Eureka presenteert poëziefestival Woordzolder

Zwolle – Woordzolder is een nieuw, jaarlijks poëziefestival, georganiseerd door Sociaal-Culturele Vereniging Eureka, in samenwerking met dichter en poëzierecensent Bouke Vlierhuis. 

Voor de eerste editie zijn vier topdichters uitgenodigd. Kick-ass rock ‘n’ roll-dichter Freddy Nekkers uit Deventer zal het festival openen. Nekkers zette al menig Nederlands podium op zijn kop en stond in de finale van de Innocent Slam. Verder zullen de Zwolse dichteres Hedwig Selles, superdebutante Lieke Marsman en de gevierde Amsterdamse dichter Pim te Bokkel optreden. Selles presenteerde vorig jaar haar tweede bundel IJzerbijt en trad onder meer op op Lowlands. Marsman debuteert, hoewel ze nog maar 20 is, deze maand bij uitgeverij Van Oorschot met Wat ik mijzelf graag voorhoud. Te Bokkel is de auteur van twee zeer succesvolle dichtbundels: Wie trekt de regen aan en De dingen de dingen de dans en de dingen.


Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door zanger, gitarist en ud-speler Bob Joosen. 

De avond wordt spectaculair afgesloten door de band Nachtwezens, die de gedichten van frontman en dichter  Sander Terbruggen begeleidt met stevige rockmuziek. 

SCV Eureka bevindt zich aan het karakteristieke Assendorperplein en heeft haar roots in de krakersscene. Hoewel Eureka al jaren is gelegaliseerd, is de eigenzinnigheid nooit verdwenen. De vereniging draait voor de volle 100% op vrijwilligers en leunt op geen enkele subsidie. Ze voorziet in haar onderhoud door lidmaatschapsgelden. Lidmaatschap is daarom verplicht. Het is mogelijk een maandje te komen proeven voor €2,50 of om jaarlid te worden voor €15,-. De bovenzaal van het prachtige gebouw waar Eureka in huist is gelijk een zolderkamer en biedt de locatie voor deze eerste editie van Woordzolder.

Vrijdag 8 oktober, 20.00 uur

Eureka, bovenzaal. Assendorperplein 9, http://www.eureka-zwolle.nl

Entree 5 euro (exclusief lidmaatschap van Eureka)

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer