Zwolse predikant herschrijft Bijbel als verhalenbundel

Zwolle – Je moet maar op het idee komen. Het meest gelezen boek ter wereld opnieuw onder handen nemen en er een prettig leesbare verhalenbundel van maken. Prettig leesbaar voor mensen die vertrouwd zijn met de Bijbel, maar zeker ook voor mensen die er op een toegankelijke manier kennis mee willen maken.

bijbelvertaling.jpg
Lily Burggraaff, predikant in de Zwolse wijk Berkum, kwam op dit idee. Zij heeft onder de titel ‘Sterke Verhalen’ vijftig kernverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament herverteld en gebundeld tot een fascinerende geschiedenis vol menselijk drama. "De Bijbel als geheel is een dik en spannend boek, maar het vergt zelfs van geoefende lezers heel wat basiskennis om van A tot Z te blijven boeien," aldus mevrouw Burggraaff. "Ik vind dat de Bijbel vol met sterke verhalen staat die het gewoon verdienen om door een breder publiek te worden gelezen! Ook door mensen die zijn opgegroeid zonder kennis te hebben gemaakt met die enorme rijkdom aan verhalen."

Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en samen met een team van mensen werd deze formule uitgedacht: een handzame bundel, met vijftig hervertelde verhalen, die tot aan de ontknoping blijft boeien. Het boek is in full colour uitgegeven door uitgeverij Jongbloed en rijk geillustreerd door Henk Pietersma die als eigentijds kunstenaar de verhalen op een expressieve manier tot leven weet te brengen. Henk Pietersma maakte o.a. ook het omslag van de meest verkochte editie van de Nieuwe Bijbelvertaling.
Het boek ‘Sterke Verhalen’ van Lily Burggraaff ligt vanaf 4 oktober in de winkel.
Op donderdag 21 oktober, 16.00 uur, zal Lily Burggraaff haar bundel signeren bij boekhandel Westerhof, Weeshuistraat 4 (Stadswinkelcentrum) Zwolle.
Artikel delen:
Reacties 8
 1. Dit vind ik eigenlijk geniaal, ik ben zelf totaal niet gelovig maar zou wel graag willen weten waar de mensen in geloven en de bijbel is nou niet bepaald een boek wat makkelijk weg leest.


  ⚠️ Meld

 2. De Bijbel is inderdaad veel meer dan een taai boek met allerlei strenge regels die geen mens houden kan.
  Het is een grote bron van inspiratie en ligt ook cultureel aan de basis van onze samenleving. en ook de verhalen zijn beslist de moeite waard.


  ⚠️ Meld

 3. En gaat weer naar de hemel… Zo Natascha is nu aardig bijgepraat 😛
  Ik sla nu even de stukken over hel en verdoemenis over 😉


  ⚠️ Meld

Reageer