Landstede Volleybal grijpt naast Supercup

Apeldoorn – De Supercup, de eerste seizoensprijs van het nationale volleybal, is voor Draisma Dynamo. Vorig jaar verloor de Apeldoornse ploeg de strijd om de Supercup van Nesselande, maar vandaag tegen Landstede Volleybal uit Zwolle overtuigde het team van Redbad Strikwerda, ondanks een spannende tweede set: 3-0 (25-16, 25-23, 25-16).

Landstede Volleybal begon met de Nimir Abdelaziz op de bank. De talentvolle spelverdeler brak zijn vinger vorige maand, tijdens het EK met Jong Oranje en is nog niet volledig hersteld. Beide teams startten fanatiek, maar Draisma Dynamo bevond zich vanaf het begin aan de goede kant van de score (4-2, 6-4). Met een ace bracht Floris van Rekom 8-4 op het scorebord, waarna Zwolse coach Arno van Solkema zijn team even naar de kant haalde. De formatie uit Apeldoorn wist haar voorsprong echter gestaag te vergroten (14-9, 17-11, 21-13) en gaf deze niet meer uit handen. Het eerste setpunt werd direct verzilverd: 25-16.

In de tweede set ging het lang gelijk op (4-4, 10-10), maar na een technische fout van de Zwolse spelverdeler Niels van Beek sloeg Draisma Dynamo een gaatje van twee punten (12-10). Landstede Zwolle kwam echter snel weer langszij (15-15). Na een vernietigende 3-meter aanval van Van Rekom was de marge weer twee punten (19-17), maar opnieuw kwam Zwolle op gelijke hoogte. De Apeldoorners verspeelden twee setpunten, maar met een technisch foute set up van Van Beek eindigde de tweede set alsnog: 25-23.

Landstede Zwolle oogde aangeslagen aan het begin van de derde set, terwijl het zelfvertrouwen van de thuisploeg afstraalde (4-1, 9-4). Bij 11-5 vroeg Van Solkema een time out aan, maar een opleving aan Zwolse zijde bleef uit (13-7, 17-9). Uitgerekend de kleinste man in het veld, Dirk Sparidans, brengt het eerste setpunt op het scorebord (24-16). Dat wordt direct verzilverd, waarna het Apeldoornse feestje kan beginnen.

Artikel delen:

Reageer