Nederlandse taalles op de werkvloer

Zwolle – Polaris Verpakkingen B.V. is het eerste bedrijf in Zwolle dat taalles op de werkvloer geeft. Werkgevers uit de regio Zwolle zijn door de gemeente Zwolle en een accountmanager van het ministerie van VROM benaderd om taallessen te stimuleren op de werkvloer.

Tweemaal per week komt er een docent van het Deltion College taallessen geven aan een groep van tien personen. De lessen zijn dusdanig samengesteld dat de inhoud aansluit op de werkzaamheden en het bedrijf waar men werkzaam is, ook wel een duaal traject genoemd. Vanuit het participatiebudget biedt de gemeente Zwolle bedrijven deze mogelijkheid om hun werknemers extra te stimuleren deel te nemen aan Inburgering. Het voordeel voor de werkgever is extra goed gemotiveerd personeel met een grote betrokkenheid. De werknemer kan op zijn werk (aangepast aan de ploegendienst) de taalles volgen.

Bedrijven die ook taalles op de werkvloer willen aanbieden, kunnen contact opnemen met de afdeling Inburgering van de gemeente Zwolle, telefoonnummer (038) 498 32 42.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Bericht door Dame, op 8 oktober 2010 om 08:07
  Ook koppen lezen, Plantje:

  Nederlandse taalles op de werkvloer

  [/quote]
  Haha! Toen ik de notificatiemail binnenkreeg zag ik mijn fout al! 😉

  Goeie zaak dat dit gebeurt. Alleen jammer dat het nodig is. Zeker voor de jeugd van tegenwoordig: ze hebben allemaal de gelegendheid gehad naar de basisschool en de middelbare school te gaan…daar moet toch genoeg Nederlands van zijn blijven hangen?


  ⚠️ Meld

Reageer