Scholieren Meander College in actie voor dance4life

Zwolle – Op maandag 11 oktober komt het tourteam van dance4life van 12.00 – 13.30 uur op het Meander College in Zwolle. De school wordt bezocht als onderdeel van schools4life, dat in september in Nederland van start is gegaan.

d4l.jpg

Met dit scholenproject van dance4life wordt de wereldwijde aidsproblematiek onder de aandacht van jongeren gebracht. Circa 45.000 leerlingen van ruim 80 scholen ontvangen vanaf dat moment een bezoek van het dance4life tourteam en komen in actie tegen hiv en aids. De opbrengst van schools4life gaat naar projecten van STOP AIDS NOW! Het scholenproject sluit af op 27 november met een groot evenement in Ahoy Rotterdam. Het tourteam verzorgt op de school een optreden van negentig minuten en brengt de aidsproblematiek onder de aandacht met behulp van muziek, dans en persoonlijke verhalen. De tourteams bestaan onder andere uit hiv-positieve Nederlandse jongeren en jongeren uit Zambia die in hun dagelijks leven de gevolgen van hiv en aids van dichtbij meemaken.

Na het tourbezoek gaan de scholieren zelf aan de slag voor dance4life. De leerlingen volgen het online lespakket lessons4life en zetten geldinzamelingsacties op. De opbrengst van de scholierenacties gaat naar zeven projecten van STOP AIDS NOW! in ontwikkelingslanden. dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW! dance4life event 2010 in 28 landen

Op 27 november, de zaterdag voor Wereld Aids Dag, sluit dance4life het scholenproject 2010 af met het dance4life event. Elke scholier in Nederland die actief is geweest voor dance4life en ten minste 50 euro heeft ingezameld, krijgt exclusief toegang tot het event in Ahoy Rotterdam. De scholieren in Nederland zullen via satelliet live in verbinding staan met nog eens tienduizenden leeftijdsgenoten in onder andere Mexico, Barbados, Kameroen, Spanje en de Verenigde Staten. Zij dansen gezamenlijk de ‘drill’, de wereldwijde dance4life dans, en maken zo een statement tégen aids. In totaal sluiten 28 landen op 27 november het dance4life scholenproject 2010 af.

Het evenement in Nederland wordt onder regie van ING Rotterdam volledig gesponsord door ING Rotterdam, Ahoy Rotterdam, AKD, Argos Oil, Buhold, Deltalinqs, Media Markt, PriceWaterhouseCooper, RET, Rotterdamsche Bankiersvereniging en Thio Pharma.

Over dance4life

Dance4life is de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Van de 7.400 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv, is bijna de helft jonger dan 25 jaar. Dance4life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in 28 landen verspreid over 5 continenten.

Dance4life Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Nationale Postcode Loterij, ABN AMRO, Ahoy Rotterdam, EU, Orangina, Sensation, Vodafone Foundation Netherlands, MSN, Radio 538 en Sp!ts.

Artikel delen:

Reageer