Politiek Log 11

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 12 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 253
 1. Derk schreef in het laatste bericht van de vorige log dat de ‘natte ogen’ van Verhagen tijdens zijn betoog toneel was.

  Was volgens mij niet alleen toneel. Hij is overigens wel slim genoeg om die emoties dan te gebruiken in zijn verhaal. Hij liep vanmiddag het risico dat hij een stukje werk van hem – waar hij de afgelopen weken keihard aan gewerkt heeft, en zelfs vanmiddag nog voor moest vechten – in de prullebak zou zien verdwijnen. Volgens mij laat dat niemand onberoerd.

  Wat mij niet onberoerd liet was de toespraak van Hannie van Leeuwen. Heel indrukwekkend!


  ⚠️ Meld

 2. bernard, het hele gebeuren kwam mij over alsof de heren net een NLP training gehad hadden en vandaag de praktijk examen van moesten doen. Hannie van Leeuwen, ben ik helemaal met je eens!


  ⚠️ Meld

 3. Tja, dat ‘at your service’-gebaar had Eurlings nou net niet moeten maken.

  Nee, Bernard dat was geen ‘at your service’-gebaar. Het was het bekende gebaar dat gebruikt wordt bij een ontmoeting tussen twee Limbugers. Vraag verdieping maar: alaaf.:)


  ⚠️ Meld

 4. Was wel een gedenkwaardige dag met een toch verrassende uitslag. Ik vond Hsnnie van Leeuwen ook ontroerend, maar Hirsch Ballin, zoals eerder gezegd ook en ook enkele niet bekende CDA-ers. Vooral de oprechte emotie bij sommigen beroerde mij.


  ⚠️ Meld

 5. Wat is het alternatief als deze uitslag deze uitslag niet zou zijn?
  Wat is emotie, is politiek een emotie of keiharde handel?

  Wie het weet mag het zeggen..


  ⚠️ Meld

 6. Niks verrassends aan, aan die uitslag van de stemming op het CDA congres. Resultaat is natuurlijk dat ‘Bruin 1’ er gewoon komt.
  Hebben ze goed geluisterd naar die 1,5 miljoen kiezers, en daarmee ruim 8 miljoen kiezers genegeerd.


  ⚠️ Meld

 7. Het is wat het is en Nederland zal het hier de komende tijd mee moeten doen. Het was een bijzonder kijkspel op televisie gisteren, met verheffende en minder verheffende teksten, een warhoofd van een dagvoorzitter, een emotionele Verhagen (is ie toch een mens), ik heb me het meest geërgerd aan onze nieuwe Commissaris van de Koningin, in haar nieuwe rol heeft ze al een hoop uit te leggen, waar het gaat om de bezuinigingen die ook van overheidswege in Overijssel worden doorgevoerd. Trouwens belachelijk dat iemand die meeschrijft aan een gedoog- en regeerakkoord, subiet verdwenen is als het om verantwoording afleggen gaat. Dit zou niet moeten kunnen, er zullen vast veel Overijsselaars die haar daaraan blijven herinneren :D. Wat mij betreft is ze niet welkom in onze provincie, maar gedane zaken nemen helaas geen keer.


  ⚠️ Meld

 8. De Hond peilt (vgl TK2010): pvv 31 (+7) vvd 30 (-1) pvda 23 (-7) sp 17 (+2) cda 16 (-5) d66 13 (+3) gl 12 (+2) cu 5 sgp 2 dieren 1 (-1)


  ⚠️ Meld

 9. Balkenende had vooraf aangegeven deze hele gebeurtenis aan zich voorbij te laten gaan. Hij wilde “de nieuwe generatie” niet voor de voeten lopen. Die nieuwe generatie mag weleens manieren leren, zoals er werd omgesprongen met andersdenkenden binnen de partij was ronduit schandalig en onbeschoft bovendien. Het had een hoog Limburg gehalte, Eurlings heb ik tekeer zien gaan als een hele enge, Limburgse volksmenner en als laatste mocht Limburger Leers nog even komen vertellen hoe geweldig de nieuwe plannen wel niet zijn. En meneer Bleker heeft nu ook de rattenstatus bereikt, alles voor de spotlights, brrrr. Zal wel staatssecretaris of mininster willen worden….Wheelen en dealen, Verhagen en co. hebben het uitgevonden……


  ⚠️ Meld

 10. Laat het mij nu juist opgevallen zijn dat zo’n beetje alle mannenbroeders uit Overijssel vierkant achter het akkoord bleken te staan. Dat terwijl aan het begin van de formatie de mare was dat het CDA het juist lastig zou krijgen met de protestantse achterban uit het Oosten.


  ⚠️ Meld

 11. Kamerlid Eddy Van Hijum (oud raadslid Zwolle) heeft VOOR het akkoord gestemd. Fractievoorzitter CDA van Zwolle Martijn Van der Veen was vooraf TEGEN, maar weet nu niet wat hij uiteindelijk heeft gestemd.


  ⚠️ Meld

 12. @Dame ; Die kluif is een nieuwe CdK uit eigen club.:o

  Niettemin heeft 32% op basis van dezelfde uitgangspunten diametraaal anders gekozen. Knap staaltje van “samen op weg”.


  ⚠️ Meld

 13. @Drama Benoeming Bijleveld is voortzetting traditie van CDA-CdK in Overijssel. Niet zo verrassend.
  Het valt me vooral op dat er vooraf vaak een tegenstelling wordt neergezet tussen principiële protestanten en meebuigende autoriteitsgevoelige katholieken. Ik zag gisteren dat het dwars door de bloedgroepen heenloopt. De katholieken Van Agt, Andriessen, De Jong en Hirsch Ballin zeer tegen op grond van uitgangspunten. Verhagen, De Hoop Scheffer, Eurlings en Bijleveld op grond van machtsdenken voor. Aan protestantse kant Klink, Aantjes en Van Leeuwen tegen en Donner, Bleker, Rietkerk en Verburg voor.


  ⚠️ Meld

 14. Opmerkelijk vind ik dat het bijbelcitaat van Donner gisteren (“Hetgeen ten monde ingaat, ontreinigt den mens niet; maar hetgeen ten monde uitgaat, dat ontreinigt den mens” Matthe?s 15, vers 11) letterlijk staat in een artikel in De Volkskrant van gisteren over het verhaal van de sektarische familie uit Minnertsga die vier jaar lang met een dode broer op zolder heeft geleefd. Hij citeerde met een trots lachje, maar het kan toch haast geen toeval zijn dat het diezelfde dag ook in een krant wordt geciteerd.


  ⚠️ Meld

 15. @Dame ; benoeming is idd niet verrassend, maar de timing was perfect.

  Verwacht nu dat niemand uit de “tegen-groep” nog gevraagd wordt voor fractie-, partij- of bestuurswerkzaamheden.


  ⚠️ Meld

 16. wikipedia: over mastodonten:

  Volgens Amerikaans onderzoek hebben er felle gevechten plaatsgevonden tussen deze dikhuiden, tot dusver beschouwd als vreedzame planteneters. Sommige van de onderzochte dieren legden in de strijd het loodje, zo wordt geconcludeerd uit de vondst van verbrijzelde schedeldelen.

  In het taalgebruik wordt “mastodont” ook overdrachtelijk gebruikt voor een groot gevaarte of een groot persoon. Hiermee wordt verwezen naar de grootte van de dieren. Mastodont wordt in het taalgebruik ook pejoratief gebruikt om te refereren aan het feit dat het een uitgestorven diersoort is. Dus een groot en belangrijk dier, maar niet meer van deze tijd.

  Tevens wordt “mastodont” figuratief gebruikt om personen mee aan te duiden die niet met de tijd meegaan en dogmatisch aan oude ideëen blijven vasthouden. Ook hierbij geldt dat de vergelijking pejoratief van aard is.

  ————————–
  mastodonten sterven uit, c.q. zijn uitgestorven.;)


  ⚠️ Meld

 17. @drama:
  De helft van alle kiesgerechtigden + 1/3 van het CDA electoraat + de afvalligen binnen de VVD + een gedeelte van de nietstemmers…
  Ik denk dat ik met die schatting van 8 miljoen nog aan de lage kamt zit eigenlijk.


  ⚠️ Meld

 18. @Jaspert ;
  tweedekamerverkiezingen 2010:
  aantal uitgebrachte geldige stemmen 9.442.977

  VVD 1.926
  PVV 1.454
  CDA 1.281

  samen goed voor 4.661.000  ⚠️ Meld

 19. Beste allen,

  Ondanks de uitslag heb ik gisteren een geweldig congres meegemaakt. Een congres waar andere partijen een puntje aan kunnen zuigen als het gaat om openheid van zaken en werking van een democratisch proces.
  Tja, d’r gaat dan wat mis bij de stemming (We moeten vaker een congres van deze omvang gaan organiseren 😉 ) en mogelijk is hier en daar het een en ander gescript (je prikt door wat vooropgezette elementen gauw genoeg heen), ik had echter het gevoel dat de uiteindelijke uitslag gedurende het congres niet was te peilen. Menig tegenstander en voorstander heeft in voldoende mate de gelegenheid gekregen om zijn zegje te doen achter de microfoon (en tuurlijk kun je dan niet iedereen aan het woord laten). Ik geloof zelfs dat de tegenstanders naar schatting 80% van de spreektijd konden innemen (heeft een ieder kunnen zien op TV, internet of radio…)
  Er hing voor een CDA-congres een ongewone spanning onder de congresgangers.

  Ik wil wel even kwijt dat wat in ieder geval niet hielp om de mening zorgvuldig te kunnen vormen de soms zeer stuitende benadering van de congresgangers net buiten de Rijnhal (evenzo andersoortige kritiek op internet (ook dit weblog), tv of radio) was. Als tegenstander zou je spontaan ‘voor’ gaan stemmen om die benadering niet te willen belonen. Aan al diegene zou je willen toevoegen: had CDA gestemd…..

  De uiteindelijke uitslag stelt de fractie nu voor een groot vraagstuk. Want met Klink ben ik eens dat nu te snel met de uitslag van het congres regeringsdeelname werd gelegitimeerd. Juist de opstelling van mevrouw Ferrier en de heer Koppejan is gelegitimeerd. Ik ben razend benieuwd naar dinsdag.

  Een ding weet ik zeker na afgelopen zaterdag: het CDA mag dan in de ogen van de niet-CDA-stemmers (ook enkele op dit weblog) met deze weg, de weg naar minder (voor het CDA) hebben ingezet. Ik heb na zaterdag een heel andere beleving, ondanks de uitslag. Met respect hebben we van mening verschild, maar eendrachtig is zaterdag bevestigd dat er maar één club is.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen

  @Stadshagenees Martien heeft melding gemaakt van jouw emails in de fractie. Wij hebben echter als policy niet te reageren op anonieme emails. Als volksveregenwoordigers treden wij in alle openheid naar buiten. Wij verwachten dat ook van diegene die ons benaderen. Uit dien hoofde is ook niet op jouw emails gereageerd. Dat is wat anders op dit weblog…  ⚠️ Meld

 20. Martijn van der Veen.

  Dat er vanuit de fractie niet op anonieme mails wordt gereageerd wil ik nog aanemen.

  Maar ook ik heb mail gestuurd naar Martien van Gurp ,en ook ik heb nul komma nul reactie terug gehad.En NEE het was niet anoniem,het was getekend met mijn naam waar ik in Zwolle bij de burgelijke stand ben ingeschreven.
  Leuk verhaal tegen stadshagenees om het straatje schoon te vegen,maar dat gaat voor mij absoluut niet op.  ⚠️ Meld

 21. @Martijn van der Veen

  Een congres waar andere partijen een puntje aan kunnen zuigen als het gaat om openheid van zaken en werking van een democratisch proces.

  Wel wat cynisch als je bedenkt dat het vooral ging om de samenwerking met een niet-democratische beweging.


  ⚠️ Meld

 22. @Martijn van der Veen

  Ik wil wel even kwijt dat wat in ieder geval niet hielp om de mening zorgvuldig te kunnen vormen de soms zeer stuitende benadering van de congresgangers net buiten de Rijnhal (evenzo andersoortige kritiek op internet (ook dit weblog/b], tv of radio) was. Als tegenstander zou je spontaan ‘voor’ gaan stemmen om die benadering niet te willen belonen.

  Verklaar je nader: ik heb op dit weblog niets gelezen wat ik “stuitend” zou noemen. Dit overigens in tegenstelling tot bijvoorbeeld opmerkingen van een CDA-lid die zich uiterst negatief over voormalige kopstukken (o.a. Van Agt) uitliet en vooral het luide geklap vanuit de zaal. Terecht door Houben afgekapt.


  ⚠️ Meld

 23. Bericht door Martijn van der Veen, op 3 oktober 2010 om 16:58
  Beste allen,

  Ondanks de uitslag heb ik gisteren een geweldig congres meegemaakt. Een congres waar andere partijen een puntje aan kunnen zuigen als het gaat om openheid van zaken en werking van een democratisch proces.

  Ja was echt democratisch hoor…….. *proest* Jullie kijken niet verder als dat jullie willen ( lees zin doordouwen en als er een schaap over de dam is volgen er wel meer) neem bv een congres van de SP of Groen Links die zijn democratisch en niet zoals jullie zaterdag hebben laten zien met een voorzitter die als een docent voor het volk stond en maar niet kon uitleggen wat de stemming nu in hield Mag ik je danken voor een middag vertier? Lig er nog van te schuddebuiken.

  Ohja bij de VVD ging het ook democratisch en niet zo dramatisch!


  ⚠️ Meld

 24. @Martijn van der Veen ; je maakt melding van het volgende:
  “als het gaat om openheid van zaken en werking van een democratisch proces.”

  Als je de leden van een partij zgn wil betrekken in het democratische proces, zou je kunnen overwegen om eerst te peilen of je als CDA wel met de PVV samen zou willen werken, en dan wel of niet verder gaan; maar niet achteraf, zoals nu gebeurd is. 32% van de aanwezige leden was tegen. Dat zou neerkomen op ongeveer 7 van het huidige aantal zetels in de fractie.  ⚠️ Meld

 25. Woorden Verhagen aan het einde; CDA staat voor…………. toen kwam ik echt niet meer bij. Het CDA wil/zal/moet gewoon in de regering zitten ( zo nodig door de boel te manipuleren bij de leden) op het pluche, met een gebroken partij! Verschil tussen jullie en Wilders is niet veel hoor!


  ⚠️ Meld

 26. Tuurlijk Derk….
  Alsof jij verder wil kijken dan jouw weerzin tegen het CDA.

  Neem overigens aan dat jij een congres van SP, Groenlinks en VVD hebt bijgewoond om jouw stelling te kunnen onderbouwen, want op TV/Internet of radio zijn deze nooit integraal uitgezonden. (T.a.v. de SP meen ik mij overigens nog goed het gedoe rondom Yildirim te herinneren en heeft de VVD het regeerakkoord niet aan haar leden ter goedkeuring voorgelegd, maar is slechts de partijraad bijgepraat).

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen  ⚠️ Meld

 27. Beste Dame,

  Ik heb het misschien niet helder genoeg opgeschreven. Maar mijn kwalificatie ” stuitend” slaat enkel op sommige wijzen van benadering rondom de Rijnhal. “andersoortige kritiek” slaat o.a. op dit weblog.

  Met vriendelijke groet,
  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 28. Beste Drama,

  Als jouw punt consequent wordt doorgetrokken zou dat in extremis natuurlijk gaan gelden voor elk advies wat een vertegenwoordiger van een fractie (PvdA, VVD, GL of SP) bij de informateur neerlegt. Voordat je dan een kabinet hebt….

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen  ⚠️ Meld

 29. Beste Zwolse,

  Je hebt mijn emailadres. Ik ontvang graag een mailtje van jou waarin je je bekend maakt. Opvolgend kan ik Martien nader informeren en verzoeken alsnog te reageren.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 30. Hannie van Leeuwen heeft inderdaad een prachtig pleidooi gegeven. Waar veel CDA’ers een hekel aan hebben is het aan de kant vegen van het huidige CDA van de verschillende culturen in ons land als het met de PVV gaat regeren. Ik hoop dat dit een duidelijk signaal was (32%!!!! we hebben het over een derde!!! dat is dus een grote hoeveelheid mensen die tegen zijn!) dat het CDA dan maar niet gaat regeren nu en niet die schreeuwerige Wilders-partij laat melden dat ze telkens toch alles maar mogen gaan roepen…. Ik heb dan liever niet ‘mijn partij’ aan de macht dan dat ze dit gaan doen! Iedere extreem (dus ook Wilders naar mijn mening) zou een straf moeten krijgen en niet er elke keer door omheen draaien eronderuit moeten kunnen komen!


  ⚠️ Meld

 31. Dank Martijn van der Veen. Ik had je reactie niet gezien toen ik mijn vraag stelde.
  Om 18:04 uur reageerde ik op je nogal zelfingenomen stelling over het democratische gehalte van het CDA-congres. Daar is nog wel meer over te zeggen dan dat ik deed met mijn verwijzing naar de samenwerking die tweederde voorstaat met een ondemocratische beweging. Het CDA had ook begin augustus een congres kunnen organiseren. Toen viel er nog echt iets te kiezen namelijk. Nu stond het congres voor de afweging dat het CDA in de publieke opinie toch al diep en ver is gegaan en dat nu breken niet (meer) begrepen zou worden.
  Heb je zelf nu tegen gestemd? En zo ja, wat nu?


  ⚠️ Meld

 32. Martijn van der Veen.

  Volgens mij is dat niet relevant meer,de mail ging over een uitspraak van Martien van Gurp die op 30-8- 2010 in nu.nl trouw en spits te lezen waren.

  Vindt het een uitermate zwaktebod om elders hier te reageren dat er op anonieme mails niet gereageerd wordt,terwijl ik met mijn volledige naam/adres getekend heb.


  ⚠️ Meld

 33. Beste Dame,

  Zo zelf ingenomen ben ik niet. Is niet mijn natuur. 😉 Maar ik ben na zaterdag wel bijzonder ingenomen met mijn club, ondanks het resultaat van de telling.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen  ⚠️ Meld

 34. Nou ja, prima. Maar dan had ik ook nog een keer in mijn mailbox kunnen kijken naar de emails die je mij in een eerder stadium al zou hebben toegestuurd. Ik heb toen i.e.g. niets kunnen vinden.

  Emailadres: martijnvdveen@cdazwolle.nl

  Groeten,

  Martijn van der Veen  ⚠️ Meld

 35. Martijn, je mag best ingenomen zijn met je partij, want in grote lijnen verliep het congres goed. Ik deel de kritiek op de voorzitter dan ook niet. Er zijn echter partijen met een langere traditie dan het CDA wat het organiseren van democratische congressen betreft.:) Als ik me niet vergis trok Joop den Uyl in 1977 zijn laatste haren uit na het PvdA-congres over regeringsdeelname.
  Wat mij verbaasd is het argument dat anderhalf miljoen PVV-stemmers gehoord moeten worden, terwijl tegelijkertijd bijna twee miljoen PvdA-stemmers met het grootste gemak opzij worden geschoven. Want het CDA sloot de PVV niet maar de PvdA wél uit. Waarom eigenlijk?  ⚠️ Meld

 36. Martijn, nu je toch hier bent, ik heb nog een vraag. Op het NOS-journaal werd gewag gemaakt van een sms-je van Verhagen aan Wilders om het succes te wensen met zijn toespraak in Berlijn. Is dat bericht al tegengesproken? Persoonlijk vind ik het – als het waar blijkt te zijn – namelijk nogal schokkend gezien de timing van Verhagen (tijdens congres) en de te verwachten inhoud van toespraak Wilders (anti-islam).


  ⚠️ Meld

 37. Martijn van der Veen.

  Dat jij bijzonder bent ingenomen bent met jou club,poetst niet weg dat een 1/3 van jou club dat niet is.En wat zal dat in de toekomst gaan betekenen voor jou club?


  ⚠️ Meld

 38. Geachte meneer van der Veen,

  Dus ik heb een anonieme mail naar dhr. van Gurp gestuurd? Fraai is dat de mail is ondertekend met mijn eigen naam, mijn persoonlijk e-mail adres en mijn woonplaats Zwolle. Betreffende mail vindt u vanavond nog in uw mailbox. Wellicht is het goed als u dhr. van Gurp duidelijk maakt dat hij niet de feiten moet verdraaien om zijn eigen straatje schoon te vegen. Wat mij betreft ben je dan ongeschikt voor de lokale politiek, maar dat laat ik graag aan het CDA zelf over.

  Groeten,

  Stadshagenees (om privcacy redenen zet ik hier niet mijn volledige naam neer)


  ⚠️ Meld

 39. Zwolse,
  Jij kan niet stellen dat een derde deel niet ingenomen is met het CDA (Heb jij ze gesproken?). Jij kan slechts stellen dat een derde deel niet ingenomen is met de samenwerking tussen CDA en PVV. En ik sluit mij daar dan graag bij aan.

  Groet.


  ⚠️ Meld

 40. Geachte heer van der Veen,

  De bewuste mail zit in uw mailbox. Overigens waardeer ik de openheid die u hier betracht, daar kan uw collega van Gurp nog een voorbeeld aan nemen. Ik ben het niet eens met wat u schrijft over uw congres, ik vond het een genante vertoning waarin duidelijk werd dat u partij hopeloos verdeeld is. Zorgwekkend lijkt me, maar wel terecht daar u in zee gaat met een haatzaaiende politieke beweging.

  Jammer en een gemiste kans wat mij betreft, groet,

  Stadshagenees/Rogier


  ⚠️ Meld

 41. Beste Dame,
  Het formatieproces is weinig overzichtelijk geweest de afgelopen maanden. Maar nadat Paarsplus was mislukt heeft de heer Verhagen als eerste voorkeur een middenkabinet met VVD/PvdA/CDA aangereikt. De heer Cohen heeft daarvoor bedankt en wenste eerst rechts onderzocht te zien.
  Groet,
  Martijn


  ⚠️ Meld

 42. Martijn van Veen.

  Als je het letterlijk leest heb je gelijk.maar laten we aub niet om de hete brij heen draaien,de hele discussie is toch gaande over het samenwerkings verband met de PVV? En DAAR is 1/3 alsnog op tegen.


  ⚠️ Meld

 43. Bedankt voor de email die netjes ondertekend is. Ik kom d’r via de mail op een later moment op terug.
  Groet,
  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 44. Sorry Martijn maar met zo’n verlies in zetels ( 20 )zou ik ook trots wezen in een hal vol met 5000 mensen die toch nog in het CDA geloven. Jullie hadden het ook nodig na lekken van brieven en ander slechte berichten in de media. Hulde hoor om maar door te douwen en je principes aan de kant te zetten om maar te kunnen blijven regeren. Ja trots wezen dat we een “we” gevoel weer eens konden voelen. CDA heeft veel water in de wijn moeten doen om in de regering te blijven en ja dan kun je wel zeggen die meerderheid van de PVV hebben we niet nodig dat kan ook via de oppositie, dan wel ineens met bv een PvDA vrijen? Sorry ik ben mijn geloof/vertrouwen in het CDA verloren!  ⚠️ Meld

 45. Zwolse,
  Ik kon het niet anders lezen… Maar gelukkig draait er ook niemand om de hete brij heen op dit weblog. Want 32% is een substantiële minderheid en ik ben benieuwd wat de fractie daar dinsdag mee gaat doen. Het is nu niet meer in de handen van de CDA-leden. De 21 fractieleden zijn aan zet. En het is dan nog niet gezegd dat het kabinet VVD-CDA er komt.
  Dinsdag weer voor de buis.

  Groet!
  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 46. Martijn, het regent vragen, maar zo vaak is er niet een politicus op dit politieke log. Hulde! Kun je ook klaarheid brengen in mijn vraag van 20:32 uur?


  ⚠️ Meld

 47. Martijn van Veen.

  Verhagen en Rutte waren al verloofd vóór Paars-plus

  DEN HAAG – Al vóór de onderhandelingen over Paars-plus wist VVD-leider Rutte dat ook het CDA geïnteresseerd was in regeringsdeelname. Terwijl CDA-fractieleider Verhagen zich in het openbaar terughoudend opstelde, sprak hij achter de schermen met Rutte af samen een regeerakkoord te schrijven als andere coalities mislukten.

  Dat bevestigen bronnen van het CDA en de VVD aan de Volkskrant. Ruud Lubbers beschreef dinsdag dat hij op zijn eerste dag als informateur geconfronteerd werd voldongen feiten. ??Ik wilde het over alle mogelijke combinaties hebben, maar de fractievoorzitters gaven mij geen enkele ruimte.??

  Rutte en Verhagen wilden het alleen maar over rechts hebben, aldus Lubbers. Hij was daarover zo teleurgesteld dat hij zelfs overwoog zijn opdracht terug te geven aan de koningin. ??Maar dan hadden echt de scherven op het bordes gelegen.?? Rutte, zeggen bronnen, is serieus geweest over Paars-plus. Maar hij heeft atijd de zekerheid gehad dat het CDA ook met hem verder zou willen. Ook al zei Verhagen ??ons past bescheidenheid??, ondertussen had hij wel degelijk contact met de VVD over mogelijk regeren ?? al dan niet met de PVV.  ⚠️ Meld

 48. Beste Dame,
  WeblogZwolle wordt door lokale volksvertegenwoordigers altijd goed gelezen. Moet wel eerlijkheidshalve bekennen dat ik het Politieke Log vaak voorbij laat gaan. Teveel, te weinig lokaal.
  T.a.v. het SMS-verhaal wist ik niet eens van het bestaan van het gerucht. Kan het dus ook niet ontkennen. Zo close ben ik niet bij de partijtop. 😉
  Groeten,
  Martijn

  PS. ‘k Ga nu verder met Twitteren 😉


  ⚠️ Meld

 49. @Martijn van der Veen 19.55; in extremis? Een niet-democratisch vastgestelde kieslijst voor de tweede kamer resulteert na 2eK-verkiezing in een fractie-bezetting welke o.l.v. Maxime Verhagen en het bestuur van de partij kiest (?) voor samenwerking met de PVV. Daar zal ongetwijfeld in de fractie over zijn gestemd. Die stemverhouding ben ik even kwijt, maar misschien weet jij die nog boven water te halen? Misschien wel unaniem vóór samenwerking met de PVV? Dan blijkt dus de fractie eigenlijk geen goede afspiegeling te kunnen zijn van de verdeeldheid onder de leden. Logisch, want geen democratische afspiegeling van de leden, maar een preferent door het bestuur c.s. samengestelde lijst.
  Voorzover: openheid van zaken en democratisch proces bij het CDA.


  ⚠️ Meld

 50. Maxime Verhagen wenst Wilders per sms succes met speech Berlijn

  Zoveel afstand neemt Maxime Verhagen van extreem-rechts gedachtegoed: ⤽Hij wenst Wilders per sms succes met zijn speech in Berlijn⤝  ⚠️ Meld

 51. Yep klopt en dat was zaterdagavond al in het nieuws. Maar martijn was te druk met Twitteren het zou verboden moeten worden! 😉


  ⚠️ Meld

 52. Maxime Verhagen die zich op het congres uitspraak altijd tegen Wilders in te gaan als het om de Islam gaat veroorzaakt nu opnieuw een rel. Hij heeft Wilders een sms gestuurd waarin hij Wilders succes wenst met zijn speech in Berlijn. Hoe is het mogelijk het gedoogakkoord tijdens het congres met een regeerakkoord te verdedigen en nog steeds afstand te nemen van de uitspraken van Wilders en hem vervolgens een succes sms te sturen voor de speech. Boris van der Ham vraagt via Twitter aan Maxime Verhagen of dit waar is en wil opheldering. Wordt ongetwijfeld vervolgd.  ⚠️ Meld

 53. NU-lezer ernstig verdeeld over gedoogcoalitie
  Uitgegeven: 3 oktober 2010 13:02

  AMSTERDAM ?? Niet alleen onder CDA-stemmers leven grote bezwaren over het regeer- en gedoogakkoord van VVD, PVV en CDA. De NU-lezers zijn nog sterker verdeeld.

  Op een peiling op deze site werden ruim 40.000 stemmen uitgebracht en de tegenstanders haalden daarbij de kleinst mogelijke meerderheid: 51 procent.

  Hierbij lag de vraag voor: Wat is uw oordeel over het regeer- en gedoogakkoord? De peiling maakt duidelijk dat het tegensentiment breder leeft dan enkel bij de CDA-achterban.

  Zaterdag stemden de CDA-leden voor het akkoord, maar de tegenstand was substantieel. Een op de drie CDA’ers wil niet dat de partij in deze gedoogcoalitie met de PVV stapt.

  De uitslag van de NU-peiling komt overeen met de uitslag op 9 juni. Toen haalden de coalitiepartners de kleinst mogelijke meerderheid in het parlement.

  De onderhandelingen over de politieke samenwerking tussen VVD, PVV en CDA hebben de verhoudingen verder gepolariseerd. Enkel de SGP zou een dergelijke coalitie willen gedogen.

  Tegenstanders

  De voortgang van het formatieproces is nu afhankelijk van de opstelling van de tegenstanders binnen de CDA-fractie. Maandag of dinsdag bepalen zij of ze de coalitie gaan steunen of niet.

  Sommige CDA’ers met statuur als Ab Klink en Ernst Hirsch Ballin, beide eveneens fel tegenstander, vinden het gelegitimeerd als de twee voet bij stuk houden. In dat geval is de formatie vrijwel zeker mislukt.

  Een andere variant is dat Ferrier en Koppejan tegen blijven, maar de coalitie gedogen. In dat geval zullen ze als fel criticaster vanuit de Kamer blijven opereren.

  Dinsdag komt de fractie opnieuw bijeen. Dan zal duidelijk worden hoe de tegenstanders hebben besloten en of Rutte aangesteld kan worden als formateur.  ⚠️ Meld

 54. gedogen
  Uitspraak: x??dox?(n) (gedoogde, heeft gedoogd) Werkwoord niet optreden tegen iets wat eigenlijk niet mag

  gedogen
  Uitleg: oogluikend toelaten wat eigenlijk onwettig is
  Meer algemene term: overheidsbeleid


  ⚠️ Meld

 55. Ik zag laatst een politieke peiling op geenstijl: slechts 4% PvdA en 3,5% CDA. Overgrote deel rechts (PVV, VVD). de enige peiling die ertoe doet, is de verkiezingsuitslag. Volgende peiling: verkiezing voor provinciale staten op 2 maart 2011.


  ⚠️ Meld

 56. Geachte bezoekers,

  De redactie wil graag aandacht voor off-topic berichtgeving.

  Herhaaldelijk worden door een aantal personen bij (serieuze-) onderwerpen vragen aan een andere bezoeker gesteld die niet van toepassing zijn op het nieuwsbericht.
  Naast dat de discussie dan een geheel andere wending kan nemen en off-topic wordt, toon je daarmee ook geen respect naar de degenen die wel op de inhoud van het bericht in willen gaan.

  De redactie is de laatste dagen teveel bezig met het editten van reacties die off-topic zijn, om daarmee een zuivere discussie gaande te houden.

  Graag aandacht hiervoor!

  Wie de schoen past….

  Redactie Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 57. @drama:
  Je schreef:

  tweedekamerverkiezingen 2010:
  aantal uitgebrachte geldige stemmen 9.442.977

  VVD 1.926
  PVV 1.454
  CDA 1.281

  samen goed voor 4.661.000

  Oké, reken even mee:
  Dat was met een opkomstpercentage van 75,4%
  dus eigenlijk zijn er +/- 12,6 mlj stemgerechtigden.

  Voor deze regering zijn: VVD 1,9 mlj + PVV 1,4 mlj + (2/3 van) CDA 0,8 mlj = 4,1 mlj totaal
  4,1 milj = 38,7 % van de uitgebrachtte (9,4 mlj) stemmen.
  Rekenen we dat door naar 100 % dan krijg je: 38,7 % van 12,6 mlj stemgerechtigden is 4,9 mlj voor, tegen is dan 12,6 mlj – 4,9 mlj = 7,7 mlj.

  Je had gelijk, niet meer dan 8 miljoen, maar ik zat in de buurt.
  In ieder geval wordt er niet geluisterd naar een groep burgers die met meer dan 5 x zovelen zijn dan de 1,5 mlj PVV stemmers.


  ⚠️ Meld

 58. Natuurlijk een beetje flauw om zo te rekenen, maar het maakt wel heel duidelijk dat er absoluut geen sprake is van een vertegenwoordiging van een meerderheid. Ook niet met gedoogsteun van SGP.


  ⚠️ Meld

 59. @Jaspert Je kunt de stemming onder de aanwezige CDA-congresgangers niet als vaste verhouding voor de CDA-kiezer nemen. Destijds bij de keuze tussen Verdonk en Rutte als VVD-lijsttrekker bleek ook een groot verschil tussen de opvatting van de gewone kiezer en van de leden, de zogenaamde partijbaronnen.


