Startsein voor natuurherstel langs de Vecht

Zwolle – Wethouder Erik Dannenberg en gedeputeerde Piet Jansen geven zaterdag 9 oktober 2010 het officiële sein voor een reeks natuurherstelprojecten langs de Vecht. Als eerste is het gebied Den Doorn aan de beurt.

In dit gebiedje tussen de Vecht en de Doornweg wordt de voedselrijke bovenlaag van de bodem afgegraven en afgevoerd. De ingreep zorgt ervoor dat de kievitsbloem in de Vechtuiterwaarden tussen Zwolle en Hasselt meer kans krijgt. Een oude Vechtmeander wordt opengemaakt en het reliëf van rivierduintjes hersteld. Over ongeveer zes weken zijn de werkzaamheden klaar. Het rijk en de provincie betalen het project. De maatregelen langs de Vecht zorgen ervoor dat zeldzame dier- en plantensoorten in het Vechtdal beter kunnen overleven en dat bezoekers meer kunnen genieten van de natuurwaarden.

Tijdens twee korte wandelingen (om 14.30 en 15.30 uur) kunnen belangstellenden onder deskundige leiding zich laten informeren over wat het natuurherstel voor het gebied Den Doorn kan betekenen. Het is verstandig om laarzen mee te nemen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer