Landelijke Archievendag bij het HCO

Zwolle – Zaterdag 16 oktober is het Landelijke Archievendag, door heel Nederland zetten archieven de deuren open met tal van activiteiten. Het thema van dit jaar is Land & Water. 

Op de Open Dag, van 13.00 t/m 17.00 uur, kunt u deelnemen aan rondleidingen “achter de schermen” bij het HCO aan de Van Wevelinkhovenstaraat in Zwolle. Tijdens de rondleiding kunt u een kijkje nemen achter deuren die normaal voor bezoekers gesloten blijven. Zo komt u in de depots met kilometers archieven, foto’s, films en boeken. Ook wordt er tijdens de rondleiding verteld waarom het gebouw zo’n bijzondere vorm heeft. Verder kunt u een rondleiding krijgen door de unieke kaartencollectie van het HCO. Welke kaarten zijn te vinden in het HCO, hoe worden ze toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Verder:

• Prijsuitreiking van de fotowedstrijd “Land&Water in Overijssel” i.s.m. de provincie. Zie voor deelname www.jijenoverijssel.nl.

• Lezing door Geert Hannink over de oudste kadastrale kaarten van Overijssel, uit 1832.

• Films over water in Overijssel: Waterpret, Watervrees, Water en Brood, Waterbeheer.

• Een presentatie van de oudste foto’s uit het archief van de Provinciale Waterstaat uit 1928.

• Kinderactiviteiten: kinderen van alle leeftijden kunnen aan de slag met een oude Zwolse kaart uit 1660. Ook is er een “watergrabbelton”.

• Tentoonstelling DOAS. Bezoek de nieuwste tentoonstelling van het HCO over de “Oude Ambachtschool in volle bloei”. Geschiedenis van een schoolgebouw van 1881 tot heden.

De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Artikel delen:

Reageer