  ⚠️ Meld

 60. De VVD hoor of zie je bijna niet in het gedoen rond het regeerakkoord t.o.v. Wilders.

  Maar toch:

  Gijs de Vries stapt van de VVD over naar D66.Hij acht de keuze voor een coalitie met de PVV fundamenteel in strijd met de liberale beginselen.

  De Vries was twee keer lijsttrekker bij de Europese verkiezingen. Ook was hij staatssecretaris en Tweede Kamerlid. Verder was De Vries een aantal jaren EU-coördinator terrorismebestrijding.

  De Vries vindt dat een liberale partij niet moet samenwerken met iemand die boeken wil verbieden, medeburgers hun levensovertuiging wil ontzeggen en zich uit de EU wil terugtrekken. Eerder ging oud-VVD-leider Voorhoeve vanwege de coalitie met de PVV over naar D66.  ⚠️ Meld

 61. Mensen!! Wat een bizarre opsomming op Ned 1 van alle citaten die Wilders gespuit heeft. Indien dit voor het CDA congres was getoond dan was de stemming geheid andersom geweest.


  ⚠️ Meld

 62. Wilders heeft zich, voor wie dat nog niet wist, beroepen op zijn zwijgrecht. Hij zegt dus de komende weken helemaal niets. Uitspraak wordt 4 november verwacht.


  ⚠️ Meld

 63. Goedemorgen allen,

  @Jaspert ; diegenen die om welke reden dan ook niet gestemd hebben: waarom geldt een zelfde stemverhouding (als diegenen die wel gestemd heben) voor deze groep niet-stemmers?

  —————————-

  Leve de televie-uitzendingen. Afgelopen zaterdag het cda-congres; vandaag het proces-Wilders. Ik hoop dat de fallout van de uitzending van vandaag goed doorwerkt in de besluitvorming binnen de cda-fractie, vandaag en morgen.


  ⚠️ Meld

 64. Ik beroep me natuurlijk ook mijn zwijgrecht, maar wat een vuilspuiterij van die Wilders. Ook al ben je het als partij in deze niet met hem eens, dan kun je toch wel met hem samenwerken, VVD en CDA? Wat een onzin, wat een schande!


  ⚠️ Meld

 65. Erg slap en ook voorspelbaar dat Wilders zich nu ineens beroept op zijn zwijgrecht. Wat een held (niet dus) en dat moet ons nieuwe kabinet gaan gedogen. Als ik niet beter wist zou ik denken dat we in een bananenrepubliek wonen. Hij is alleen maar zo groot geworden, dankzij zijn grote mond, waar allemaal ongenuanceerde scheldkannonades uitkomen….


  ⚠️ Meld

 66. Advocaat Wilders wraakt de hele rechtbank. Hij en Wilders beschuldigen de rechtbank van partijdigheid, omdat de voorzitter suggereerde dat Wilders na het poneren van stellingen in de media vervolgens de discussie uit de weg gaat.


  ⚠️ Meld

 67. Had je anders verwacht? Ze zullen alles uit de kast halen om dit proces te ontregelen.

  Trouwens weinig gezien van zijn trouwe aanhang die zo pal achter hem staan.


  ⚠️ Meld

 68. Ik denk dat ik het vervolg al wel kan schetsen:
  – wrakingskamer stelt vast dat er ‘mogelijk’ sprake is van partijdigheid van de huidige rechtbank en om enige vorm van partijdigheid uit te sluiten moet er een geheel nieuwe rechtbank worden geformeerd.

  de nieuwe rechtbank moet eerst ALLE stukken weer doornemen waardoor het proces vertraging zal oplopen.

  dus vandaag (en waarschijnlijk deze week) geen verdere ontwikkelingen meer in deze zaak 🙂

  wat denken jullie ?


  ⚠️ Meld

 69. Ik vond de rechter dermate relaxed overkomen dat het lijkt of hij (en zijn bijzitters) met opzet een persoonlijke constatering geuit hebben, om van deze ‘mediashow’ verlost te zijn.


  ⚠️ Meld

 70. Wilders kwam op mij erg nerveus over. Bij Moscowitz kun je zijn ‘emotionele situatie’ nooit echt op waarde schatten. Daarom is hij ook advocaat 😉

  Wat ik in mijn vorige posting vergeten was:

  ik vond de reactie van de officier van justitie tav het fouilleren van de advocaten ook wel sterk. Dit kan dus ook in de tussenliggende periode tussen huidige rechtbank en nieuwe rechtbank behandeld worden door de deken van advocaten.

  ik ben geen jurist maar kan me wel voorstellen dat juristen hier van smullen 🙂


  ⚠️ Meld

 71. nog schandelijker in mijn ogen: Wilders stelt “onafhankelijkheid” van rechtbank gelijk aan discussie in tweede kamer met d66 collega’s.

  een eerlijk proces met deze rechtbank is in ogen van Wilders dus niet meer mogelijk.

  Wat heeft d66 hier nu mee te maken ?


  ⚠️ Meld

 72. Ik dacht hij zich zou beroepen op zijn zwijgrecht, maar natuurlijk moet hij ook ten overstaan van de rechtbank zijn Calimero-gedrag weer etaleren. En dat noemt zichzelf politicus……


  ⚠️ Meld

 73. @drama

  @Jaspert ; diegenen die om welke reden dan ook niet gestemd hebben: waarom geldt een zelfde stemverhouding (als diegenen die wel gestemd heben) voor deze groep niet-stemmers?

  Waarom niet?? Voelt wel ongemakkelijk h?, 7.7 mlj…

  @Dame

  @Jaspert Je kunt de stemming onder de aanwezige CDA-congresgangers niet als vaste verhouding voor de CDA-kiezer nemen.

  Niet relevant. Duidelijk is dat wanneer slechts 5,5% van de CDA-stemmers deze coalitie niet zouden steunen, kan de coalitie al niet meer op een meerderheid in zetels in de tweede kamer rekenen.
  32% is meer dan 5 keer zoveel.
  Punt is: Dit is onderhand in meerdere opzichten een minderheidsregering


  ⚠️ Meld

 74. @Jaspert ; of jij dat wel of niet ongemakkelijk vindt, moet je zelf weten. Ik ben benieuwd waar ik kan lezen dat onderzocht is, dat de nietstemmers een zelfde stemverhouding vertegenwoordigen als de stemmers.


  ⚠️ Meld

 75. Hoofddoeken mogen op universiteiten Turkije.

  Vrouwen met een hoofddoek hebben weer toegang tot Turkse universiteiten. Dat was sinds ruim tien jaar verboden na een uitspraak van het Hooggerechtshof. De nieuwe situatie is het gevolg van een beslissing van de Raad voor Hoger Onderwijs (Y?K). Dat melden Turkse media dinsdag.

  De Y?K heeft besloten dat docenten vrouwen met een hoofddoek niet langer de deur mogen wijzen en een onderzoek in te stellen naar docenten die dat wel doen. Daarmee gaat de Raad, die het academische leven in Turkije regelt, in tegen een uitspraak van Turkije??s hoogste rechter, eind jaren negentig van de vorige eeuw. Die uitspraak was een interpretatie van een wet; er is geen wet die vrouwen met een hoofddoek expliciet de toegang tot hoger onderwijs verbiedt. Het dragen van een hoofddoek op de universiteit zou tegen het secularisme ingaan.

  Regeringspartij AKP, wier achterban bestaat uit gelovige moslims, heeft in 2008 geprobeerd met een grondwetswijziging het hoofddoekverbod op te heffen, maar dat mislukte.

  Zwarte dag voor Wilders 😀


  ⚠️ Meld

 76. het gaat mij niet zozeer om de hoofddoek maar zegt wederom meer over de veranderingen in Turkije. Dat daarbij een Raad voor Hoger onderwijs een uitspraak van het Hooggerechtshof niet opvolgt, en zijn eigen weg kiest, is zeer bijzonder te noemen…


  ⚠️ Meld

 77. Het is leuk om te zien wat de uitkomsten van evt moties zijn,waar jezelf ook in mee kunt stemmen .Dan kun je ook bekijken in percentages hoe partijen hier in staan.

  Ik persoonlijk vind het wel leuk om hieraan mee te doen.


  ⚠️ Meld

 78. De CDA-fractie in de Tweede Kamer heeft unaniem ingestemd met de komst van het minderheidskabinet van VVD en CDA, dat gedoogsteun krijgt van de PVV.

  De Kamerleden Ferrier en Koppejan hebben geen voorbehoud gemaakt, deelde fractievoorzitter Verhagen na afloop van het fractieberaad mee. Niemand heeft een uitzonderingspositie ingenomen.

  Verhagen voegde eraan toe dat de hele fractie kritisch zal bezien of de uitwerking van de kabinetsvoorstellen recht doet aan de beginselen van het CDA. Ook zal de fractie haar best doen om de meerderheid én de minderheid van de CDA-leden te vertegenwoordigen.  ⚠️ Meld

 79. Dick .

  Helaas wordt Nederland overgeleverd aan een instabiele leugenachtige bende, met een gedoog partner die zich regelmatig mag melden voor de rechtbank en een veroordeling in het verschiet heeft.
  Leuk visite kaartje voor de wereld,hoorde gisteren nog een taart uit Brussel l.llen dat Nederland geen imago schade zal oplopen.
  De eerste zeperd is al binnen voor Verhagen met het afzeggen van een staatsbezoek.
  Oh Oh wat trots kunnen we zijn.


  ⚠️ Meld

 80. Zwolse, je antwoord getuigt niet van kennis. Het staatsbezoek van de indonesische premier heeft te maken met een kort geding van de RMS. Heeft niets met CDA te maken.


  ⚠️ Meld

 81. Ik ben benieuwd wat daar voor pressie-middelen daarvoor zijn gebruikt Dick, erg jammer dat ze toch door de knieën zijn gegaan. Het zijn net mensen 🙁


  ⚠️ Meld

 82. Cees, inderdaad het staatsbezoek van de president van Indonesië gaat niet door vanwege een rechtszaak die de RMS tegen hem aangespannen heeft en de kans bestond dat de president tijdens zijn verblijf hier gearresteerd zou worden. Inderdaad moeten we wel bij de feiten blijven.


  ⚠️ Meld

 83. Een gehalveerde partij vindt macht belangrijker dan principes. Het was al ver voor zaterdag duidelijk. Ook dat het een kloonpartij van de VVD is.
  Balkenende I Jan Peter Balkenende (CDA) CDA, LPF, VVD 22 juli 2002 16 oktober 2002 27 mei 2003 = 309 dagen
  Balkenende II Jan Peter Balkenende (CDA) CDA, VVD, D66 27 mei 2003 30 juni 2006 7 juli 2006 = 1137 dagen
  Balkenende III Jan Peter Balkenende (CDA) CDA, VVD 7 juli 2006 21 november 2006 (verkiezingen) 22 februari 2007 = 230 dagen

  Daarna 3 jaar met PvdA/en CU

  De mensen die het CDA zo groot hebben gemaakt werden voortdurend genegeerd. Maar wat is de C nog waard als er geen meededogen, barmhartigheid en gelijkwaardigheid voor alle mensen is?

