Inloopspreekuur Reizigerszorg

Zwolle – Er nog even lekker tussenuit in de herfstvakantie? Vergeet niet om te zorgen voor een goede voorbereiding op de reis, die GGD Reizigerszorg de reiziger kan bieden. Daarom wordt vrijdag 15 oktober een inloopspreekuur gehouden bij GGD IJsselland.

Met een vakantie in het vooruitzicht, denkt de vakantieganger aan plezier, niet aan gezondheidsrisico’s. Toch kunnen andere eetgewoonten en hygiëne voor flink wat ongemak zorgen. Dat kan ook in minder tropische bestemmingen zoals de landen rond de Middellandse Zee(waaronder Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko). Veel ziekten worden namelijk opgelopen door verkeerd voedsel, besmet (zwem)water of insectenbeten. Daar is goed wat tegen te doen.

De meeste risico’s kunnen namelijk met een paar basisregels worden beperkt en tegen enkele infectieziekten kan gevaccineerd worden. De GGD Reizigerszorg, die niet voor niets de slogan Vertrouwd, deskundig en betrokken hanteert, kan ieder daarbij van dienst zijn met voorlichting en vaccinaties. Daarom is het verstandig ook bij het boeken van een last-minute reis, de GGD Reizigerszorg IJsselland of de website van GGD IJsselland te bezoeken. Het is namelijk mogelijk vlak voor de vakantie nog vaccinaties te krijgen. Dan is het aan te raden de basisvaccinaties (DTP, Hepatitis A en eventueel Buiktyfus) als voorzorgsmaatregel te nemen. Op deze manier is de vakantieganger voor een volgende last-minute en de komende jaren in ieder geval tegen deze infectieziekten beschermd

Dus wie nog geen afspraak heeft gemaakt met de GGD, biedt de afdeling Reizigerszorg de vakantieganger de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het inloopspreekuur. Op vrijdag 15 oktober december kan iedereen tussen 8.30 en 10.30 uur zonder afspraak binnen lopen in het gebouw van de GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes. De bezoeker wordt dan op volgorde van binnenkomst geholpen en gelijk voorzien van voorlichting en de benodigde vaccinaties.

Artikel delen:

Reageer