De Zwolse VO-fietsroute

Zwolle – De Zwolse VO-fietsroute is een initiatief van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. De groep 8 leerlingen zijn bijna aan het einde van de basisschool gekomen. Het laatste jaar is een spannend jaar. Ze gaan een nieuwe school kiezen. Maar welke scholen zijn er eigenlijk? Wat kun je leren op deze scholen? Waar staan die scholen? Hoe zien de scholen eruit? Hoe ver is het fietsen? Al deze eerste vragen worden beantwoord tijdens de Zwolse VO-fietsroute. 

zwolse20vo-20fietsroute20logo20kleur.jpg

Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio wil graag de leerlingen van groep 8, en hun ouders, laten kennismaken met de Zwolse scholen voor openbaar voortgezet onderwijs. Hiervoor wordt de Zwolse VO-fietsroute georganiseerd. De Zwolse VO-fietsroute is een èchte fietsroute, die ouders en leerlingen leidt langs onze Zwolse openbare VO scholen: – Thorbecke Scholengemeenschap, locatie mavo-havo-atheneum – Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro – Gymnasium Celeanum (+ nevenlocatie) – Van der Capellen scholengemeenschap.

zwolse20vo20fietsroute20-20weblog20zwolle.jpg

Toekomstige brugklassers en hun ouders die de route fietsen hebben een daadwerkelijke ontmoeting met de locaties, de gebouwen en de omgeving van de VO scholen. Er wordt in de fietsroute informatie gegeven zodat duidelijk wordt wat er, in grote lijnen, op deze scholen aan onderwijs wordt geboden. Ook worden ouders en kinderen in de route gewezen op de open dagen en voorlichtingsavonden van de scholen. Voor wie de foute niet fietst heeft de routekaart dus een belangrijke informatieve waarde.

De Zwolse VO-fietsroute wordt als routekaart verspreid onder alle groep 8 leerlingen van de basisscholen van het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. De routekaart is voor de leerlingen en ouders buiten onze organisatie te downloaden vanaf de site van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Zie www.openbaaronderwijszwolle.nl  

 

Zaterdag 16 oktober; Zwolse VO-fietsroutedag met activiteiten op de VO scholen!Ouders en kinderen kunnen de Zwolse VO-fietsroute rijden wanneer ze zelf willen, maar: Op zaterdag 16 oktober is er tussen 11.00 uur en 15.00 uur, op alle Zwolse openbare VO scholen een leuke activiteit. Bovendien zijn er deze dag mooie prijzen te winnen.

Win een fiets of een avond naar de bioscoop met de hele groep 8!
Wie de route op zaterdag 16 oktober fietst en meedoet aan de bijbehorende prijsvraag, maakt kans op mooie prijzen, zoals een nieuwe fiets, beschikbaar gesteld door Fietsspecialist Gait Rigter En… de groep 8 waarvan het grootste deel de fietsroute fietst maakt kans op een avond naar de bioscoop met de hele groep! Ook het prijsvraagformulier staat downloadbaar op de site.

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goed dat er een educatieve fietsroute is, maar het is natuurlijk pure PR. Aan de overige VO-scholen wordt voorbij gefietst ;D


    ⚠️ Meld

  2. Ik vind het een leuke manier van PR maken. En ouders zijn de hele dag met hun kind echt bezig met de keus voor voortgezet onderwijs: kunnen ze het op de fiets over hebben.
    En ja leuk, àlle VO scholen: maken ze er een Zwolse VO fietsvierdaagse van.


    ⚠️ Meld

Reageer