  Er is binnen het CDA ook verdacht weinig aandacht (en waarde) geschonken aan de brief van 5 A4-tjes van Klink. Ben het niet vaak met hem eens maar geloof niet dat de dominieeszoon liegt. Zijn broer is overigens ook dominee. Wat een skande dat je door blijft onderhandelen als je dat beschrevene over je heen krijgt. Als je je zo hebt laten gijzelen door die ene man van die lijst. CDA in de armen van de VVD en van Geert. Uit rancune tegen de PvdA geboren. Laat ze zichzelf nooit meer een middenpartij noemen.

  Dit bericht was ook veelzeggend:
  DEN HAAG – Al vóór de onderhandelingen over Paars-plus wist VVD-leider Rutte dat ook het CDA geïnteresseerd was in regeringsdeelname. Terwijl CDA-fractieleider Verhagen zich in het openbaar terughoudend opstelde, sprak hij achter de schermen met Rutte af samen een regeerakkoord te schrijven als andere coalities mislukten.

  Dat bevestigen bronnen van het CDA en de VVD aan de Volkskrant. Ruud Lubbers beschreef dinsdag dat hij op zijn eerste dag als informateur geconfronteerd werd voldongen feiten. ??Ik wilde het over alle mogelijke combinaties hebben, maar de fractievoorzitters gaven mij geen enkele ruimte.??

  Rutte en Verhagen wilden het alleen maar over rechts hebben, aldus Lubbers. Hij was daarover zo teleurgesteld dat hij zelfs overwoog zijn opdracht terug te geven aan de koningin. ??Maar dan hadden echt de scherven op het bordes gelegen.?? Rutte, zeggen bronnen, is serieus geweest over Paars-plus. Maar hij heeft atijd de zekerheid gehad dat het CDA ook met hem verder zou willen. Ook al zei Verhagen ??ons past bescheidenheid??, ondertussen had hij wel degelijk contact met de VVD over mogelijk regeren ?? al dan niet met de PVV.
  —–
  Martijn opperde voor de gemeenteraadsverkiezingen HIER nog dat ie niet met Geert wilde. Tijdens de formatie negeerde hij alle vragen aangaande dit onderwerp. Krijgen de stemmers nu wel te horen wat hun achterban gestemd heeft?

  Aansprekende beschouwing: http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/6821/Exit_Hannie_van_Leeuwen!

  CDA sterkte tijdens de gijzeling.  ⚠️ Meld

 84. Cees.

  Het is erg naief om te denken dat dit kort geding de hoofdzaak is.
  Ben je het artikel in FD van onlangs vergeten?

  Denk je nu werkelijk dat het grootste moslimland in de wereld zich laat schofferen door Wilders?


  ⚠️ Meld

 85. @ Stadshagenees

  Dick, erg jammer dat ze toch door de knieën zijn gegaan. Het zijn net mensen

  Het hele CDA is al een paar keer eerder door de knieën gegaan. Macht vergoed veel. Zo niet alles: evenveel bewindslieden…..het kabinet Rutte-Verhagen (ipv Rutte alleen) een nieuwe CvK voor onze Provincie. Wie zeurt er dan nog over principes?


  ⚠️ Meld

 86. De vragen liggen er al….maar de minister is natuurlijk zo flexibel als…

  Molukkers klagen president Indonesië aan in Nederland
  Staatsbezoek afgelast. ChristenUnie wil weten of Nederlandse overheid een aandeel heeft in het besluit van Yudhoyono om in Indonesië te blijven
  Net op de dag dat de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono naar Nederland wil komen, eist RMS-president John Wattilete de arrestatie van Yudhoyono vanwege schending van mensenrechten en zware mishandeling. Volgens Ernst Hirsch Ballin (justitie) loopt de Indonesische president geen gevaar om opgepakt te worden.

  De Indonesische krant The Jakarta Post meldde dinsdagochtend dat Yudhoyono zijn reis naar Nederland uitstelt omdat de rechtbank in Den Haag om zijn arrestatie vraagt. Later bevestigde de Indonesische ambassadeur Janus Effendi Habibie dit bericht.

  Ondanks toezeggingen van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) ‘dat er niet aan de hand’ is en positieve gesprekken met de grootmeester van de koningin besloot Yudhoyoni te wachten totdat het kort geding van de baan is. “Het zou niet prettig zijn als hij veroordeeld wordt”, zegt Habibie tegen NRC.

  Dinsdagmiddag om 15.00 uur wordt de zaak behandeld in de rechtbank van Den Haag. Volgens de ambassadeur is Yudhoyono en zijn delegatie nog wel op het vliegveld voor het geval het kort geding wordt afgelast. “Dan bel ik Jakarta op: go.” De president in ballingschap, Wattilete vindt dat de Yudhoyono moet worden opgepakt wegens schenden van mensenrechten en zware mishandeling.

  Yudhoyono zou naar Nederland komen om een alomvattend partnerschap met Nederland te teken. Hij wil onder meer de dubbele belastingheffing opheffen. Habibie maakte in een eerder interview in het Financieel Dagblad duidelijk dat de relatie tussen Nederland en Indonesië verstoort wordt wanneer de PVV via een gedoogsteunconstructie in de regering komt.
  Update 13.45
  ChristenUnie Kamerlid Joël Voordewind wil minster Verhagen (Buitenlandse Zaken) om opheldering vragen. Hij wil weten over het uiteindelijke besluit van Yudhoyono in overleg met Verhangen of premier Balkenende is genomen. Voordewind had uitgekeken naar de komst van de Indonesische president om met hem te spreken over de positie van Molukkers, Papoea’s en christenen in Indonesië.

  De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten ‘directe’ contacten te hebben gehad met de Indonesische regering. In die gesprekken benadrukte Nederland “de voorzetting van de uitstekende en vriendschappelijke wederzijdse betrekkingen tussen Nederlander en Indonesië”, aldus een woordvoerder in de Volkskrant.
  Volkskrant: ChristenUnie wil antwoord van Verhagen over Yudhoyono
  NRC: Staatsbezoek president Indonesië uitgesteld
  Volkskrant: Indonesische president zegt bezoek Nederland af

  ——

  We hebben het over deze persoon:

  Verhagen wenst Wilders veel succes met Duitse anti-islam-speech
  PVV-leider krijgt in Berlijn sms-je van CDA-collega, meldt NOS

  Terwijl Verhagen in Arnhem de CDA-leden bezwoer dat hij afstand zou blijven nemen van de rabiate anti-islam-propaganda van Wilders, stuurde de CDA-leider een sms aan zijn coalitie-genoot waarin hij hem veel succes wenste.

  Wilders sprak in Berlijn op een bijeenkomst van Duitse islam-haters. Het is onduidelijk of Verhagen het sms-je stuurde als CDA-leider of als minister van Buitenlandse Zeken. Wilders nam in Berlijn onder meer de Duitse bondskanselier Angela Merkel onder vuur die het waagde kritiek te uiten op de PVV. Wilders wil een naar hemzelf vernoemde internationale stichting oprichten die de islam wereldwijd gaat bestrijden.

  In beeld


  ⚠️ Meld

 87. Cees.

  Dan hebben de hoogopgeleide mensen(ook niet de minsten hoor) die dit in de media hebben verkondigd ook een kokervisie?

  En Cees maar ik vind het storend dat ik dat gebleekte hoofd dagenlang op tv /kranten moet zien.


  ⚠️ Meld

 88. Kees met een C…vindt alles storend wat niet in zijn straatje past Zwolse. Ach, hij kan altijd nog gaan janken om medestanders

  Viel er zomaar af 🙁


  ⚠️ Meld

 89. Ik heb in ieder geval het CDA een condoleance bericht gestuurd met het overlijden van de Christelijke normen en waarden van het CDA,en de anderzijds gefeliciteerd met hun pact met de duivel.


  ⚠️ Meld

 90. Zwolse, ik ben zeer anti-Wilders!!! Daar treffen we elkaar. Ik wees je enkel op de feiten, maar je excuseert je je niet zo snel merk ik.
  De wijze waarop Dick communiceert spreekt me niet aan, en daar kan ik dan ook geen antwoord op geven.


  ⚠️ Meld

 91. Kees (met een C van CDA), jij neemt wel erg makkelijk aan dat mensen jouw (heilige en niet gespeend van enige invloeden) mening willen lezen. Jammer 😛


  ⚠️ Meld

 92. Dick, zou je willen ophouden met het met opzet veranderen van mijn naam en je lasterlijke praat, ander zal ik hier wat mee moeten doen.


  ⚠️ Meld

 93. Cees/Dick/Zwolse stop met elkaar vliegen afvangen daar is dit politieke forum niet voor bedoeld. Prima dat we af en toe meningsverschillen hebben, daar is dit forum OOK voor bedoeld volgens mij. Ik zie ook wel dat bepaalde mensen met een linkse bril naar de wereld kijken, dat mag ook en hoef je elkaar niet te verwijten. Ik ben ook niet blij met dit minderheidsgedrocht, maar nu het er aan zit te komen kunnen we niet meer doen dan afwachten en kijken wat ze er in Den Haag van gaan bakken. Ik voorspel dat we begin volgend jaar weer naar de stembus gaan. Gisterenavond heb ik uitgesproken nog gezien en gehoord, Jan Marijnissen was te gast en debiteerde daar weer een aantal mooie uitspraken. Goed om hem weer eens te horen, had voor zijn doen een erg genuanceerde kijk op wat er de afgelopen maanden is gepasseerd. En schroomde ook niet de linkse partijen een kritische spiegel voor te houden. De oppositie gaat in ieder geval gouden tijden tegemoet!


  ⚠️ Meld

 94. Dick.

  Dan heeft Cees met een C of K waar zou ik mij voor moeten exuseren? voor een mening die ik ben toegedaan? Kom op zeg, zit toch niet in de CDA fractie waar ik me moet laten manipuleren.


  ⚠️ Meld

 95. Zwolse, jij stelt eerder dat de indonesische premier niet komt door de perikelen bij het CDA, dat is feitelijk niet zo. Jij zegt later niet, dat je veronderstelling niet juist was. Dat bedoelde ik, en dat had ik verwacht. Ik kan namelijk erg slecht tegen een onjuiste voorstelling van zaken.


  ⚠️ Meld

 96. Zwolse, wie zegt dat er gemanipuleerd is en hoe weet jij zo zeker dat het RMS proces niet de reden is waarom de Indonesische President Nederland niet bezoekt? Feiten graag, alvast dank!


  ⚠️ Meld

 97. Nu afwachten hoe veel zetels Geert W. zijn beweging in maart in de Eerste Kamer gaat ‘scoren’ (ten koste van het CDA).
  Logischerwijs zal dan de volgende stap zijn dat Geertje wacht op gunstige peilingen en dan laat hij het kabinet vallen als een baksteen.

  Het wordt er allemaal niet leuker op in verNederland.


