Gratis jazzfestival in hartje Zwolle

Zwolle – Na een herstart in 2005 met een uitstapje in 2009 (vanwege de bokbier introductie) en de vele positieve geluiden is door de HESZ besloten om van CaféJazz een jaarlijks terugkerend item te maken. Zondag was dit weer het geval. Her en der in de stad waren in café’s maar ook daarbuiten optredens. Muziekcafé Jazzy Jam koos er voor om pas 20.00 uur, na het geplande einde van het evenement, van start te gaan, om zo de muziekliefhebber meer diversiteit te bieden.

jazz_5-4658.jpg
Bij café De Gezelligheid werd door het mooie weer buiten opgetreden… 

Er waren verschillende jazzstijlen te beluisteren. Het publiek kon zelf zijn keuze bepalen door naar een café van zijn keuze te gaan om zodoende optimaal te kunnen genieten van zijn muzikale voorkeur. Het festival was met opzet gepland van 16.00 t/m 20.00 uur zodat ook het winkelende publiek na afloop nog ruim kon genieten van de diverse jazzstijlen in 9 cafés in de gezellige binnenstad van Zwolle. Het is de HESZ met behulp van jazzkenners gelukt om op 9 locaties een live band te kunnen contracteren. Deze kwamen uit de wijde omgeving van Zwolle.

jazz_1-4630.jpg
Grand café Public

jazz_4-4647.jpg
Jazzy Jam

jazz_2-4633.jpg
De Heetebrij

Omdat er maar weinig grote cafés in de binnenstad zijn was er jammer genoeg voor de grote bands niet altijd plaats. De HESZ bestudeert nog de mogelijkheid om de grotere bands in de komende jaren ook een podium te kunnen bieden in de knusse binnenstad van Zwolle. Door een financiële bijdrage van de horeca zelf is het mogelijk om dit festival GRATIS aan te bieden aan de jazz liefhebbers.

jazz_3-4643.jpg
De Heetebrij

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer