Autokraker met camerabeelden betrapt aan Ossenmarkt

Zwolle – In de vroege ochtend van maandag 4 oktober even na 02.00 uur heeft de politie een 28-jarige man uit Zwolle op heterdaad aangehouden voor inbraak in een personenauto aan de Ossenmarkt.

De man, die ambtshalve bekend is bij de politie, werd gesignaleerd op camerabeelden en viel op door zijn gedrag. Na een melding richting surveillerende collega’s werd de man op de Ossenmarkt aangetroffen op het moment dat hij een ruit van een personenauto had ingeslagen en bezig was met de inbraak. Hij probeerde weg te vluchten in de richting van de Van Hattumstraat en gooide de gestolen radio van zich af. De man werd aangehouden met inzet van de diensthond en ingesloten op het politiebureau.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Juist daarom is het zo vervelend dat de dieren politie, die toch uit een potje betaald moet gaan worden. Volgens Jorrisma, betaald gaat worden door het aantal toezicht camera’s zeker niet uit te breiden. Misschien zelfs wel te verminderen.


  ⚠️ Meld

 2. Beetje jammer eigenlijk dat op basis van deze aanhouding van notabene een ‘bekende’ van de politie mensen gelijk gaan geloven in het nut van cameratoezicht. Ik zou wel eens willen weten wat het percentage opgelostte zaken middels cameratoezicht is en welk deel van het politie-butget dat op jaarbasis kost.

  Lees voor de aardigheid eens
  dit artikel.[/url]


  ⚠️ Meld

 3. “ambtshalve bekend bij de politie”. haha da’s mooi geformuleerd, ze bedoelen gewoon een ordinaire veelpleger.

  of een collega?;)


  ⚠️ Meld

 4. Nee, juist niet volgens mij.

  Een “bekende van de politie” kan ook iemand zijn die er werkt of regelmatig komt om de frisdrankautomaat bij te vullen.
  Hier geven ze JUIST aan dat hij ambtshalve een bekende is.


  ⚠️ Meld

 5. ik dacht dat de camera’s alleen de do/vr/za draaiden inverband met t feestelijke publiek.. meen zoiets ergens gelezen te hebben..


  ⚠️ Meld

 6. De man, die ambtshalve bekend is bij de politie
  -> dat roept wel vragen op ja…
  Ik neem aan dat ze niet het ‘ambt’ van inbreker zullen bedoelen, maar hij door zijn beroep bekend is bij de politie.
  Ik sluit me aan bij Plantjes veronderstelling: wellicht is hij schoonmaker op het politiebureau oid.
  Ik denk niet dat hij politieman is, dan zouden ze ws. dat wel gezegd hebben.
  Maar ja, we weten het natuurlijk niet zeker…


  ⚠️ Meld

 7. Euh…Carola… Ik bedoel het JUIST andersom…

  De dief in kwestie is niet zomaar een bekende van de politie, maar hij is een bekende van de politie door het beroep van de politieagenten. Ze kennen hem dus niet zomaar, maar omdat ze hem vanwege hun beroep als agent al vaker aan de tand gevoeld hebben.

  Eigenlijk ontzettend grappig hoe een toevoeging die eigenlijk iets zou moeten verduidelijken juist zoveel onduidelijkheid creëert! Ik neem dan ook aan, dat dit stukje door de vaste persvoorlichter van de politie IJsselland geschreven is. Deze persoon is er namelijk wel vaker op te betrappen dingen nodeloos moeilijk te maken.


  ⚠️ Meld

Reageer