  ⚠️ Meld

 98. Jaspet, Wilders is de enige die hier natuurlijk garen bij spint. Ergerlijk, maar het is waarschijnlijk niet anders. En het CDA, dat kan een opsplitsing verwachten of zal ernstig stemmen verliezen de komende tijd.


  ⚠️ Meld

 99. Zwolse; Wat maak je me nu? Ik stel je een doodnormale vraag, meer niet. JOUW gelijk is niet altijd MIJN gelijk, de waarheid ligt altijd ergens in het midden. Beetje kinderachtig zoals je je nu gedraagt en ook ook erg jammer. Ben ik niet van je gewend. By the way, jij bepaalt niet met wie ik hier wel en niet discussieer, omgekeerd doe ik dat ook niet. Fijne avond verder.


  ⚠️ Meld

 100. CDA-Tweede Kamerfractie

  Kathleen Ferrier

  Ad Koppejan

  Den Haag, 5 oktober 2010

  Beste collega??s,
  Dit is een handreiking om de verschillen binnen partij en fractie te overbruggen. Zoals een meerderheid voor een kabinet-met-gedoogsteun-van-de-PVV is, is een substantiële minderheid minstens zo gemotiveerd tegen, zoals op het partijcongres in Arnhem is gebleken.

  Wij behouden onze bezwaren tegen politieke samenwerking met de PVV van Geert Wilders. Maar we hebben ook diverse malen aangegeven dat wij bij onze definitieve standpuntbepaling rekening zullen houden met de uitspraken van het congres. En dat congres heeft met tweederde meerderheid groen licht gegeven voor een VVD/CDA-coalitie, gedoogd door de PVV.

  Wij hebben besloten om, conform de meerderheidsopvatting van het congres, de totstandkoming van een kabinet van VVD en CDA, gedoogd door de PVV, in de Kamer niet te blokkeren. Wij zullen samen met jullie dit kabinet op haar daden beoordelen. Dit vraagt wel dat ook aan de opvattingen en bezwaren van de duidelijke en herkenbare minderheid binnen onze partij recht wordt gedaan, ook binnen onze fractie.

  Dat vergt inkleuring van het beleid, in christen-democratische zin.

  Dat vergt politieke ruimte.

  Dat vergt eenheid in verscheidenheid.

  Wij willen daar graag gezamenlijk met jullie vorm aan geven.

  In lijn met de christen-democratische visie zal de politieke inkleuring zich vooral toespitsen op het kleurrijke, duurzame en sociale gehalte van het regeringsbeleid. Dat vergt een eigen, herkenbare speelruimte voor het opereren van de fractie binnen coalitie en Kamer.

  Kleurrijk, duurzaam en sociaal is het profiel waaraan wij als christen-democratische volksvertegenwoordigers binnen en buiten de Kamer gestalte willen geven.

  Kleurrijk – om te beklemtonen dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen.

  Duurzaam – om te beklemtonen dat wij ook verantwoordelijkheid dragen voor toekomstige generaties en dat wij daarom in harmonie met de natuur moeten leven. Juist dan komt het aan op concrete daden. Daarom vinden wij een goede, brede en internationale invulling van de in de duurzaamheidsparagraaf genoemde Green Deal van groot belang en verdient genoemde – transitie naar duurzame energie prioriteit.

  Sociaal – om te beklemtonen dat iedere mens telt, ver weg en dichtbij. Wij kunnen het ons niet permitteren mensen aan de kant te laten staan. Iedereen moet meedoen: participatie. Waarbij ook de innovatie van onze economie van belang is.

  Tegen deze achtergrond willen wij samen de in het regeer- en met name gedoogakkoord vastgelegde beleidsvoornemens kritisch beoordelen op hun uitwerking. In het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen en betrekking hebben op bescherming van huwelijk en gezin, ook in internationaal verband. Wij gaan er van uit dat maatregelen, gericht op het uitbannen van misbruik en misstanden, er niet toe zullen leiden dat mensen ongelijkwaardig behandeld worden. Mocht bij de concrete uitwerking het tegendeel blijken, dan zullen wij daartegen gerichte Kameruitspraken ondersteunen.

  Het gaat er nu om als fractie in eenheid elkaar enige ruimte te geven. Zoals wij besloten hebben ruimte te geven aan de totstandkoming en het functioneren van deze regeringscombinatie conform de wens van de congresmeerderheid, zo verwachten wij ook ruimte te krijgen om politiek gestalte te geven aan de bezwaren van een substantiële congresminderheid.

  Laat de ruimhartigheid waarmee de fractie recht doet aan tweederde meerderheid én eenderde minderheid in het congres, landelijk doorwerken in ons CDA: eenheid in verscheidenheid.

  Zo zijn onze voorstellen bedoeld: als een handreiking.

  Met vriendelijke groeten,

  Kathleen Ferrier

  Ad Koppejan  ⚠️ Meld

 101. QM; Ik zat me daar inderdaad aan te ergeren, meneer Jan Tromp, hij zat maar zelfgenoegd een beetje te glimlachen als het over het CDA-congres ging. Ook ik vond dat het een hoogst amusant samenzijn, maar moet Marijnissen wel gelijk geven als hij zegt dat dit congres absolute democratie was. Het past een presentator van zo’n programma niet daar neerbuigend over te doen. Marijnissen was in topvorm!


  ⚠️ Meld

 102. Het staatsbezoek dat de Indonesische president dr. Susilo Bambang Yudhoyono en zijn echtgenote deze week aan Nederland zouden brengen, gaat niet door.

  ⤪ De Nederlandse regering betreurt het dat de president van Indonesië zich door een aangespannen kort geding gedwongen voelde om het staatsbezoek aan Nederland uit te stellen. De Nederlandse regering heeft de immuniteit van het staatshoofd voor strafvervolging bevestigd en toegelicht hoe gerechtelijke procedures in Nederland werken.

  De Indonesische president heeft in de contacten met de Nederlandse regering laten weten graag een nieuwe datum voor het staatsbezoek te willen vaststellen. Daarover zal in overleg worden getreden. De regering vertrouwt op de voortzetting van de uitstekende en vriendschappelijke wederzijdse betrekkingen tussen Nederland en Indonesië.

  ⤪⤪President dr. Susilo Bambang Yudhoyono en zijn echtgenote mevrouw Ani Bambang Yudhoyono zouden van woensdag 6 oktober tot en met vrijdag 8 oktober een staatsbezoek aan Nederland brengen.  ⚠️ Meld

 103. Uitstekend wetsvoorstel:

  Een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer steunt het PvdA-wetsvoorstel dat een einde maakt aan de stilzwijgende verlenging van abonnementen. Het gaat om abonnementen en lidmaatschappen van sportscholen, boekenclubs, internet- en telefoniebedrijven en autopechdiensten.

  Het wetsvoorstel maakt een einde aan een gewoonte die miljoenen consumenten als bijzonder hinderlijk ervaren: ongewild blijven betalen voor een abonnement of lidmaatschap omdat zij vergeten zijn bijtijds op te zeggen. De gemiddelde consument heeft minstens twintig lopende contracten en het is bijna ondoenlijk om een volledig overzicht bij te houden van aangegane verplichtingen. Dat is zeker het geval als bedrijven een opzegtermijn van drie maanden hanteren, waarna het abonnement weer met een jaar verlengd wordt.

  ??Bedrijven vangen consumenten als een bij in een lege fles met honing. Hij weet de ingang te vinden, maar komt er nooit meer uit??, zo bracht PvdA-kamerlid en initiatiefnemer Martijn van Dam de ergernis donderdag onder woorden.

  De stilzwijgende verlenging wordt vervangen door abonnementen en lidmaatschappen met onbepaalde termijn, maar met een opzegtermijn van maximaal een maand. Verder wordt het mogelijk dat wanneer je per e-mail of telefoon een contract aangaat je dat ook per e-mail of telefoon kan opzeggen.

  Voor kranten en tijdschriften is een uitzondering gemaakt. Die mogen een opzegtermijn van drie maanden hanteren. Van Dam noemt het belang van kranten voor de Nederlandse democratie en samenleving als een van de redenen daarvoor. Bovendien houdt de dalende oplage van kranten en tijdschriften al jaren aan.

  Het is de bedoeling dat de wet met ingang van het nieuwe jaar in werking treedt. De ingrijpende verandering heeft als bijkomend voordeel dat mensen eerder bereid zullen zijn om een nieuw abonnement aan te gaan als ze weten dat ze het makkelijker stop kunnen zetten.  ⚠️ Meld

 104. Bericht door dick, op 5 oktober 2010 om 18:15
  Waarom leuk Derk, gun je die man geen lintje?

  Dick ik ken die beste man niet eens. 😉


  ⚠️ Meld

 105. Bericht door Cees, op 5 oktober 2010 om 16:15
  DUH, je vertoont nu Wilders-gedrag!

  Alleen al types die het woordje DUH ( en ook nog met hoofdletters) typen roept bij mij iets op van iemand die veel op MSN zit en heel onverschillig is. 😮


  ⚠️ Meld

 106. @Derk Vraag me af waar die wijsheden over Pieter Broertjes vandaan komen.

  De redactie van de Volkskrant heeft wel een aanvraag voor een lintje ingediend. Het Kapittel voor de Civiele Orden, de dienst onder Binnenlandse Zaken die de aanvragen beoordeelt, kon het verzoek echter niet honoreren vanwege dit strafblad.

  De Volkskrant kan zelf geen aanvraag indienen bij het Kapittel. De krant moet het verzoek indienen bij de burgemeester. Deze beoordeelt op mogelijkheid van onderscheiding en geeft advies over hoogte onderscheiding. Daarna wordt het doorgestuurd naar de provncie, die een toets doet naar mogelijke beletselen zoals strafblad. Als de aanvraag niet wordt doorgestuurd dan wordt de reden niet aan de grote klok gehangen. Het kapittel legt een finaal advies voor aan de Koningin, maar dat orgaan zal niet wagen te lekken. Vraag me daarom af hoe betrouwbaar dit bericht van geenstijl en Villamedia is.


  ⚠️ Meld

 107. Dick; Wetsvoorstel van de PVDA is prima, en “nieuwsfeiten” van dat stijlloze blog moet je gewoon negeren. De tv die de dames en heren van dat roeptoeter weblog maken is tenenkrommend slecht. En dat van ons belastinggeld, stelletje rechtse uitvreters:D:D:D


  ⚠️ Meld

 108. Maar Dick – voor je reageert – niet echt kwaad. Vind het wel jammer hoe je iemand die gewoon serieus reageert in korte tijd met flauwe naamgrapjes afzeikt. Het lijkt alsof er wordt gereageerd vanuit een ‘ons-kent-ons’-gevoel op mensen die er kennelijk nog niet ‘bijhoren’. Dat is jammer en verhoogt niet het niveau van dit log.


