ZBC 1 pakt eerste overwinning van het seizoen

Zwolle – Het eerste team van ZBC heeft zondagmiddag in Enschede haar eerste overwinning van het seizoen weten te bemachtigen. Tegen studentenvereniging DIOK werd het 1-7. De 1-7 is een ruime overwinning, maar van een al te groot niveauverschil was geen sprake.

De eerste wedstrijd van de dag, het damesdubbel werd overtuigend gewonnen door Miranda Groeneveld en Jetteke Hobbeling. Ook de herendubbel ging zonder teveel moeite naar de Zwolse bezoekers: Rik de Jong en Ties van der Heide wonnen hun dubbel. In de eerste herenenkel moest De Jong toch harder werken: Hij won wel, maar moest er flink aan trekken. Ook Jetteke Hobbeling, eerste dame, won haar enkel. De eerste game haalde ze zelfs met speels gemak binnen: 21-5. Hobbeling speelde de wedstrijd eenvoudig uit en won ook de tweede game overtuigend.

Ties van der Heide had in de tweede herenenkel meer moeite met zijn tegenstander: Hij verloor de eerste game. Ook in de tweede game keek hij eigenlijk direct vanaf het begin tegen een achterstand aan, maar hij wist zich te herpakken en zelfs een matchpoint weg te werken, waarna hij uiteindelijk de tweede game nog naar zich toe trok. In de derde game ging het tot 15-15 gelijk op, maar daarna ging het kaarsje langzaam uit, waardoor de tweede herenenkel uiteindelijk in de derde game naar Enschede ging: 21-17.

In de gemengddubbels bleken de Zwolse duo’s simpelweg beter op elkaar ingespeeld: Zowel Rik de Jong en Miranda Groeneveld als Corneel Tan en Ties van der Heide hadden aan twee games genoeg.

De laatste resterende partij, het tweede damesenkel, is uiteindelijk niet gespeeld. De tweede dame van DIOK had teveel last van haar schouder, waardoor Corneel Tan deze partij zonder spelen won. Eindstand: 1-7 in het voordeel van het Zwolse bezoek.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma voor ZBC 1: Dan spelen ze thuis tegen Drachten.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Interesse in recreatief badminton en woonachtig in Zwolle-Zuid? Kom gerust een keer kijken op maandagavond of woensdagavond in sporthal Gerenlanden op één van de speelavonden van badmintonclub svi. Voor meer informatie kun je ook kijken op onze website.


    ⚠️ Meld

Reageer