Oranje Zwart start Kangoeroe Klup

Zwolle – Spelenderwijs kennis maken met korfbal. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 7 jaar organiseert onze korfbalvereniging Oranje Zwart op zaterdag 6 november a.s. een gratis kennismakingsdag. Het vormt de kick off voor de oprichting van een Kangoeroe Klup binnen de vereniging.

logokk.jpg

Dit initiatief wordt ondersteund door SportService Zwolle, het KNKV en de NOC*NSF proeftuin van de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan waar Oranje Zwart deel van uit maakt. Vanaf 13.00 uur krijgen de kinderen in de ZBC-hal aan de Ossenkamp 5 te Zwolle een gevarieerd aanbod van korfbal gerelateerde spelletjes aangeboden onder vakkundige begeleiding. Het programma in de ZBC-hal duurt tot 16.00 uur. Opgeven kan via de website www.oranje-zwart.nl of via emailadres korfbal.zwolle@gmail.com.

De ontwikkeling van de Kangoeroe Klup is het directe gevolg van de NOC*NSF proeftuin en de onderwijsactieve status die Oranje Zwart verkregen heeft. Hierdoor is binnen de vereniging Marike Tempelman als schoolsportmanager aangesteld. Zij is inmiddels samen met Sportservice Zwolle en studenten van Landstede en Hogeschool Windesheim druk doende om de genoemde doelgroep te interesseren voor de Kangoeroe Klup en korfballen bij Oranje Zwart in het bijzonder.

Artikel delen:

Reageer