WVF wint verrassend bij Zwart-Wit ’63

Zwolle – "We zullen tegen dit soort ploegen de punten moeten pakken", zei  trainer Eduard Lindeboom vlak voor de uitwedstrijd in Harderwijk tegen Zwart Wit ’63. Maar in de eerste 10 minuten hadden onze jongens op het zware veld van de thuisploeg weinig in te brengen tegen de zwartwitten, die , na het verdienstelijke gelijkspel vorige week bij VVOG hun eigen supporters op een overwinning wilde trakteren.

De verdedigers hadden de handen vol aan de Harderwijkers, die, zoals in het verdere verloop bleek, gelukkig een sterke afwerker misten. Daardoor wisten de blauwwitten vooralsnog het doel schoon te houden. Pas na 16 minuten  gooide WVF de schroom wat van zich af en schoot een sterk spelende Anne Nijland de bal rakelings naast. Het viel op dat laatste man Fokko Ebbens regelmatig de aanval kwam versterken. In deze periode liep Dion Reijnen tegen geel aan, omdat de goed leidende scheidsrechter Smit zijn overtredingen optelde. Het doelpunt van WVF in de 19e minuut kwam in een periode dat WVF iets sterker werd en kansjes kreeg: Robbertjan Stals ging op rechts goed door, passeerde 2 man en bracht spits Özhan Kardag in stelling, die met een fraaie stift de bal via de paal in het doel krulde (0-1), en dat was niet onverdiend.

Na deze tegentreffer zocht Zwart Wit natuurlijk de aanval en probeerde WVF de voorsprong  te verdedigen, waarbij dit keer Stals tegen geel aan liep.
Maar qua voetbal bleef het een slechte wedstrijd van beide kanten, waarbij een rare klutsbal in de 30e minuut zo maar de 1-1- had kunnen betekenen.

Veel glij- en valpartijen leverden evenzoveel blessurebehandelingen op, waarbij Hessel Berends al in de 35e minuut plaats moest maken voor Marc Sloots, die op het middenveld ging spelen. Anne Nijland verhuisde naar de linksbuitenpostie. Tot aan de thee ging de wedstrijd op en neer, waarbij vlak voor rust WVF opnieuw aan de gelijkmaker ontsnapte.

Na rust ging de wedstrijd eigenlijk op dezelfde voet door, waarbij Jeroen van Brummen meteen een grote kans kreeg, maar die helaas om zeep hielp. Aan de andere kant had WVF weer geluk, dat een verdedigingsfout een knal op de lat opleverde.

Aanvallend probeerden Kardag en Beimers van alles, maar het viel wel op dat de grensrechter van Zwart-Wit erg snel en vaak de vlag opstak. En toen kwam zomaar de 0-2 op het bord : Een goed genomen vrije trap van aanvoerder Hans Kamping werd door keeper van Hemel verkeerd beoordeeld, door Timon Beimers doorgekopt en in het doel gewerkt door opnieuw Özhan Kardag. Dat was een mooie opsteker in de 56e minuut, al bleef het een draak van een wedstrijd, die van toevalligheden aan elkaar leek te hangen.

Robbertjan Stals moest even later de wedstrijd ook geblesseerd verlaten en Jeroen van Leeuwen nam zijn plaats in. Zwart-Wit raakte wat geïrriteerd door alles wat mis ging en liep 2 gele kaarten op.

Eigenlijk had WVF de wedstrijd naar een rustig einde willen brengen, maar een laat doelpunt in de 84e minuut van invaller Fidder gaf de Harderwijkers toch weer hoop(1-2).

René Dorgelo had ondertussen de moegespeelde Timon Beimers vervangen en kreeg nog 2 geweldige kansen, waarbij hij de paal raakte. De laatste wanhopige aanval van Zwart-Wit  eindigde in een enorme scrimmage voor het WVF doel, waarbij de bal het net op een haar na mistte.

En zo eindigde deze slechte wedstrijd toch in een overwinning, en kreeg Eduard Lindeboom zijn punten mee naar Zwolle. Gefeliciteerd en volgende week tegen Bennekom weer zoveel geluk gewenst.

Door Harry Ham

Artikel delen:

Reageer