Première Nachtverhaal door Theater Gnaffel

Zwolle – Zaterdag 2 oktober presenteerde Theater Gnaffel de première van Nachtverhaal in Theater Odeon. Een magisch-realistisch sprookje vol grappige en vreemde figuren, spannende wendingen en een heerlijk romantisch slot. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Paul Biegel.

img_9339_copy.jpg
In "het huis van oma" kon gespeeld worden met poppen uit de voorstelling …

Na de premièrevoorstellingen in Zwolle op 2 en 3 oktober is deze voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar in het hele land te zien. Het verhaal gaat over Kabouter, Pad en Rat. Ze wonen in hetzelfde huis: Pad en Rat in de kelder, Kabouter op zolder. Het zijn vrienden. Op een nacht komt een verdwaalde Fee bij Kabouter aanvliegen. Ze wil graag blijven, maar Kabouter wil dat niet. Feeën zijn tenslotte gevaarlijk. Maar dat durft hij niet te zeggen. Als de Fee haar betoverende verhalen begint te vertellen, kan Kabouter niet meer stoppen met luisteren. Wat moet hij doen? Hij moet liegen tegen zijn vrienden; zijn leventje staat op zijn kop. Maar Rat en Pad vertrouwen het zaakje niet en gaan op onderzoek uit.

img_9353_copy.jpg
Is dit nou lekker … of juist niet? 

img_9341_copy.jpg
Er was ook wat prikwerk …

nachtverhaal_2_erik_franssen_470.jpg
Eigen foto

Een mooie voorstelling in een simpel, maar prachtig en functioneel decor. Op de achterwand zijn bij regelmaat filmpjes te zien. Hierdoor is het decor niet alleen ter illustratie, maar heeft het ook af en toe de rol van verteller. Met twee poppenspelers die moeiteloos en vloeiend schakelen tussen vier poppen, en af en toe ook nog als zichzelf aan het woord, is het een boeiende voorstelling voor jong en oud. Voor en na de première konden de bezoekers genieten van hapjes en drankjes en kon er door de aanwezige kinderen gespeeld worden met de poppen (pad, rat, fee en kabouter) uit de voorstelling.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer