp

Zwolle – In de avond van donderdag 30 september en vroege ochtend van vrijdag 1 oktober werden drie auto’s op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Assendorperdijk doelwit van inbraak. Ook een auto die langs de Assendorperdijk stond geparkeerd werd doorzocht. Om in de voertuigen te komen werd een raampje ingeslagen.

Voor zover nu bekend, werd er in ieder geval één autoradio gestolen. Ook werd een poging gedaan een airbag te ontvreemden. Vrijdagochtend 1 oktober werd tevens aangifte gedaan van inbraak in een auto die aan de Lijnbaan geparkeerd stond. Uit deze auto werd ook een autoradio ontvreemd. De politie heeft de auto-inbraken in onderzoek. Bent u getuige geweest of beschikt u op een andere manier over informatie die kan leiden tot de aanhouding van één of meerdere daders, dan kunt u bellen met politieteam Zwolle-Centrum/Zuid van Politie IJsselland via telefoonnummer 0900-8844.

Hoe voorkomt u een auto-inbraak?

Zichtbaar achtergelaten, waardevolle goederen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op dieven. Een auto-inbraak is dan ook vaak een gelegenheidsdiefstal. Goederen die zeer in trek zijn bij auto-inbrekers zijn: mobiele telefoons, audioapparatuur, computerapparatuur (laptop, routeplanner en radarverklikker), autopapieren, foto- of videocamera’s en jassen en tassen met inhoud. Hoe kunt u voorkomen dat er ingebroken wordt in uw auto?

* Neem altijd alle spullen mee uit de auto;
* Laat het handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit;
* Dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op;
* Kunt u niet anders dan waardevolle spullen in de auto achterlaten, laat dan een kluisje in de auto monteren;
* Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;
* Een startonderbreker voorkomt dat dieven er met uw auto vandoor gaan;
* Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. ‘op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Assendorperdijk’ Waarom staat er niet gewoon ‘de parkeerplaats bij de Super de Boer’? Omslachtige ambtelijke taal!


    ⚠️ Meld

  2. Jammer Van jullie moet hard werken voor me geld. Was een van de minder gelukkigen daarzo (ruit en radio eruit). Let dus even op wat je zegt %&$#@


    ⚠️ Meld

Reageer