Be Quick brengt te weinig tegen DZC

Zwolle – Het  had een middag moeten worden dat Be Quick zich steviger in het linkerrijtje had moeten nestelen, maar de ploeg van Bert Hendriks presteerde ondermaats. Bij het scheiden van de markten geeft het scorebord 0-2 aan in het voordeel van het Doetinchemse DZC.

bq.jpg

In de beginfase lijkt er niet zoveel aan de hand. Be Quick heeft een overwicht en DZC kan in eerste instantie nauwelijks een vuist maken. Tot echt grote uitgespeelde kansen komt het echter niet. Het meest gevaarlijk is Be Quick door middel  van een knap schot van Nejim el Atiaoui, maar dit treft geen doel. Na een kwartiertje kruipen de Doetinchemmers wat uit hun schulp. Er is een schot van Van de Eerden en keeper Jos de Gram reageert goed op een kans voor In ’t Veld. Hierna zien de toeschouwers dat het spelbeeld langzaam verandert. DZC krijgt steeds meer grip op de wedstrijd, ondanks dat Be Quick  via El Atiaoui nog eens gevaarlijk op het doel schiet. Na een half uur krijgt DZC een goede kopkans via Van de Eerden maar de bal wordt goed gepakt door Jos de Gram. Maar op slag van rust is het wel raak voor DZC. De vrijlopende Verhaegh weet de bal in de verre linkerhoek binnen te schieten: 0-1.

Na de rust lijkt Be Quick toch wat wakker geschut. De ploeg tracht het spelbeeld van voor de rust om te buigen en zet druk op DZC. De ploeg uit Doetinchem zwijnt als Nejim el Atiaoui de binnenkant paal raakt. Het blijkt het sleutelmoment in de wedstrijd. Enkele minuten later (61e minuut) weet DZC, toch enigszins verrassend, de 0-2 binnen te schieten. Doelpunten maker is Van de Eerden.

Be Quick laat dan het hoofd een beetje hangen. Er wordt slordig gepasst en de ploeg zakt behoorlijk weg. Pas rond de 80e minuut veert de roodzwarte brigade weer wat op. Er volgen nog diverse kansen. Maar het is Viëleri Justiana die zeer ongelukkig is in de afwerking, want een doelpunt in de slotfase had er zeker nog ingezeten.

Na de ongelukkige nederlaag in Kampen verliest Be Quick voor de tweede achtereenvolgende keer. De wedstrijd was echter bij vlagen zeer mat en zal in het collectieve bewustzijn van de aanwezige toeschouwers dan ook niet lang blijven voortbestaan. Dat is maar het beste ook. Be Quick bracht domweg te weinig om de punten te verdienen en in bepaalde fases miste ook een beetje het geluk.

Geen punten en dus baalt Nejim el Atiaoui na afloop. “We begonnen aardig, maar daarna geef je het toch weg. Op het middenveld lag er gewoon te veel ruimte. Na de rust beginnen we weer goed, maar dan mis je ook het geluk. Gaat die bal erin dan speel je een andere wedstrijd.”

Verdediger Durk-Jan Sinnema steekt na afloop de hand in eigen boesem: “Ik ging niet vrijuit bij de doelpunten. Zo eerlijk moet je zijn. Maar voorin lukt het dan ook weer niet om de bal erin te krijgen. Jammer dat de wedstrijd zo loopt. We moeten elkaar wat nadrukkelijker gaan coachen vind ik. Ja, dan mis je toch ook ervaren spelers zoals Arie Smit en Matthijs Bremmer.”

Basisopstelling Be Quick: Jos de Gram, Jordy Hendriks, Joran Hendriks, Thomas van den Berg, Durk-Jan Sinnema, Sander Bolt, Jaoud Akloud, Frank Oosterhof, Viëleri Justiana, Nejim el Atiaoui en Walid Gabara.

Door: Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer