Ronald Mulder traint voor nieuw schaatsseizoen

Zwolle – Het grootste schaatstalent van het seizoen 2009-2010, Ronald Mulder uit Zwolle, maakt zich klaar voor zijn definitieve doorbraak op de schaats. Komende woensdag vertrekt hij met de APPM-ploeg naar Erfurt voor het eerste schaats-trainingskamp van het seizoen.

Nadat Mulder zich tijdens de zomerperiode zich vooral concentreerde op het skeeleren, en daar ook succesvol in was, bond hij op op 18 september op kunstijsbaan Thialf te Heerenveen voor het eerst weer de schaatsen onder. Nu dan een trainingskamp in Duitsland. Mulder: "Op dit trainingskamp zullen ook de sprinters van de ploeg hun eerste wedstrijden rijden. Zo zal ik dit weekend een 1000m gaan schaatsen in de Gunda Niemann Stiernemann-Halle. Ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan. De eerste wedstrijd van het seizoen blijft altijd spannend, maar vooral weer gaaf dat het gaat beginnen". De eerste belangrijke wedstrijden staan de volgende maand op het programma, de NK Afstanden van 5 tot en met 7 november in thuishal Thialf. Mulder zal zich daar vooral richten op zijn specialiteit, de sprintafstanden.

"Het NK Afstanden stond vorig jaar voor mij vooral in het teken van Wereldbekerwedstrijden halen. Dit jaar leg ik de focus op het kampioenschap. De gouden plak die ik vorig jaar op slechts twee honderdste miste. Naast de 500m wil ik dit jaar ook op de 1000m doorgroeien. Vorig jaar op het NK-Afstanden werd ik 8ste en dat was al een hele vooruitgang ten opzichte van het jaar ervoor, toen ik mijn eerste NK 1000m reed (16de).  Ik kan in elk geval niet wachten tot het nieuwe seizoen gaat beginnen. Ik heb zin in wedstrijden!"

Artikel delen:

Reageer