Start Kinderboekenweek Zwolle

Zwolle – Dinsdag is de jaarlijkse Kinderboekenweek van start gegaan. Tien dagen lang, van 6 tot en met 16 oktober, feest in alle vestigingen van Bibliotheek Zwolle!

06-10-2010_kinderboekenweek_2.jpg

De aftrap vond woensdagmorgen in het Cultuurhuis van Stadsghagen plaats door de nieuwe directeur van Bibliotheek Zwolle, Astrid Vrolijk. Aansluitend vond de wedstrijd Get the picture plaats. De eerste prijs werd door Brede School Het Atelier gewonnen. Zilver was er voor basisschool De Wendakker. Verder was er een theatervoorstelling voor de kinderen te zien. Woensdagmiddag was er in alle vestigingen van de bibliotheek in Zwolle traditiegetrouw een feestmiddag voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De Zwolse kinderen konden allerlei spelletjes en quizen doen. Studenten van ROC Landstede, ROC Deltion en van Windesheim verzorgden een actief programma.

06-10-2010_kinderboekenweek_5.jpg

06-10-2010_kinderboekenweek_1.jpg

06-10-2010_kinderboekenweek_3.jpg

Deze Kinderboekenweek wordt de leukste ooit!

De Kinderboekenweek duurt tien dagen – van 6 t/m 16 oktober – en in deze tien dagen staat Bibliotheek Zwolle bol van de activiteiten. Een kleine selectie: Meet & Greet Geronimo Stilton, de winnaar van de Kinderjury 2010, een spannende speurtocht in de binnenstad, getiteld ‘Waar is Wally?’, de nieuwste voorstelling van de Zwolse theatergroep De Jonge Honden, een echte schrijvers- en illustratorenmarkt met heel veel workshops en demonstraties en ‘De Mees Kees show’, waarin Mirjam Oldenhave,de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk, zingt, rapt en vertelt.

06-10-2010_kinderboekenweek_4.jpg

Illustraties hebben veel boekenhelden een gezicht gegeven. Beroemde voorbeelden zijn Kikker, Floddertje, Dolfje Weerwolfje en Asterix & Obelix. Van oudsher is er in kinderboeken een grote rol weggelegd voor illustraties. Beelden voegen een aspect toe aan de tekst en geven een extra prikkel aan de fantasie van kinderen. Vooral bij prentenboeken werken de auteur en illustrator nauw samen. In sommige kinderboeken spreken de beelden zo voor zich dat ze het verhaal zelf vertellen. Ook in stripverhalen zijn tekst en tekeningen op elkaar afgestemd. De Kinderboekenweek 2010 staat helemaal in het teken van illustraties in kinderboeken en het verbeelden van verhalen. Dit onder het motto ‘De Grote TekenTentoonstelling: beeldtaal in kinderboeken’.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer