Etje Verhagen genomineerd voor Mooi Mens Verkiezing

Zwolle – De oprichtster van inloophuis De Zonnesteen Zwolle, Etje Verhagen, is genomineerd voor de Mooi Mens Verkiezing 2010. Etje is voorgedragen vanwege haar langdurige en toegewijde zorg voor oncologie-patiënten in de eerste lijn.

etje_verhagen.jpg

Er zijn 25 personen van de 442 aanmeldingen genomineerd. Degene met de meeste stemmen wint deze verkiezing. Stemt u ook op Etje? Doe dit dan vóór 4 november op de website van IZZ. De Zonnesteen is het inloophuis in Zwolle voor mensen die met kanker te maken hebben, zowel patiënten in elke fase van de ziekte/behandeling als hun naasten, zowel kinderen/jongeren als volwassenen. Stichting de Zonnesteen streeft naar grotere naamsbekendheid, het verhogen van bezoekersaantallen, meer aandacht voor activiteiten en de versterking van het bestuur.

Waarom Mooi Mens?

Al 30 jaar staat Etjes leven in het teken van de psychische hulpverlening. Zij heeft zich met grote professionaliteit en overgave gewijd aan de begeleiding van oncologiepatiënten in de eerste lijn. Daarnaast is zij actief in het Palliatief Consultteam IJssel-Vecht. Deze ervaringen hebben haar ertoe gedreven om een inloophuis op te zetten voor mensen die met kanker te maken hebben: De Zonnesteen Zwolle. Dit inloophuis in de binnenstad, dat volledig door vrijwilligers wordt gerund, blijkt na anderhalf jaar al onmisbaar, omdat het voorziet in een belangrijke behoefte van patiënten en hun naasten: een plek waar ze hun verhaal kwijt kunnen én hun gedachten kunnen verzetten.

Wat zegt Etje zelf?

Reactie Etje: “Dit werk is mij op het lijf geschreven. Ik heb het gevoel dat ik niet anders kan dan deze mensen, die het psychisch heel zwaar kunnen hebben, te helpen.”

IZZ heeft grote bewondering voor alle zorgmedewerkers die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor anderen. Deze mensen verdienen het om eens in het zonnetje te staan. Daarom organiseert IZZ jaarlijks de Mooi Mens Verkiezing, een zoektocht naar bijzondere zorgmedewerkers die uw werk in de zorg speciaal maken.

Sommige mensen blinken uit in de zorg voor anderen. Omdat ze zich voor de volle 100% inzetten om het patiënten, cliënten en collega’s naar hun zin te maken. Of omdat ze altijd voor anderen klaarstaan, zoals uw collega die een zieke buurvrouw verzorgt of uw leidinggevende die u extra motiveert. Zo’n medewerker maakt het werk in de zorg nét een tikje beter, leuker of gemakkelijker en is een inspirerend voorbeeld voor anderen.

Presentatrice Anita Witzier steunt de Mooi Mens Verkiezing en zoekt enthousiast mee naar bijzondere zorgmedewerkers. Tijdens de verkiezingsavond op 9 november reikt ze de titel Mooi Mens 2010 uit. Anita: “Ik heb diep respect voor mensen die in de zorg werken. Hoe waardevol hun werk is, zie ik van dichtbij bij mijn ouders. Zorgmedewerkers zijn er voor mensen in een hele kwetsbare levensfase en hun familie. Als een rots in de branding met persoonlijke aandacht, een luisterend oor en oeverloos geduld. Dat is heel waardevol, ook al vinden de zorgmedewerkers zelf dit de normaalste zaak van de wereld. Met de Mooi Mens Verkiezing krijgen ze de waardering die ze verdienen. Eigenlijk gaat het er niet om wie wint. Dit geweldige initiatief brengt alle geweldige mensen in beeld.”

Artikel delen:

Reageer