  ⚠️ Meld

 109. Bericht door Stadshagenees, op 5 oktober 2010 om 19:02
  Dick; Wetsvoorstel van de PVDA is prima, en “nieuwsfeiten” van dat stijlloze blog moet je gewoon negeren. De tv die de dames en heren van dat roeptoeter weblog maken is tenenkrommend slecht. En dat van ons belastinggeld, stelletje rechtse uitvreters

  Euhh hoezo tunnelvisie? en vooral dat laatste sorry hoor, is dat om je mening kracht bij te zetten? Zegt dan meer dat je een slecht betoog gehouden hebt en het zo probeert te compenseren. Dus het zegt veel over jou! 😉


  ⚠️ Meld

 110. Bericht door Stadshagenees, op 5 oktober 2010 om 19:02
  En dat van ons belastinggeld,………

  Zulke woorden zeggen de Wilders aanhangers ook alleen dan met de woorden aan het einde assielzoekers. Ach jullie verschillen niet zoveel. 😛


  ⚠️ Meld

 111. Mijn eerste reactie op het wetsvoorstel van de PvdA is “weer een regeltje erbij”. Kan de consument dat niet zelf oplossen door geen abonnement te nemen dat stilzwijgend wordt verlengd? Of consumentenorganisaties die het aan de kaak stellen?


  ⚠️ Meld

 112. Bericht door Stadsagenees, op 5 oktober 2010 om 16:33
  Zwolse; Wat maak je me nu? Ik stel je een doodnormale vraag, meer niet. JOUW gelijk is niet altijd MIJN gelijk, de waarheid ligt altijd ergens in het midden. Beetje kinderachtig zoals je je nu gedraagt en ook ook erg jammer. Ben ik niet van je gewend. By the way, jij bepaalt niet met wie ik hier wel en niet discussieer, omgekeerd doe ik dat ook niet. Fijne avond verder

  Stadshagenees.
  Het was niet cynisch bedoeld verre van dat,maar moest snel weg vandaar.


  ⚠️ Meld

 113. het lijkt wel of de bladeren vallen.De ene is nog wilder(S) in zijn reactie dan de andere.Iets meer respect voor elkaars standpunten.Elkaar afz*ken heeft weinig nut.
  wetsvoorstel Pvda prima met al die bedrijven die maar ongewild je contract verlengen.Wie weet hoe dat b.v bij Canal Digitaal zit.Als je Eredevisie -live hebt is er viier maanden geen enkele live wedstrijd op en toch moet je doorbetalen.Zou eigenlijk gewoon maandelijks moeten kunnen woren opgezegd.


  ⚠️ Meld

 114. Bericht door Dame, op 5 oktober 2010 om 19:19
  Mijn eerste reactie op het wetsvoorstel van de PvdA is “weer een regeltje erbij”. Kan de consument dat niet zelf oplossen door geen abonnement te nemen dat stilzwijgend wordt verlengd? Of consumentenorganisaties die het aan de kaak stellen?

  Consuwijzer heeft zelfs een e-mail notificatie voor mensen die er zich aanmelden en zo zijn er nog meer. Oud nieuws, zelf te oud om de vis mee te verpakken.


  ⚠️ Meld

 115. Informateur Ivo Opstelten gaat zijn eindverslag schrijven. De fractieleiders van VVD, PVV en CDA hebben dinsdag vastgesteld dat er voldoende steun is in de Tweede Kamer voor de komst van een minderheidskabinet van VVD en CDA, gedoogd door de PVV.

  VVD-leider Mark Rutte zei dat dinsdagavond na afloop van een overleg bij de informateur. Na de unanieme steun van de CDA-fractie stelde Rutte vast dat 76 zetels het nieuwe kabinet steunen.

  ‘Het proces kan verdergaan’, aldus Rutte. Naar verwachting wordt hij snel benoemd tot formateur zodat ministers en staatsscecretarissen kunnen worden aangezocht.

  Verhagen

  Het is volgens CDA-fractieleider Maxime Verhagen duidelijk dat er vertrouwen is in een vruchtbare samenwerking met de VVD en de PVV. Dat zei hij dinsdagavond na afloop van het overleg bij informateur Ivo Opstelten.

  Volgens Verhagen zijn de VVD en PVV blij dat alle 21 leden van de CDA-fractie de uitvoering van het regeer- en gedoogakkoord steunen.

  Voor iedereen is duidelijk dat het kabinet op zijn daden wordt beoordeeld, zei Verhagen verder. Ieder lid van de CDA-fractie is volgens hem ingehuurd om alles te toetsen.

  Geert Wilders

  Volgens PVV-leider Geert Wilders staan alle punten van het gedoogakkoord ‘fier overeind’. Wilders zei dat dinsdag kort na het bezoek aan informateur Ivo Opstelten.

  Over het gedoogakkoord zei Wilders verder: ‘Daar wijken we geen millimeter vanaf. Daar ben ik heel erg blij mee.’

  Dat CDA-Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier eerder aangaven kritisch te kijken naar punten in het gedoogakkoord begrijpt hij wel. ‘Dat is ze geraden ook.’ Volgens Wilders is het logisch dat volksvertegenwoordigers dat doen.

  © ANP  ⚠️ Meld

 116. Bericht door wichert, op 5 oktober 2010 om 19:22

  @wichert zie 19.21 😉 Zij wij Hollanders nu zo gek om het buskruit ieder jaar opnieuw te denken uit te kunnen vinden? Kennelijk wel want het volk valt er voor Ohja ik ben niet pro Wilders hoor 😉


  ⚠️ Meld

 117. Ik vind het nogak tegenstrijdig van de politiek om enerzijds elkaar de loef af te steken in het aantal ambtenaren dat ontslagen moet worden en anderzijds een onbedwingbare zucht naar regels, vragenstellerij en controle.
  Buiten de kritiek op de samenwerking met de PVV ligt er ook nog eens een heel slecht en onsamenhangend Regeerakkoord. Hierin geen visie op de verhouding overheid-samenleving en geen voorstellen voor taken die de overheid níet meer doet.


  ⚠️ Meld

 118. @ Derk; herkansing wegens ongeloofwaardigheid 😮

  Bericht door dick, op 5 oktober 2010 om 18:15
  Waarom leuk Derk, gun je die man geen lintje?

  Dick ik ken die beste man niet eens.

  Het zal toch niet de schrijfstijl zijn, die vind ik zelf namelijk zo puberaal.


  ⚠️ Meld

 119. @ Dame,

  Vraag me daarom af hoe betrouwbaar dit bericht van geenstijl en Villamedia is.

  De betrouwbaarheid van de in hun eigen straatje roeptoeterende stijlloze berichtgeving is altijd in het geding.


  ⚠️ Meld

 120. @ Stadshagenees

  Bericht door Stadshagenees, op 5 oktober 2010 om 19:02
  Dick; Wetsvoorstel van de PVDA is prima, en “nieuwsfeiten” van dat stijlloze blog moet je gewoon negeren. De tv die de dames en heren van dat roeptoeter weblog maken is tenenkrommend slecht. En dat van ons belastinggeld, stelletje rechtse uitvreters  ⚠️ Meld

 121. Bericht door Cees, op 5 oktober 2010 om 16:10
  Zwolse, jij stelt eerder dat de indonesische premier niet komt door de perikelen bij het CDA, dat is feitelijk niet zo. Jij zegt later niet, dat je veronderstelling niet juist was. Dat bedoelde ik, en dat had ik verwacht. Ik kan namelijk erg slecht tegen een onjuiste voorstelling van zaken.

  Cees.
  Het is volgens MIJN mening niet de hoofdzaak over het wegblijven van het Indonesischse premier,achter de schermen spelen veel meer zaken, oa dat de Ambasadeur van Indonesie op het matje is geroepen na aandringen van G Wilders,De Indonesische overheid en bevolking is zeer ontstemt over de uitlatingen die G.Wilders geuit heeft over de Koran ,de Moslims en de Islam.Dat geding was een mooie gelegenheid om dit kenbaar te maken.In principe had dit bezoek gewoon door kunnen gaan ivm dat immuniteit gewaarborgd is(volgens hoogleraar internationaal recht Menno Kamminga ).

  Jij schrijft dat ik het CDA hiervan de oorzaak geef,waar lees je dat?
  Weet je waar ik erg slecht tegen kan? tegen slecht lezen.


  ⚠️ Meld

 122. Bericht door dick, op 5 oktober 2010 om 19:40
  @ Derk; herkansing wegens ongeloofwaardigheid
  Bericht door dick, op 5 oktober 2010 om 18:15
  Waarom leuk Derk, gun je die man geen lintje?

  Dick ik ken die beste man niet eens.
  Het zal toch niet de schrijfstijl zijn, die vind ik zelf namelijk zo puberaal.

  Gelijk stadshagenees op 19.02

  Weet je wat ik zo raar vind. Mensen oordelen over een ander die een andere mening heeft en zich eigen duidelijk wilt gaan maken dmv “dom taalgebruik”( en dan zeg ik het nog netjes ik vind het zelf nl Tokkie taal) Maar zij die dat veroordelen gaan het zelf ook gebruiken. Bewijs is geleverd een mens is een copycat! :D:D:D


  ⚠️ Meld

 123. @ Derk 19:23….juist omdat er teveel stilzwijgend verlengd kon worden moest de conusument met dit voorstel beschermd worden. Tegen de te agressieve, uber-commerciële geldaftroggelaars.

  Nee, dit was nog niet geregeld.


  ⚠️ Meld

 124. Bericht door dick, op 5 oktober 2010 om 19:51
  @ Derk 19:23….juist omdat er teveel stilzwijgend verlengd kon worden moest de conusument met dit voorstel beschermd worden. Tegen de te agressieve, uber-commerciële geldaftroggelaars.

  Nee, dit was nog niet geregeld.

  En nu is het ook nog niet geregeld, het is enkel een wetsvoorstel dat ook door de eerste kamer zal moeten gaan gelijk in 2006. Dus een stoffig boek van de plank!


  ⚠️ Meld

 125. 🙂 Derk, ga je nu verkondigen dat we de berichtgeving van de stijllozen serieus moeten nemen :o:o:o Het infantiele taalgebruik van de stijllozen imiteren? Wie is er zo fantasieloos, imiteren is sowieso fantasieloos 😉 De zichzelf “tendentieus, ongefundeert en nodeloos kwetsend noemende” kakkertjes verdienen er ook nog hun geld mee. En passant ff een paar mensen dood verklaren….tja.


  ⚠️ Meld

 126. Sorry dick waar heb je het nu over? Ik heb het over het wetsvoorstel van de PVDA. Ohja Geen Stijl lees ik soms gelijk sargasso en vele andere en allen soms met een glimlach.


  ⚠️ Meld

 127. @ Derk Elk wetvoorstel moet door de 1e Kamer. Beseften de jankers over “zwaardere straffen” maar eens hoe lang het duurt voor een wet wordt aangenomen. Maar vwb dit voorstel…..Is vandaag aangenomen 😀

  overgrote meerderheid van de Tweede Kamer steunt het PvdA-wetsvoorstel dat een einde maakt ….

