Het weer: zomers

Zwolle – Maandag is het overwegend droog. Maandagochtend is het op de meeste plaatsen overwegend bewolkt, maar vrijwel droog. Als er wat neerslag valt dan is dat hooguit wat motregen langs de westkust, maar de kans hierop is zeer klein. In de loop van de middag wordt de bewolking wat dunner en komt ook de zon er af en toe door. De temperaturen liggen rond 18 graden in het noordwestelijk kustgebied en lokaal 24 graden in het zuidoosten.

03-10-2010_weerfoto__nieuwe_spoorbrug_.jpg
Nieuwe spoorbrug voor de Hanzelijn

Dinsdag begint in het binnenland de dag met mistbanken, die in de loop van de ochtend verdwijnen. Langs de kust is het vrij zonnig. De rest van de dag verloopt vrij zonnig, maar verschijnen af en toe ook wat wolkenvelden. Met een zwakke tot matige zuidenwind wordt het opnieuw vrij zacht. De maxima liggen tussen rond 17 graden in het noordwesten en 21 graden in het zuidoosten en oosten.

Woensdag begint met zonnige perioden, maar vanuit het westen nadert een koufront het land en neemt de bewolking toe. In de loop van de middag komen in het westen enkele buien voor. Aan het begin van de avond trekken de buien verder het land op. Alleen het zuidoosten lijkt het droog te houden. Door de buien is het iets koeler, maar met 18 graden blijft het vrij zacht voor de tijd van het jaar. Na woensdag is het licht wisselvallig. Tot het komende weekeinde lijkt het vrij zacht te blijven met middagtemperaturen rond 20 graden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer