‘Steuntje in de Rug’ voor Zwols Dierenasiel

Zwolle – Asieldieren in het Zwols Dierenasiel zijn voorlopig weer verzekerd van goede medische zorg. Afgelopen zaterdag kreeg directeur Monique Schoorlemmer tijdens de Open Dag een cheque ter waarde van 1000 euro overhandigd door leden van Univé Verzekeringen.  Het geld wordt gestopt in het Evi-noodfonds waarvan (dure) operaties en medische behandelingen worden betaald.

dierenasiel.jpg
Foto: Frans Paalman 

Het Evi-noodfonds is vorig jaar in het leven geroepen toen de Yorkshire Terrier Evi in het asiel werd gebracht. Een ingrijpende operatie van 1700 euro bleek noodzakelijk om het zwerfhondje in leven te houden. Geld dat toentertijd niet voorhanden was. Asielmedewerkers zochten daarop de publiciteit waarna het zieke beestje door SBS Hart van Nederland in de schijnwerpers werd gezet. Daarop stroomden de donaties binnen. Ruim voldoende voor de operatie. Deze werd succesvol uitgevoerd en na een lang revalidatieproces, vond de Terrier in februari weer een nieuwe eigenaar. ,,Het geld dat na de operatie van Evi overbleef is in het Evi-noodfonds gestopt,” vertelt directeur Monique Schoorlemmer.

,,Uit dit fonds betalen wij sindsdien kostbare operaties van onze dieren zoals pootamputaties, een keizersnee of het verwijderen van een grote tumor. Deze grote ingrepen zouden wij zonder dit fonds niet kunnen opbrengen. Gelukkig zijn sindsdien al vier honden en één kat succesvol geopereerd, waaronder onlangs nog onze Maltezer Pebbles, die is geopereerd aan een navelbreuk. Hij is hersteld en zoekt nu weer een nieuw baasje.” Toch blijft het volgens Schoorlemmer noodzakelijk om geld te blijven inzamelen. ,,De laatste jaren zien we een stijging van met name het aantal zwerfkatten dat bij ons binnenkomt. Meer dieren betekent ook meer medische kosten. Daarom zijn we erg blij met dit ‘Steuntje in de Rug’.”

Steuntje in de Rug
‘Steuntje in de Rug’ is een initiatief van verzekeringsmaatschappij Univé. Omdat deze coöperatie geen winstoogmerk heeft, wordt een deel van de jaarlijkse winst gegeven aan een goed doel. Per regio worden bedragen van 3000, 2000 en 1000 euro beschikbaar gesteld. Uit het aantal goede doelen dat door leden van Univé Zwolle werd aangedragen, kwam het Dierenasiel als één van de drie winnaars uit de bus. De overige bedragen worden in oktober en november uitgereikt aan respectievelijk’t Hoefijzer’ (Stichting Paardrijden Gehandicapten) en Stichting Present Zwolle.
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Een kleine gift voor zo,n grote verzekeringsmaatschappij .Het is een stukje reclame wat dat bedrijf hierbij krijgt wat geen cent kost.Normaal kost een reclamebericht in de krant duizenden euro voor hen.Niet te vergeten dat deze gift voor hen ook nog eens aftrekbaar is bij de belasting.Kom op Unive maak er 10000 euro van dan kan het asiel er voor langere tijd op teren en zullen ze daar dubbel waarderen.


    ⚠️ Meld

Reageer