Eerste paal voor zorgcomplex in Westenholte

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle heeft woensdag 6 oktober 2010 de eerste paal geslagen voor de bouw van zorgcomplex Driezorg. Deze eerste paal is een belangrijke stap in de realisatie van een aantal zorgvoorzieningen in Westenholte.

zorgcomplex.jpg

Het Driezorgcomplex bestaat uit 92 zorgappartementen, een huisartsenpraktijk, een apotheek en fysiotherapie. Deze laatste drie zijn nu nog tijdelijk gevestigd in Stadshagen. In 2005 bleek uit een wijkanalyse dat het aantal zorgvoorzieningen in Westenholte terugliep. Dat terwijl er wel behoefte was aan zorgvoorzieningen in de wijk, met name voor ouderen. Met de komst van Driezorg wordt aan deze behoefte voldaan. De bouw van het complex is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen gemeente, Driezorg, Woonzorg Nederland en andere partijen. Maar vooral belangrijk is dat de betrokkenheid van de inwoners van Westenholte bij de bouw erg groot is.
Het complex bestaat straks uit twee gebouwen en is voor zowel bewoners van Westenholte als Stadshagen goed bereikbaar.

zorgcomplex_westenholte.jpg

Door het omleggen van de Hasselterweg is er binnen Westenholte ruimte ontstaan voor Stinspoort. Naast het Driezorgcomplex biedt Stinspoort plaats aan het Autismehuis, kleinschalige bedrijvigheid en een mengeling van verschillende woningen.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. heeft iemand enig idee hoeveel meter het is naar de naast gelegen viuurwerkopslag?
  Volgens mij nog geen honderdvijftig meter………..


  ⚠️ Meld

 2. Wat een stelletje zeg te gek voor woorden Yoz en blauwvingertjeAls je zo over mensen praat BAH.Ik ken een heleboel mensen die ingeschreven staan,daar mogen jullie nog niet eens bij in de buurt komen.Allemaal mensen die hard gewerkt hebben en die nog lang niet afgeschreven zijn.Dergelijke opmerkingen als demente bejaarden en verlost zijn van een aantal bejaarden zegt alles over jullie walgelijke ideeen.


  ⚠️ Meld

 3. Wat is het verschil tussen ouderen in een gevarenzone plaatsen en de rest van de bewoners in Zwolle. Als het niet verantwoord was om daar de bunker voor de opslag van vuurwerk te plaatsen het niet gebeurd was.


  ⚠️ Meld

 4. iedereen die denkt dat er iets mis is met die bunker ,kom eens kijken ,voor je een oordeel hebt neem dan een kilometerteller mee kun je gelijk de afstand meten.Dachten jullie dat er geen bezwaren waren geweest .Het ligt net zover van Stadshagen af.Cees iedereen die ingeschreven staat kan zich altijd nog terug als ze er al aan denken om zoiets te doen vanwege die opslagplaats.150 op de lijst voor 92 woningen.  ⚠️ Meld

Reageer