  Al snel,

  Het is de bedoeling dat de wet met ingang van het nieuwe jaar in werking treedt. De ingrijpende verandering heeft als bijkomend voordeel dat mensen eerder bereid zullen zijn om een nieuw abonnement aan te gaan als ze weten dat ze het makkelijker stop kunnen zetten.  ⚠️ Meld

 128. Bericht door dick, op 5 oktober 2010 om 20:02
  @ Derk 19:59 Je kunt de stijllozen toch niet met sargasso vergelijken

  Dic ik heb je ooit hier eens die link van Sargasso gegeven maar wist je toen GS begon hun dikke vrienden waren? En over vergelijken………. Hmm ja allebei alles voor de hits en geld. 😉


  ⚠️ Meld

 129. Bericht door dick, op 5 oktober 2010 om 20:01
  Al snel,
  Het is de bedoeling dat de wet met ingang van het nieuwe jaar in werking treedt.

  Moet die wel eerst even snel door de eerste kamer he 😉


  ⚠️ Meld

 130. @ Derk; Die Prittstift komt nog wel eens op sargasso…maar echt meepraten lukt em niet. Ja klopt; nog bedankt voor de link! Er zit veel deskundigheid. Heb ook eens een onderwerp aangedragen nav een Opinie op vk…Marcel van Dam nuanceerde misdaadcijfers door een bepaalde groep. Stijllozen kwamen met een ander verhaal. Heeft die Hal I dat helemaal doorgerekend tijdens de Paasdagen. Kwam een heel genuanceerd beeld uit 😀

  Denk dat de betrouwbaarheid en de serieuze invalshoek (soms ook niet, maar dan is het gelijk duidelijk). Het grote verschil is.

  Ze hebben bij http://www.sargasso.nl eens een onderzoekje gehouden, over welke koers gevaren moest worden. Destijds is gekozen voor een niet al te popie-jopie koers.


  ⚠️ Meld

 131. Ach dick ik hou ervan om een hoop verschillende sites/kranten te lezen, zie de verschillen ook wel maar het houd mij wel op de hoogte van de verschillende opinies en ik waar ik het dan niet mee eens ben zal ik nooit afschilderen als jankerds of bv Stijlloos nee gebruik gewoon hun naam. Je zult mij nooit extreem zien of ik moet wel hel erg boos zijn om iets of iemand.


  ⚠️ Meld

 132. Dick 20.14 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen.

  Waarom niet al in 2006? Maar oke had het nog niet gelezen zat vandaag teveel in dat Belgische ( mooie vrouwen trouwens)


  ⚠️ Meld

 133. Is er een verschil tussen geenstijl en stijlloos?

  Hoe laat word je eigenlijk heilig verklaard 😮
  * En dat in een afgelopen Politieke-periode van uber-borstklopperij >:(


  ⚠️ Meld

 134. @Dick 19:48 uur. Och alles lezend en teruglezend, kun je wisseling van standpunten tussen Zwolse, Cees en Stadshagenees wel kribbig noemen. Ik probeer het zelf niet te doen (lukt me niet altijd) maar stoor me er ook niet echt aan. Met lange tenen is het moeilijk discussiëren. Wat jij daarna doet met de naam van Cees ervaar ik als pesterig en onnodig. Ik weet niet waarom je je daartoe laat verleiden, want aan redenaties of argumentaties ontbreekt het je niet.


  ⚠️ Meld

 135. @ Dame, vind je het normaal om op deze manier te roddelen over anderen. Om zodoende de toon te zetten, te provoceren en de discussie schier onmogelijk te maken?

  Bericht door Cees, op 5 oktober 2010 om 15:25
  Stadshagnees, ik zie bij Zwolse maar ook bij Dick een enorme kokervisie, en vindt dat erg storend.

  Buiten het storend vinden van de “extra t” natuurlijk.

  Om daarna te gaan klagen bij de admin?


  ⚠️ Meld

 136. Hoe laat word je eigenlijk heilig verklaard

  Eerst komt de zaligverklaring en pas na grondig medisch en theologisch onderzoek van het wonder volgt heiligverklaring. Geloof me, Pieter Broertjes heeft eerder een koninklijke onderscheiding dan dat Derk op grond van beschaafd gedrag (:D) heilig wordt verklaard (sorry Derk).


  ⚠️ Meld

 137. Bericht door Dame, op 5 oktober 2010 om 20:31
  Hoe laat word je eigenlijk heilig verklaard

  Eerst komt de zaligverklaring en pas na grondig medisch en theologisch onderzoek van het wonder volgt heiligverklaring. Geloof me, Pieter Broertjes heeft eerder een koninklijke onderscheiding dan dat Derk op grond van beschaafd gedrag () heilig wordt verklaard (sorry Derk).

  Zalig voelde ik me al na de lunch Heerlijk gevoel, medische keuring was maandag oke, theologisch onderzoek naar mij (wonder) is niet gedaan zelfs met duivelsuitdrijving van een priester lukte het niet. Hmm Ik zal altijd maar een eenvoudig burger blijven :D:D:D


  ⚠️ Meld

 138. Je hebt een punt Dick 20:31 uur. Zelf probeer ik iig om niet op die wijze te discussiëren. Het escaleert echter door de gestoken confronterende wijze van reageren. Sommige mensen hier zijn heel goed in het met humor reageren op stekeligheden. Dat geeft de discussie net een andere wending. Dat zou ik zelf ook willen; ik reageer vaak (te) serieus (ook nu weer:)). Maar goed, wil ook niet te belerend zijn.


  ⚠️ Meld

 139. @ Dame je bent toch helemaal niet (te) serieus 😮 Begrijp je wel hoor, zoals wel vaker. Och en een beetje laten beleren door ‘niet de eerste de beste’ is weinig mis mee 😉


  ⚠️ Meld

 140. Hebben jullie het Regeerakkoord gelezen? Het verbaasde mij dat tijdens het CDA-congres de heersende mening was dat het een echt CDA-verhaal. Ik vind het een rommelig visieloos document waaraan te elfder ure nog wat puntjes toegevoegd lijken te zijn (130km, dierenpolitie). Geen hervormingsgezind verhaal. Gezien de kritiek op het kabinet Balkenende/Bos (= stilstand), verbaast me dat wel. Ook ben ik nieuwsgierig naar de inhoud van het akkoord dat met Paars-plus in de maak was. Ze waren het eens over 15 miljard. Dit akkoord zou 18 miljard aan bezuinigingen bevatten, maar dat gaat ze nooit lukken de komende vier jaar. Daar zijn de economen het wel over eens.


  ⚠️ Meld

 141. Tja Dame, waar een wil is is een weg. En de wil was er nooit bij Mark om ‘het met een ander te doen’. CDA wilde ook alleen maar met de VVD. Vandaar al de zeer vroege flirt (zie 15:24).


  ⚠️ Meld

 142. Derk wees blij dat je envoudig burger blijft,want het allerbelangrijkste is toch dat je medische keuring goed was.Dan voel je je pas echt Zalig.
  dat theologische onderzoek moet dan maar een keer bij de Milligerplaya gebeuren.Neem je zelf gebakken brood mee en wij zorgen voor de wijn.


  ⚠️ Meld

 143. Ach zoals gewoonlijk gaan de bezuinigingen volgens plan en als het tegen zit blijkt er ergens weer 2-3 miljard te liggen die niemand gezien heeft. Maare als ze 6 miljard kunnen bezuinigen in 4 jaar mogen ze de handen samen knijpen ( alleen denk ik nooit dat ze aan de 4 jaar(getijden) komen)


  ⚠️ Meld

 144. Ik kan helaas zeer slecht kleuren zien ,zijn het nou blauwe of gele kaartjes die de cda leden de lucht in steken .en wat betekend dit eigenlijk .Voor als je tegen bent of geel als je blauw bent.Ik kan het echt allemaal niet meer bij houden.


  ⚠️ Meld

 145. Daar is het toch een Dame voor.Over de plas lopen heb ik al eens gedaan.Je loopt dan in ieder geval niet in 7 sloten tegelijk.


  ⚠️ Meld

 146. Ik voorzie een kabinet zoals Van Agt-Wiegel. Die zouden gaan “puinruimen” en met Bestek ’81 onze “kinderen niet met een giga schuld opzadelen”. De staatsschuld liep met dit kabinet echter op van 1% (erfenis kabinet Den Uyl) naar 5%.[imghttp://www.sargasso.nl/wp-content/pix/tekort_s.jpg[/img]


  ⚠️ Meld

 147. Kijk dit kun je natuurlijk ook weer omdraaien, We nemen Lubbers 1 die heeft een hoop op moeten uitgeven om de economie draaiende te houden, bij Lubbers 3 zien we dat die daalt, vervolgens komt kok met een schone lei aan en gaat de sociale zekerheid opbouwen in 2 kabinetten gevolg Balkenende zit met de rotzooi van Kok. Val me er niet op aan maar wat zeggen grafieken ik wil dan dat het per maand er staat en die zijn er niet enkel over de tijdsduur van het kabinet


  ⚠️ Meld

 148. Lang zitten piekeren wat Geert Wilders toch bedoelde met wat hij historisch noemde
  Alles de revue laten passeren,maar ik heb het gevonden.

  Het IS historischs ,want de Bokkenrijders zijn weer opgestaan in de gedaantes van Wilders en Verhagen.

  Snap nu het roven van de burger nu weer wat beter,het zit nl in de genen van de Bokkenrijders.:o


  ⚠️ Meld

 149. Da’s waar, Derk. Gisteren citeerde ik Churchill

  “There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.”

  De rechtse partijen zijn in mijn ogen altijd sterren in het bespelen van de beeldvorming: “Sinterklaaskabinet”, “kwartje van Kok”, “Bosbelasting” etc. Als ze zelf aan het bewind zijn geven ze én minstens zoveel geld uit en schaffen ze de kwartjes en belasting waartegen ze te hoop liepen, nooit af. Misschien moet links daar ook wat handiger in worden.


  ⚠️ Meld

 150. Bericht door Dame, op 5 oktober 2010 om 21:30
  Misschien moet links daar ook wat handiger in worden.

  Hoezo? Hebben ze bij shell toch wel geleerd? Anders komen ze maar stage lopen bij mij een 2 maand, LOL


  ⚠️ Meld

 151. Dick, illusie, een droom, een wens is toch een beeld dus ja beeldvorming is een van de onderdelen van een onderhandeling. Klant polsen naar zijn belangrijkste wens, die kunnen visualiseren en berekenen. Klopt de visalusatie is geld vaak een afsluiter. Dan krijg je gunnen. 😉


  ⚠️ Meld

 152. DEN HAAG – VVD’er Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, noemt het regeerakkoord van CDA, VVD met gedoogsteun van de PVV een teleurstellend akkoord, dat slecht is voor de grote steden in ons land.

  Van Aartsen deed de uitspraken voor de microfoon van RTV West.

  ??Het voorspelt slecht weer??, aldus Van Aartsen. Volgens de VVD-prominent worden alle belangrijke subsidies op het gebied van volkshuisvesting afgeschaft, wordt er alleen maar gekort op de infrastructuur en nemen per saldo de middelen op het gebied van veiligheid niet toe maar juist af.

  ??Ook als korpsbeheerders hebben we berekend wat het akkoord betekent voor de politie: 130 miljoen in de komende jaren inleveren. Papier is geduldig, maar de investeringen worden er niet bijgeleverd??, aldus de burgemeester  ⚠️ Meld

Reageer