Themadag voor nabestaanden na zelfdoding

Zwolle – Onder de titel ‘Machteloosheid bij zelfdoding?!’ organiseert de Werkgroep Nabestaanden na zelfdoding op zaterdag 30 oktober 2010 een themadag in het Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29 in Zwolle. De heer Harry Tijssen uit Leeuwarden verzorgt de inleiding en ’s middags wordt in kleine groepen en met de inleider verder gepraat. De dag duurt van 10.30 – 15.45 uur en is bestemd voor mensen die in hun naaste omgeving zelfdoding hebben meegemaakt. Opgave vooraf is wenselijk, graag vóór 23 oktober 2010.

In veel boeken over rouw kan men lezen wat het doel is van rouwverwerking. Het belangrijkste zou zijn dat je leert om het verlies een plek te geven in je eigen leven zodat je zelf verder kunt. Dat noemt de inleider Harry Tijssen ook voor hemzelf een belangrijke waarheid. Toch gelooft hij dat er nog iets belangrijks aan toegevoegd moet worden, zeker als het gaat om rouw na zelfdoding. We moeten onder ogen durven zien dat we ook eindig zijn als mensen, dat we beperkt zijn en regelmatig machteloos staan. Dat is iets wat we vaak heel moeilijk vinden, misschien wel het zwaarst van alles. Hij wil graag daarover met de aanwezigen in gesprek gaan. Harry Tijssen is nabestaande en was van 1990-2007 voorzitter van de Werkgroep Nabestaan na zelfdoding Friesland.

AanmeldingInformatie vragen en aanmelden is mogelijk door te bellen met Anita Haarman, tel. 038 4212785 (zij is meestal bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur.) Liefst vóór 23 oktober 2010.

Artikel delen:

Reageer