“De Peperbus mag geen commercieel karakter krijgen”

Zwolle – De gemeente Zwolle ontvangt regelmatig verzoeken van organisaties en bedrijven om de Peperbus te mogen gebruiken voor ‘vlaggen’ of het plaatsen van filmapparatuur. Om willekeur in het toezeggen van dergelijke verzoeken te voorkomen is een richtlijn opgesteld.

21-09-2010_weerfoto_peperbus_.jpg

Er wordt gevlagd volgens de landelijke en gemeentelijke vlaginstructies; bij verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis, Koninginnedag, Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag (4 en 5 mei), Landelijke Veteranendag (laatste zaterdag in juni), einde Tweede Wereldoorlog / capitulatie Japan (15 augustus), de bevrijding van Zwolle (14 april), de Internationale dag van de Vrede (21 september) en op Open Monumentendag. Aanvullend daarop wordt jaarlijks aan maximaal vijf ideële instanties de mogelijkheid geboden vanaf de Peperbus te vlaggen.

Met andere verzoeken wordt terughoudend omgegaan, hierbij valt te denken aan verzoeken om aanlichten, plaatsen van zendapparatuur, kunstuitingen. Wanneer dergelijke verzoeken wel worden gehonoreerd mogen deze niet aanstootgevend van karakter zijn of controversieel. Bovendien hebben de initiatieven geen commercieel karakter. Voor het bevestigen van objecten aan de Peperbus moet een monumentenvergunning worden aangevraagd.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Vond dat laserlicht met teksten en beelden, geprojecteerd op de Peperbus zo’n jaar geleden, toch prima geslaagd en zéér voor herhaling vatbaar.


    ⚠️ Meld

Reageer