Van der Capellen SG genomineerd voor Balans Award

Zwolle – Het is bekend welke van de drie genomineerde scholen de 6e Balans Award heeft gewonnen. Uit de tientallen inzendingen heeft de jury drie scholen genomineerd. De Balans Award wordt uitgereikt aan de school die de samenwerking met ouders het beste heeft vormgegeven. Dit vindt plaats op vrijdag 8 oktober 2010 in de Nationale OnderwijsWeek.

De genomineerde scholen zijn: Christelijk College de Noordgouw uit Heerde, Van der Capellen SG, locatie Lassuslaan uit Zwolle en de Rientjes Mavo uit Maarssen. De jury vond dat het Christelijk College de Noordgouw uit Heerde het hoogst scoorde op de criteria over partnerschap en gelijkwaardigheid, duurzaamheid van de samenwerking, maatregelen die ervoor zorgen dat het onderwijs zo passend mogelijk is en het criterium in welke mate de aanpak vernieuwend is. Uit handen van juryvoorzitter Pia Dijkstra, bekend van radio en tv en tegenwoordig lid van de Tweede Kamer voor D66, ontvangt de winnaar naast de Balans Award een cheque ter waarde van € 5.000,-.

Balans is van mening dat school en ouders elkaar veel te bieden hebben. Het is volgens de jury een opsteker om bij de inzendingen te lezen dat scholen en ouders erin slagen om de handen ineen te slaan en samen te werken aan de toekomst van een kwetsbaar kind.

Leraren die er tijd voor vinden om extra aandacht aan een kind te geven en het kind verder te helpen in de leerstof. Ouders die een tevreden kind zien thuiskomen, een kind dat begrepen wordt in zijn aanleg en in zijn eventuele beperkingen. Kinderen die zich veilig voelen omdat de schoolomgeving hen accepteert zoals ze zijn en haalbare eisen stelt.

"Daarom is de Balans Award ook in het leven geroepen. Om een positieve verandering te stimuleren en niet elkaar als partijen de schuld te geven als het niet goed loopt met een kind", aldus Ids Terpstra, directeur van Balans.

Artikel delen:

Reageer