VV Berkum haalt punt in Wierden

Zwolle – VV Berkum heeft aan de uitwedstrijd tegen SVZW één punt overgehouden: tegen de Wierdenaren werd het 1-1 en de Zwolse ploeg kon daar uiteindelijk tevreden mee zijn. “Voor rust hadden we met 0-2 of 0-3 voor moeten staan maar in de tweede helft hadden we ook met 4-1 kunnen verliezen,” was het commentaar van Berkum-coach Michel van Oostrum. “Als we in de eerste helft de voorsprong wél hadden vergroot krijg je denk ik een heel andere wedstrijd.”

Hoewel zijn ploeg vooral in de tweede helft de nodige kansen miste was ook SVZW-trainer Peter Wesselink na afloop van het duel niet ontevreden. “We weten dat Berkum een gevaarlijke ploeg heeft die er via de counter goed uit kan komen.” Berkum had in de eerste helft al direct de betere kansen. Dat leidde vlug in de wedstrijd tot succes toen Chris van der Meulen, na een cross-pass van zijn broer Marc, in kon schieten maar zijn inzet naast werd getikt door SVZW-keeper Michiel Achterhoek. De daarop toegekende corner belandde voor de voeten van Marc van der Meulen die direct uithaalde en voor de 0-1 zorgde. Nauwelijks 10 minuten later had Berkum de voorsprong moeten uitbouwen maar de bal kwam eerst op de lat en daarna schoot Chris van der Meulen, vrij voor de goal, de bal hoog over.

SVZW liet daarna zien over goede spelers te beschikken maar Berkum-keeper Erwin Duits greep een aantal keren goed in. Wel had hij in de 24e minuut geluk dat een kopbal eerst op de lat vloog, waarna Duits alsnog kon redden. Ook schoten van de spitsen Dewi Perik en Gert Jan Tamerus troffen geen doel.

Na ruim 35 minuten moest Bas Bouwhuis het veld met een blessure verlaten en kwam Hiro Gnanapragassam als zijn vervanger. Omdat ook Pascal Diender en Frank Hoolsema al ontbraken door blessures moest trainer Van Oostrum dus behoorlijk improviseren om het middenveld te bemannen. Vlak voor rust was Berkum nog een keer gevaarlijk maar Chris van der Meulen schoot opnieuw over. In de blessuretijd van de eerste helft was SVZW nog het dichtst bij een doelpunt. Berkum ontsnapte echter doordat een gevaarlijke kopbal van Tamerus voorlangs ging.

Kort na de rust werd Chris van der Meulen naar de grond getrokken door Rob Altink en hoewel het daarbij om een doorgebroken speler leek te gaan hield de verder uitstekend leidende scheidsrechter Van Drunen het bij een gele kaart voor de SVZW-speler. Na iets meer dan een uur spelen wisselde SVZW een aantal spelers en vooral het inzetten van Machiel van Keulen zorgde direct voor gevaar. In de 70e minuut zorgde diezelfde speler ook voor de gelijkmaker na een corner. Berkum-keeper Erwin Duits leek in eerste instantie nog te kunnen redden maar zag de bal tot zijn ontzetting via zijn armen in het doel verdwijnen: 1-1.

SVZW bleef daarna aandringen maar ook Berkum kreeg nog kansen via onder anderen Jeffrey van der Vlist. Ruim in blessuretijd leek de steeds gevaarlijke Gert Jan Tamerus alsnog voor de genadeklap te zorgen. Zijn inzet werd echter met de voet gekeerd door doelman Duits, die daarmee een punt voor zijn club heeft gered.

Berkum staat na dit gelijkspel nu op acht punten uit vijf wedstrijden en bezet daarmee een gedeelde vierde plaats in de Hoofdklasse C. Volgende week, op zaterdag 9 oktober, volgt de thuiswedstrijd tegen DVS ’33 uit Ermelo.

SVZW-Berkum, 2 oktober 2010
Eindstand: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers: 7
. Marc van der Meulen (0-1), 70. Machiel van Keulen (1-1)

Gele kaarten Berkum: geen
Gele kaarten SVZW: Rob Altink, Tom Prumers

Opstelling Berkum: Erwin Duits, Kees Dorgelo, Jefrey Pohowainjaan, Edmund Mijnheer, Dennis Horstman, Roy Supèr, Marc van der Meulen, Bas Bouwhuis (36. Hiro Gnanapragrassam), Georgie Huisman (67. Jeffrey van der Vlist), Bram Roelofs, Chris van der Meulen

Opstelling SVZW: Michiel Achterhoek, Jarno Beltman, Rob Meyerink, Marnix Smit, Niels ten Hoeve, Nick de Graaf, Dewi Perik (64. Omar Kavak), Nick Wennink, Chris Elfrink (64. Machiel van Keulen), Rob Altink (78. Tom Prumers), Gert Jan Tamerus.

 

Artikel delen:

Reageer