Kunstenaar Bart Domburg terug in Zwolle

Zwolle – Stichting Zwols Architectuur Podium (ZAP) organiseerde dinsdagavond in het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt een lezing met de geboren Zwollenaar Bart Domburg (1957).

05-2010_kunstenaar_bart_domburg_in_het_stedelijk_museum_vlnr_gea-bard-aranka1.jpg

Na jaren in Berlijn te hebben gewoond en gewerkt is hij in 2006 naar Amsterdam teruggekeerd. Sinds 1998 heeft Domburg vooral portreten van plaatsen en lansschappen geschilderd. In de afgelopen jaren verschoof hij het zwaartepunt in zijn werk steeds meer naar het schilderen van voorgevels van gebouwen. Elk gebouw heeft achter de façade een eigen persoonlijkheid en geschiedenis. De voorgevels van de gebouwen functioneren hierbij als het gezicht van het gebouw; achter de weerspiegeling in de lucht in de ruiten is het menselijke verborgen. In de loop der jaren zijn de façades steeds abstracter geworden. In de huidige tijd van economische crisis lijkt het erop dat het persoonlijke van de mens is opgeslokt door de harde, weerspiegeling in de ruiten. Het werk van Domburg wordt internationaal zeer gewaardeerd. Domburg staat dit jaar op de 40e plaats in de Elsevier top 100 van Nederlandse kunstenaars.

05-2010_kunstenaar_bart_domburg_in_het_stedelijk_museum_3.jpg

05-2010_kunstenaar_bart_domburg_in_het_stedelijk_museum__kunstenaar_bart_domburg_bij_zn_werk4.jpg

05-2010_kunstenaar_bart_domburg_in_het_stedelijk_museum_2.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Hallo Harry,

  Hartelijk dank voor de prachtige impressies van een zeer geslaagde avond in het Stedelijk Museum Overijssel, georganiseerd door de stichting Zwols Architectuur Podium met medewerking van Bart Domburg, kunstenaar, en Wim van Enteren, directeur Aberson Bouwmaterialen BV. Beiden met een mooie lezing en presentatie, aanvullend en gekemerkt door vakmanschap.

  Met vriendelijke groet,
  Gea Verweij
  namens de stichting Zwols Architectuur podium


  ⚠️ Meld

Reageer