Vierde editie Assendorper Sterrenkijk Avond

Zwolle – Ook eens de kraters op de Maan van dichtbij zien of de planeet Jupiter en haar maantjes bewonderen door een echte telescoop? Dat kan, want op het manifestatie terrein in Park de Wezenlanden, wordt er op 15 Oktober, vanaf 21.00 uur weer een Assendorper Sterrenkijk Avond georganiseerd door een aantal lokale amateur astronomen.

ster_3.jpg

Bij helder weer zal de Maan haar ware schoonheid tonen, met een blik door een telescoop kun je honderden kraters en bergen op de Maan zien. De planeet Jupiter met haar wolkenbanden en 4 omringende maantjes zijn de hele avond zichtbaar, laag in het zuiden. Ook wordt er dieper het heelal in gespeurd, op zoek naar gasnevels en kleurrijke sterrenhopen. Ook is tegen die tijd de komeet Hartley waarneembaar met een verrekijker. De vierde editie van de Assendorper Sterrenkijk Avond is een initiatief van SolarLive, www.solarlive.nu. Met de medewerking van de waarneemgroep van de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde ‘Thales’ en bevriende amateur astronomen, hoopt de organisatie ook dit keer weer een mooie line-up van verschillende telescopen te kunnen opstellen. Dus kom kijken en ervaar dat sterren kijken vanuit de stad ook best leuk kan zijn.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. De Assendorper Sterrenkijk Avonden worden gehouden met maar 1 doel: De bezoekers laten zien, ervaren dat sterrenkijken midden in de stad nog best leuk is. Met kleine ‘beginners’ telescopen en verrekijkers t/m de grote ‘lichtemmers’. Tegenwoordig wordt er steeds meer gepraat over lichtvervuiling en zeker sterrenkijkers hebben hier last van. Maar gelukkig nog niet zo erg om met de hobbie te stoppen.
  Op 30 oktober zal op Doepark de Nooterhof weer de Nacht van de Nacht gehouden worden. Deze avond zal vanaf 19.00 uur helemaal in het teken staan van het belang van het donker en stelt lichtvervuiling aan de kaak. Maar eerst genieten van hopenlijk een heldere avond!
  Misschien tot ziens op de Assendorper Sterrenkijk Avond!

  Vrolux, emiel


  ⚠️ Meld

 2. Voor de liefhebbers is er op 30 oktober een herkansing: Dan wordt er op de Nooterhof ‘de Nacht van de Nacht’ gehouden en zullen er ook een paar telescopen opgesteld worden. De volgende Assendorper Sterrenkijk Avond zal in het voorjaar/voorzomer 2011 gevierd worden! 😉


  ⚠️ Meld

Reageer